Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Dekorasyonda 2020 Renk Trendleri

Dekorasyonun belirleyicisi olan ve mekanların tarzını ortaya çıkartan renkler, her alanda olduğu gibi mobilya ve dekorasyonda da farklılık göstererek zaman zaman o dönemin modası haline geliyor. Tıpkı giyim sektöründe olduğu gibi, ilkbahar/yaz, sonbahar/kış renkleri gibi ayrımların konuşulduğu bu dönemde evlerde 2020 mobilya trendlerine göz atarak sizler için derledik.

Ahşap, taş, mermer ve cam 2020’de olduğu gibi bu yıl da ev dekorasyonundaki yerini korurken 2020’da doğal renkler ön plana çıkmış bulunuyor. İlk akla gelen ahşap, mekanlara samimiyet katan sıcak renkleriyle bu yıl da modasını sürdürmeye devam edecek. Özellikle mutfak alanlarında kullanılan ahşap renklerle 2020’da daha sık karşılaşacağımızı şimdiden söyleyebiliriz. Cilalanmamış, ham görünümlü ahşaplar hem kaplamalarda hem de mobilyalarda şık görünümleriyle bu yıl ön plana çıkacak.

Bu dönemin konseptlerinde daha yumuşak hatlı mobilya tasarımlarının bulunduğunu da hesaba katarsak yalın ve minimal çizgilerin yaygın olarak kullanılacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Tamamlayıcı dekor olarak ise bakır ve pirinç tonlarında aksesuarlar tercih edebilirsiniz. Ahşabın özellikle yemek odası takımlarında nötr tonlarda ön plana çıkması beklenirken oturma odası, yatak odası ve bebek odası takımlarında da 2020’da moda renkler şimdiden belirlenmiş durumda. Pantone firmasına göre bu yıl adaçayı yeşili olarak da adlandırılan pastel yeşil yeni trend olarak ön plana çıkıyor. Bununla birlikte hardal sarısı da yılın moda renklerinin içinde yer alıyor. Evinizin salonunda yılın modasına uygun değişiklikler yapmayı düşünüyorsanız mobilya gruplarında nötr renklerde hardal sarısı ve pastel tonlarda yeşilin kombinasyonunu düşünebilir tekli koltuk ya da ev aksesuarlarında gri renk kullanarak uyumlu bir hava yakalayabilirsiniz.

İşlenmemiş görünümlü mobilya modellerinde mekânlarda daha sık karşılaşacağımız bu yılda, sade tasarımlı klasikler yeniden hayatımıza girecek ve moda olacak. Fonksiyonelliğin ön planda olacağı bu basit tasarım fikirleri, evinizin atmosferine samimi bir hava katacak. Yeşil rengin hakim olduğu dekorasyonlarda bu yıl metali de daha fazla görüyor olacağız. Koltuk takımı ayaklarında sıklıkla karşılaşacağımız metal kullanımı, aynı zamanda orta sehpa ve duvarlardaki çerçevelerde de kullanılacak. Metalin oluşturacağı kontrast dekorasyon, mekanlara küçük dokunuşlarla hareket kazandıracak. Gri döşemeli bir L koltuk takımıyla yan yana kullanılan metal ayaklı bir orta sehpa ile siz de evinize bambaşka bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Çetmen Flavian Köşe Takımı

Pantone’ye göre 2020’un ev dekor trendlerinden biri de eski mobilya modellerinde kullanılan kadife döşemelerde gördüğümüz mavi rengin yeniden moda oluşu. Bu renkle birlikte mobilyalarda gördüğümüz klasik çizgiler ve renkler de tasarımcılara ilham veren bir başka özellik. Özellikle büyük mekanlarda kullanacağınız eski döneme ait çizgiler taşıyan oturma grupları, ortaya çıkartacağı şık görünümün yanında sağlam görünümüyle de etkileyici bir dekorasyon oluşturacaktır.

Salon, yemek odası, yatak odası, mutfak ve çocuk odalarında kullanacağınız 2020 yılı modasına ait mobilya, renk ve aksesuar fikirleriyle evinizde modern bir dekorasyona kavuşabilir, küçük dokunuşlarla şaşırtıcı değişimlere şahit olabilirsiniz.

dekorasyon önerileri