Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Bahçe için Şık ve Dayanıklı Salıncak Modelleri

Birbirinden güzel salıncak modelleri ile bu yaz bahçenizi harika bir keyif alanına dönüştürmeye ne dersiniz?

Gözlerinizi kapattınız, huzurla kurduğunuz bir hayaliniz var. Kocaman bir bahçeniz, gölgesinde çocukların koşuşturduğu çeşit çeşit ağaçlarınız, her gün özenle sulayıp baktığınız çiçekleriniz ve tertemiz bir hava. Peki siz bu hayalin neresindesiniz? Ah, tamam tamam gördüm sizi. Bahçenin en güzel köşesindeki salıncağınızda yavaş yavaş sallanırken içeceğinizi yudumluyorsunuz. Çok güzel değil mi? Ama ne yazık ki sadece bir hayaldi. Tabi ki siz uygun bahçe salıncağını seçene kadar…

Bu yazımızda bahçenize veya balkonunuza uygun salıncak modelleri ile ilgili bir inceleme yaparak size yardımcı olmaya çalışacağız.

Salıncak Modelleri Bahçenize Renk Katacak!

Pikniklerde, parklarda, balkonlarda, bahçelerde kullanmak için sabırla sıra beklenen şeydir salıncaklar. Yaşınız kaç olursa olsun en yükseğe daha da yükseğe sallanarak bulutları kucaklamak istersiniz. Bazen de yavaş yavaş sallanırken günün yorgunluğunun atıldığı kaçış noktalarıdır.

Çetmen Yamaç Salıncak

Salıncaklar bu yüzden çok garip değil mi aynı zamanda? Düşebileceğinizi bildiğiniz halde daha da yükseğe ulaşmak için hızla sallanırken hissedilen özgürlük hissi, heyecan, rüzgarın tatlı dokunuşu… Yavaş yavaş sallanırken ise nerede olduğunuzu unutup gittiğiniz hayal ülkeleri, günün bütün yorgunluğunun, stresinin, kötü düşüncelerin akıp gittiği hissiyatı… Galiba salıncaklar her derde deva olan türden şeyler. Ve bir bahçe için de olmazsa olmazlardan biri. Bir bahçe salıncağı kullanırken oluşabilecek tek sorun, salıncağa binmek için yaşanacak küçük tatlı yarışlar. Bahçe mobilyaları içerisinde sevdiklerinizle birlikte kullanabileceğiniz bir salıncak mutlaka bulabilirsiniz.

Nasıl Bir Bahçe Salıncağı Kullanmalısınız?

Eğer bir bahçeniz varsa salıncak konusunda sizi kısıtlayacak bir şey yok demektir. İstediğiniz boyutlarda ve fonksiyonlarda salıncak modelleri arasından bir tercih edebilirsiniz. Biraz araştırma yapmanızı gerektirecek tek konu yapımında kullanılan malzeme. Salıncağınız bahçede her zaman açık bir alanda olacağından eğer minderliyse güneşten etkilenmeyen kaliteli bir kumaşla yapılmış olmalı. Zira bayılarak aldığınız koyu renklerdeki salıncağınızı kısa bir süre sonra solmuş kötü bir renkte bulabilirsiniz. Yemyeşil bahçenizde beyaz ve yeşil renklerde desenlere sahip kumaştan yapılmış tenteli bir salıncak çok hoş görünecektir. Tıpkı Çetmen Paşa Salıncak modelinde olduğu gibi. Bahçeye çok yakışan renkleri ile Paşa bahçe salıncağı keyifli anlar yaşamanıza izin verecek seçeneklerden biri.

Peki bu güzel koca bahçenin üzerinde hiç güneş batmaz, şimşek çakmaz mı? Yağmurlu havalarda siz evinize sığındınız, ama salıncağınız yalnız, masum, ıslak, mutsuz… Biricik salıncağınızı yağmurda ıslanmaktan ve deforme olmaktan korumak için şeffaf salıncak kılıfı kullanabilir ya da minderleri çıkarılabilen bir model seçerseniz kötü havalarda minderini çıkarıp daha sonra takabilirsiniz. Salıncak keyfinizin zararlı güneş ışınlarıyla, yağmurla bölünmesini istemiyorsanız tenteli Yamaç Salıncak modeli gibi tenteli ve metal bir salıncak tercih edebilirsiniz. Tentesi sayesinde güneşten ve yağmurdan korunurken, metal yapım malzemesiyle ahşap salıncaklardan daha dayanıklı ve uzun süreli kullanım sağlayabilirsiniz.

Çetmen Botanik Masa

Sıcak yaz günlerinde bazen açık pencereler, klimalar yeterli olmaz. Salıncağınızın yatak olabilme özelliği varsa sıcak yaz gecelerinde kendinizi salıncağınıza atarak uykusuz kalmaktan kurtulmak iyi fikir. Gün içinde de yatak moduna geçirerek uzanabilir, kitabınızı okuyabilir, müzik dinleyerek hoş vakit geçirebilirsiniz. Yataklı salıncak fikri aklınıza yattıysa yine gözlerinizi Paşa Salıncak’a çevirmeniz gerekebilir.

Kumaşı çıkarılarak yıkanabilen ve güneş ışınlarına karşı dayanıklı olan salıncak modellerinin her durumda işinizi kolaylaştıracağını da unutmayın. Salıncak modelleri hakkında bilgi almak için ürün sayfalarını ziyaret edebilir, dilerseniz bir bahçe masası ile bahçenizi daha kullanışlı hale getirebilirsiniz.

Ev ve bahçe dekorasyonu yapmanızın zamanı geldiyse bizi takip etmeye devam edin!

bahçe salıncak modelleri dekorasyon önerileri