Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

5 Adımda Dünyanın En Güzel Genç Kız Odasını Dekore Ediyoruz!

Evet, iddialıyız! Dünyanın en güzel genç kız odası ulaşacağımız nokta… Zaten genç kızlarımıza da bundan aşağısı yakışmazdı öyle değil mi?

Gen kız odası denildiğinde akla gelen klasik algı; her yani pembelerle, oyuncak bebeklerle ya da peluş hayvanlarla kaplı olan bir oda. Elbette, bu tarz odaları sevenler de olabilir. Ancak genç kızlarımız biraz daha farklı seçenekleri hak ediyor. Özellikle de bu odanın çocukluktan çıkmış ve yetişkinliğe hazırlanan kızlarımız tarafından kullanılacağını düşünürsek, biraz daha az pembe ve biraz daha fazla stil on planda olmalı. Sizler için sıraladığımız beş adımı takip ettiğinizde, dünyanın en güzel genç kız odası evinize gelecek!

1. Oda Sahibini Planlara Dahil Edin

Dünyanın en güzel genç kız odası, o odanın sahibesinin fikirleri ışığında şekillenmelidir. Unutmayın ki kızınız artık küçük bir çocuk değil. Onun odası hakkında nasıl bir planı olduğunu mutlaka hesaba katmanız gerek. Çocuğunuzu karşınıza alın ve beraber nasıl bir oda tasarlayabileceğinizi konuşun. Öncelikle renklerle başlayın. Oda sahibi nasıl renklerden hoşlanıyor, hangi kombinasyonlar ona hitap ediyor. Ortaya çıkan fikirlere göre duvarları boyamak ya da duvar kâğıdı kullanmak gibi büyük değişikliklere karar verebilirsiniz. İkinci konu stil olabilir. Mobilya kataloglar üzerinden konuşarak odanın nasıl bir tarzı olması gerektiğine karar verebilirsiniz. Ve tabii ki aksesuarlar… Eski odadan neler geriye kalacak, yeni odaya nasıl dekorasyon parçaları alınacak bunları kararlaştırmalısınız. Bir plan yaptıktan sonra, harekete geçebilirsiniz!

Çetmen İnnola Yatak

2. Rahat Bir Uyku için Hazırlanın

Gençler için uyku, bugünlerde nadir bir değerli taş gibi… Sınav koşuşturmacaları, okul sorumlulukları, büyüme sancıları derken pek çoğu yataktan çıkmak bile istemiyor! Uykuya rahatça dalmaları ve güne dinç başlamaları için uyku kalitesi çok önemli! Bu durumda dünyanın en güzel genç kız odası ortaya çıkartılırken yatak seçimi de önem kazanıyor. Eğer alan konusunda kısıtlamalar yoksa, kızınızın yeni odasına çift kişilik bir yatak koyabilirsiniz. Bu şekilde daha rahat uyuyup daha dinç uyanacaktır. Ayrıca sececeğiniz yatağın kendisi de çok önemli! Gül kokulu ve simli örme yatak kumaş̧ı ile şık bir görünüme sahip olan Çetmen İnnola Yatak, genç kız odaları için önerimiz.

3. Misafirleri Hesaba Katın

Kızınız büyüdü, çevresi genişliyor. Artık evinize gelip giden arkadaş sayısında da bir artış olacak! Kimi zaman tatili pijama partileri, kimi zaman doğum günleri, kimi zaman da sınavlar öncesi ders çalışma geceleri bu odada gerçekleşecek. Bu durumda misafirlerin gelişini mutlaka hesaba katmalısınız. Dünyanın en güzel genç kız odası, dizinizin arkadaşları ile rahatça vakit geçirebileceği bir yer olmalı. Bu durumda size birkaç farklı önerimiz var. İlk olarak tatili misafirler için yer açmanız gerekecek. Ekstra konforlu Çetmen Mobilya genç odası takımları sabahlara kadar devam edecek genç kız sohbetleri için uygun ortamı ortaya çıkartıyor. Kimi zaman da karşılıklı konumlanmış iki tekli koltuk ile ders çalışmak için uygun ortam ortaya çıkartılabilir. Çetmen Sandler Köşe Takımı’nda kullanılan tekli koltuk, canlı renkleri ile genç kız odalarında da kullanılabilir.

Efla Genç Odası

4. Çalışma Alanı ortaya çıkartın

Genç odalarını evdeki diğer yaşam alanlarından ayıran en önemli özellik nedir? Tabii ki bu odaların çok amaçlı olması… Sıradan bir ev düşünüldüğünde, her iş için farklı bir oda karşımıza çıkıyor. Çalışma odası, yemek odası, yatak odası, oturma odası… Kendi kimliğini bulma yolunda ilerleyen, yetişkinliğin sınırındaki gençler içinse bütün bu aktivitelerin her biri tek bir odada gerçekleşiyor.

Dünyanın en güzel gece kız odası, kızınıza başarının anahtarını verecek ortamı mutlaka sağlamalıdır. Ona hayallerinin peşinden gitmesini ve emek verirse istediği her şeyi elde edebileceğini göstermelidir. Peki, sıradan bir oda tüm bunları nasıl yapacak? Tabii ki çalışma alanı ile! Seçeceğiniz genç odası takımında mutlaka bir çalışma masası ve kütüphane olmasına dikkat edin. Çetmen Efla Genç Odası, küçük odalarda bile çalışma alanı ortaya çıkartmanın nasıl olacağına dair güzel bir örnek.

5. Tarzını Yansıtın

Gençler günümüzde toplumun kuralları içerisinde büyüyorlar. Evde ailenin, okulda öğretmenlerin, sınav sisteminin, kimi zaman mahallelinin bile onlardan birtakım beklentileri var. Üstelik henüz radikal kararları güvenle alabilecekleri bir yaşta da değiller, bireyselliklerini ifade edebilecekleri alanlar sınırlı. Bu da onlara kimi zaman kıyafetleriyle, kimi zaman dinledikleri müzikle, kimi zaman da odaları ile kendilerini ifade etme yoluna yönlendiriyor.

Dünyanın en güzel genç kız odası, bu odanın sahibi olan dünyanın en güzel genç dizinin tarzını yansıtmalıdır. Burada anne ve babalara düşen en önemli görev, bu seçime saygı duymaktır. Elbette tarz meselesinin. Özellikle gençlerde sık sık değişebileceğini, her yeni heveste oda değiştirmenin de mümkün olmadığını anımsamak gerek. Bu durumda zamansız ama aynı anda gençlerin zevkine özgü tasarımlar tercih etmek gerek. Çetmen Mobilya’nın Genç Odası Takımları, kullanıcılarına bunu sağlıyor.

dekorasyon önerileri genç kız odası genç odası dekorasyonu