Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Annelerin Favorisi Bebek Odası Dekorasyon Stilleri

Evinizin yeni misafirine “merhaba” deme zamanı yaklaşıyor! Yavrunuzu kucağınıza almadan önce, elbette onun odasını hazır etmeniz gerek. Bebekler doğumdan sonra uzunca bir süre anne-baba odasında kalabilirler, ya da ebeveynlerinden biri ile uykusuz gecelerde oda arkadaşı olabilirler. Ancak uyku düzeni yoluna girdikten sonra, bebek odasına ihtiyaç duyacaksınız. “Bebek dekorasyondan ne anlar ki?” diye düşünmeyin! Hayatın ilk yıllarında etrafında neler olduğu, neler görerek büyüdüğü onun kişisel gelişimi için oldukça önemlidir. Bu nedenle, özen isteyen bu bebek odası dekorasyon konusunu sizler için ele almak istedik. Bebek bekleyen çiftler için derlediğimiz bebek odası dekorasyon fikirleri karşınızda!

Bebek Odası Rengarenk Bir Dünya

Anne ve babaların bebek odası dekorasyon planlaması yaparken yaptığı en büyük hata, odalarda tek renk kullanmaktır. Kız olduysa pembe, erkek olduysa mavi yapma; tercih yapmayacağım diye odayı sarı ya da yeşile boyama sık görülen durumlardan. Size önerimiz, bebek odası dekorasyon maceranızda bu hataya yer vermemeniz yönünde… Bebeğiniz için rengarenk bir dünya ortaya çıkartmanız daha faydalı olacaktır. Hem klasik ve sıradan bebek odası dekorasyon tarzından uzaklaşmış olacaksınız, hem de bebeğinizin zihinsel gelişimini pek çok rengi erken yaştan tanıtarak desteklemiş olacaksınız. Dekorasyon işini kolaylaştırmak adına tabii ki yine bir renk paleti etrafında, ancak farklı tonlara da yer verilen tercihler yapın.

Lili Bebek Odası Takımı

Uzun Süreli Kullanım

Bebekler çok hızlı büyür. Onların bebeklikten ne zaman dikip çocukluğa ne zaman geçtiğini anlayamayacaksınız bile! Hatta kimi ebeveynler için kendilerinin işte geçirdikleri zamanda bebekler evde büyür. Bu nedenle bebek odası düzenlemesi yaparken geleceğe yönelik planlar yapmak mantıklı bir harekettir.

Çetmen Mobilya’nın Lili Bebek Odası ve Bo Bo Bebek Odası takımları, uzun süre boyunca ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde düzenlenmiştir. Büyüyebilen karyola sayesinde 13 yasa kadar kullanılabilir. Soft renkleri ile bu yaştaki bir çocuğun ihtiyaçlarına yönelik olarak, aksesuarlarla desteklenerek değişiklikler yapabilirsiniz. Tamamen doğal malzemelerden yapılmış olan bu iki bebek odası takımında şu bazlı boya tercih edilmiştir. Bebek odası dekorasyonu sırasında sağlıktan ödün vermek istemeyenler için idealdir!

Kendinizi de Düşünün!

Bebek odası dekorasyonu yapılırken tabii ki öncelik bebekler… Onların sağlığı, huzuru ve refahı ilk dikkat edilen nokta. Onlara rahat uyku uyuyabilecekleri bir ortam sağlamak, eşyalarının her birine yer açıldığından emin olmak, güvenli bir oyun alanı ortaya çıkartmak… Aklınızdan geçenler bunlar! Ancak kendisini de düşünmeniz gerek! Bebek odasında en çok vakit geçirecek kişilerden birisi de sizsiniz! Özellikle emziren annelerin bebek odasında kendilerine rahat bir köşe ortaya çıkartmaları önemli… Bu noktada size önerimiz, bebek odasına rahat bir tekli koltuk koymanız yönünde. Bebek uyurken ya da ateşlendiğinde orada bulunmanız gerektiğinde bu koltukta oturabilir, emzirirken yine bu koltuğu kullanabilirsiniz. Çetmen Jenna Salon Takımı’nın tekli koltukları, rahatlığı ve sadeliği ile bebek odalarında anne babalara konfor ortaya çıkartmada kullanılabilir. Rahat yastıklar ve sırt kısmından sarkan bir battaniye ile bu koltuğu bebek odasına hazır hale getirebilirsiniz.

Greengy Genç Odası

İkizlere Özel Seçimler

Yoksa siz, bir değil iki yavru birden mi bekliyorsunuz? İkiz annelerini de unutmadık… İkiz sahibi olmak oldukça özel bir deneyimdir. Mutluluk da, zahmet de iki katına çıkar. Her şeyi bir değil iki düşünmeniz gerekir. Bu durum, bebek odası için de geçerli… Özellikle bebeklerin kolay büyüdüğü hesaba katılırsa, şimdiden genç odası takımlarına göz atmakta yarar var. Dediğimiz gibi, bir bakacaksınız bir anda bebekleriniz kocaman olmuş! Çetmen Mobilya’nın Greengy Genç Odası Takımı, ikiz bebeklerin büyüyüp kocaman birer abi ya da abla olduklarında kullanabilecekleri huzurlu ve mutlu bir ortam ortaya çıkartıyor. Üstelik naturel tonları ile hem kız hem erkek çocukları için tercih edilebilir. İkiz sahipleri için her şeyin hızlı ilerlediğini unutmayın ve şimdiden genç odası için planlar yapmaya başlayın!

Tematik Dekorasyon Fikirleri

Bebek odası dekorasyon fikirlerinden daha somut örneklere ihtiyaç duyanlar için birkaç öneri eklemeden geçmeyelim… Çocuklarınız için büyülü bir dünya ortaya çıkartmak sizin elinizde! Bu tabii mi biraz zaman geçtikten ve bebeğinizi iyi tanıdıktan sonra yapabileceğiniz bir şey. Önce onun zevklerini, ilgi alanlarını görün; sonra bunun üzerinden bir oda kurgulayın. Örneğin eğer bebeğiniz baştan beri çok hareketliyse ve çocukluğa adım attığında da spora merak saldıysa, odasını farklı spor alanlarından unsurlarla dekore edebilirsiniz. Belki de evde minik bir ressam vardır? Küçük yaşta kendini, duvarlara pastel boya ile yaptığı şaheserlerle belli eden minik sanatçınız için odanın bir köşesini sanat köşesi haline getirebilirsiniz. Ya da belki çocuğunuz arabalara çok meraklı! Kendi araba koltuğunda önündeki hayali direksiyonu sallıyor, ya da oyuncak arabalar elinden bırakamıyor… Bu durumda oda dekorasyonunda arabalara yer vermek gerek! Çetmen Raceforce Genç Odası, sizin için doğru seçim!

Bebek odası bebek odası dekorasyonu dekorasyon önerileri ilham veren fikirler