Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

EVLERDE SANAT GALERİSİ ETKİSİ

Son yıllarda depolar ve eski binalar eve dönüşmeye başladı. Fakat bu herkes için mümkün olmayınca yeni bir sanat akımı doğdu. Endüstriyel tasarım akımı… Bu tasarım ile endüstriyel tasarım etkisi artık evlerde hissediliyor. Seri üretilen, makine yapımı nesnelerin tasarımını ifade eden endüstriyel tasarım akımı, günümüzde birçok sanat dalından ilham alarak onlara yeni bir yorum kazandı. Endüstriyel tasarım ürünlerinde yenilikçi ve fark ortaya çıkartan özellikler kazanabilmesi için ortaya çıkartıcılık ve özgünlük içermesi gerekmektedir.

Evinize Endüstriyel Bakışı Nasıl Kazandırabilirsiniz?

New York Manhattan loftlarının daire ve ofis olarak kullanılmaya başlanmasından sonra popülerliğini artıran bu akımla dekorasyonda yeni bir çağ açıldı. Endüstriyel tasarımla beton duvarların herhangi bir kaplama olmadan kullanıldığını, tuğla duvarların yüzeyindeki sıvalar ve boyalar temizlenerek tuğla dokusunun ortaya çıkarılarak bir aksesuar olarak kullanıldığını görüyoruz. İlk olarak hali hazırdaki yüzey, doku, strüktür kullanarak mekân içinde dekorasyonu yönlendiriyor. Beton, gri ve siyahın eşsiz uyumu ve hakimiyetiyle birlikte metal, tuğla ve makine parçalarına kazandırılan yeni fonksiyonlarla evinizin şıklığı tamamlanıyor. Eski objelerinizi, kullanmadığınız farklı eşyalarınıza yeni işlevler kazandırarak değerlendiriliyor.

Evinizde Yeni Bir Akım Başlıyor…

Metal ve ahşap, zıtlıklarına rağmen ahenkle dans ediyorlar. Dekorasyonunuzda doğanın ve endüstriyel ürünlerin bir arada kullanılmasıyla muhteşem bir uyum gözler önüne seriliyor. Eski, uğraşılmamış hatta yıpranmış gibi görünen duvarlarınızı geometrik çizgilerle tamamlayarak dekorasyonunuza yeni soluk kazandıracaksınız. Evinizi dekore ederken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de hiç kuşkusuz aydınlatma… Evinizin doğal ışık alması yanı sıra aydınlatma için kullanacağınız materyaller bu tarzın üslubuna uygun birçok seçenek mevcut. Akıma zıt düşecek bir hareket olarak bu aydınlatmaları kendiniz bile tasarlayıp uygulamaya geçebilirsiniz.

Tüm bunlarla birlikte şıklığınızı konforunuzla da tamamlayabileceğiniz bir dekorasyonu kim istemez… Aksesuarlarınızın gözlerinize hitap etmesi yanı sıra işlevsel açıdan da işinize yaraması çok önemli. Endüstriyel tasarımın yalnız estetikle değil insan ergonomisiyle de ilgili olması gerekir. Çağdaş dekorasyon öğeleri ve beton kullanımı ile yalın detayları ortaya çıkan evleriniz artık bir sanat galerisine dönüşecek.

dekorasyon önerileri ilham veren fikirler