Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Yatak Odası Dekorasyonunun Olmazsa Olmazları

Güne enerjik ve zinde başlamak için dekorasyon fikirlerinde en özen gösterilen alan yatak odasıdır. Yatak odalarının evin en özen gösterilen bölgesi olduğunu söylemek de yanlış olmaz. Dekorasyon için renk önerileri genelde açık ve beyaz olmakla birlikte, mavi ve yeşil kullanımı yaygındır. Bu seçimin baş nedeni ise dinlendirici ve huzurlu renkler olmasıdır.

Ev dekorasyonunuzu tamamlarken sıra yatak odanıza geldiğinde dekorasyonda kullanabileceğiniz pek çok alternatif bulunmaktadır. Odanızda bulunduracağınız yatak, komodin, şifonyer gibi mobilyalarda tercih edeceğiniz uyumlu renkler odanızda huzurlu, romantik ve modern bir ortam ortaya çıkartmanın baş koşuludur. İsterseniz 2020 ev dekorasyon modasına ait farklı renkte şık bir koltuk ile hareket kazandırabilirsiniz.

Çetmen Milo Yatak Odası

Özellikle geniş olmayan yerlerde dolap seçimi yaparken aynalı kapak kullanmanız ya da boy aynası kullanmanız odanın olduğundan geniş görünmesine yardımcı olacaktır. Küçük alanlarda dekorasyonunun bir diğer olmazsa olmazıysa minimal tasarımlar ve zekice planlanmış geniş saklama bölümleridir. Gardırop modelleri bu konuda oldukça önem kazanmakta, çekmece ve raflarla size yer kazandıran tasarımlar ön plana çıkmaktadır. Yatak altında kullanacağınız depolama alanları da bu konuda oldukça kullanışlı olacaktır.

Odanızda Doğal Işığa Yer Açın

Dekorasyonun dikkat edilen unsurlarından biri de yatak odasında kullanacağınız perdelerin seçimidir. Seçiminde öncelikle dikkat etmeniz gereken şey yatak odanızın doğal ışığı yeterince almasını sağlamaktır. Bunun için yatak odası dekorasyonunda, fazla kalın ve koyu olmayan perdeler kullanabilirsiniz. Uyku sırasında dış ışığı fazla geçirmeyecek kalınlıktaki perdeler, sağlıklı ve huzurlu bir uyku için yeterli olacaktır. Seçiminiz ise odanızın hem tarzını belirleyecek hem de dekorasyonunuzu tamamlayıcısı olacaktır. Birbiriyle uyumlu açık tonlarla birlikte tarzınıza göre farklı desenler de kullanabilirsiniz. Bu seçiminizde duvar renginizin de etkisi olacaktır.

Çetmen Marlon Yatak Odası

Yatak odasında rengi belirlerken genellikle fazla iddialı olmayan nötr renkli dekorasyon fikirleri tercih edilmektedir. Yatak başlığının üzerine asacağınız şık bir tablonun da dekorasyonunuza büyük katkı sağladığını göreceksiniz. Yatak odanıza hareket katmak için duvarlardan birini farklı boyayabilir ya da kağıt kullanabilirsiniz.

Yatak odanızı dekore ederken büyük ya da küçük oluşu, ebeveyn banyosu, odanın aldığı ışık miktarı hatta salonda kullandığınız dekorasyon gibi pek çok unsur belirleyici olsa da bunlar gibi fikirleri kullanarak siz de hayalinizdeki dekorasyonu hayata geçirebilir, yatak odanızı bulunmaktan keyif aldığınız bir alana dönüştürebilirsiniz.

dekorasyon önerileri yatak odası yatak odası dekorasyonu