Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Gardırop Seçiminde Püf Noktalar

Yaz ve kış kreasyonları, indirim günleri, yeni sezon derken evimizde gittikçe biriken kıyafetlerimiz için geniş depolama alanlarına ihtiyaç duyuyoruz. Her ne kadar arada eski kıyafetlerimizi ayırıp dolabımızda yer açsak da sevdiğimiz kıyafetlere denk gelince gardıroptaki eşyalarımız çoğalmaya başlıyor. Her defasında yatak odamızda biraz daha geniş alana ihtiyaç duyuyoruz.

Günümüzde her şekil ve büyüklükteki mekan için tasarlanmış farklı gardırop modelleri bulmak mümkün. Daha çok çekmeceyle alan kazandıran, sürgülü kapaklı modellerle küçük alanlarda yer kazandıran pek çok tasarım bulunuyor. Bu yazımızda, hem evinize hem de ihtiyaçlarınıza uygun seçimler yapabilmeniz için bazı ipuçları ve dekorasyon önerileri paylaşacağız. Böylece siz de eşyalarınızı daha düzenli tutabilecek, bir gün moda olur diye sakladığınız kıyafetlerden ayrılmak zorunda kalmayacaksınız.

Çetmen Tres Yatak Odası

Öncelikle küçük alanların vazgeçilmezi olan bol çekmeceli modellerden başlayalım. Gardırobunuzun ne kadar çekmecesi olursa karışıklığı dağınıklığı önlemek için o kadar fırsatınız olacak demektir. Ekstra çekmeceye ihtiyaç duyuyorsanız elbise dolabıyla kullanabileceğiniz bir şifonyer de sizin için çözüm olabilir. Dar alanda kullanacağınız aynalar odayı olduğundan büyük göstereceği için şifonyer aynasının bu fonksiyonu da yararlı olacaktır. Sürgülü kapaklı dolaplar ve dolap kapaklarındaki aynalar da bu alanlarda oldukça işe yarayan çözümlerin başında geliyor. Burada işinize yarayacak püf noktalarından biri de odada kullandığınız renklerin uyumudur. Aynı rengin üç farklı tonunu dekorasyonda kullanarak odayı daha geniş gösterebilirsiniz. Tek bir duvarda farklı bir renk kullanımı da mekanı geniş gösteren diğer bir ipucu.

Geniş olmayan alanlarda en iyi çözümlerden biri de bazalı yatak ve saklama kutuları. Gardırobunuzun içinde ya da üstünde kullanabileceğiniz bu saklama kutularının ne kadar eşya aldığını gördüğünüzde eminiz ki çok şaşıracaksınız. Aynı kuralların çocuk odalarında da geçerli olduğunu düşününce bu konuda yeni bir tasarım ön plana çıkmış durumda. Tekerlekli çekmece olarak bilinen bu tasarım mobilyalardan bağımsız hareket ettirilebildiği için özellikle çocuklarının oyuncaklarından oluşan dağınıklığı toplamanın en iyi yöntemi.

Çetmen Marten Yatak Odası

Geniş mekanlardaysa dekorasyon fikirlerini uygulamanın her zaman daha kolay olduğu bir gerçek. Yatakla birlikte kullanacağınız komodin takımları ve şifonyer ekstra kullanım alanı sağlarken dolap seçiminde de boyut konusunda özgür davranabilirsiniz. Farklı üniteleri bir arada barındıran gardırop tasarımları içinden, hayalinizdeki dekorasyona en uygun seçimi yapabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gerekenler ise hayatınızı kolaylaştıracak işlevsel özellikler olmalı. Stoplamalı çekmeceler, özel pantolon askılığı, dolap içi gizli çekmece gibi özellikler işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Geniş alanlara şıklık katan ipuçlarından biri de paravanla ayrılmış bir bölümü giyinme alanı olarak kullanmaktır. Bu alanda kıyafetlerinizi seçmek için geçireceğiniz zamanı daha keyifli hale getirebilir, dağınıklığın yatak odanıza taşımasını engellemiş olursunuz. Odanızın büyüklüğüne göre dekorasyona ekleyeceğiniz bir kanepe ya da duvar rafıyla oldukça şık bir alan ortaya çıkartabilirsiniz.

dekorasyon önerileri