Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Daha İyi Bir Modern Yatak Odası Dekorasyonu Yapmak Mümkün

Günün tüm koşuşturmacası geride kaldı… Askıda ceketinizi astığınız yere stresi ve gerginliği de bırakın… Şimdi dinlenme zamanı! Yatak odası, her şeyden uzaklaştığınız ve yeni gün için kendinizi şarj ettiğiniz bir yer olmalı. Bu konforlu dinlenme alanını ortaya çıkartırken tarzınızdan ödün vermeyin!

Sizi yansıtan modern yatak odası dekorasyonu için önerilerimize mutlaka göz atın.

Modern yatak odası dekorasyonu yapmak isteyenlerin için bilinmesi gerekenleri başlıklar altında inceledik:

Sade ve Sofistike

Eğer yatak odası dekorasyonu içerisinde karmaşadan hoşlanmayanlardansanız, modern çizgiler tam size göre. Sade mobilyalar ve sofistike bir tarz ile modern yatak odası ruhunu yakalamak mümkün. Bunun için ilk işiniz fazla eşyadan kurtulmak olsun. Son bir yılda giymediğiniz, artık küçülen ya da yıpranan veya modasının geçtiğini düşündüğünüz tüm kıyafetlerden, bir yerlere bağışlayarak kurtulun. Kırk yılda bir elinizin gittiği bir kemer, onuncu kırımızı kravat ya da bitmiş parfüm şişelerini uzaklaştırın. Modern yatak odası dekorasyonuna başlamadan önce, kendinizi fazlalıklardan arındırın! Eğer azaltmanıza rağmen yine de eşya fazlanız varsa, saklama alanınızı genişletmek iyi olacaktır. Bu durumda size geniş bir dolap imkânı veren tasarımlara yönelmelisiniz. Aytaşı Yatak Odası takımı içinde yer alan sürgülü kapaklı ve çekmece yavaşlatma özelliğine sahip gardırop modeli, aradığınız

Zıt Renklerin Uyumu

Modern yatak odası görüntüsünün vazgeçilmez özelliklerinden bir tanesi de zıt renkler kullanılarak yakalanan uyumdur. Kullanacağınız bu renkler, oda içerisinde kontrast ortaya çıkartarak çok daha modern, canlı ve genç bir tasarım sunacaktır. Zıt renklerin kullanımına mobilyanızın ahşabından başlayabilirsiniz. Çetmen Mobilya imzalı Evolya Yatak Odası bu tazın başarılı örneklerinden birisidir. Koyu ve dokulu ahşabın yumuşak bir beyaz tonu ile birleştirildiği bu takım, modern yatak odası arayanlar için birebir! Buna ek olarak zıt renkleri kumaşlarda da kullanabilirsiniz. Yatak çarşaf takımınızı zıt renkler ve geometrik desenlerden oluşan bir tarzda seçebilir, perde ve halıda farklı ancak tamamlayıcı renklere yer verebilirsiniz.

Evolya Yatak Odası

Aydınlatma Alternatifleri

Modern ruhu sadece mobilya ve eşyalarla sınırlamayın! Detaylar bu tarzda oldukça önemlidir… Modern yatak odası ruhunu yakalamak için aydınlatmada alternatifler deneyebilirsiniz. Eğer aplık kullanacaksanız, ışık kaynağını iyi saklayan ya da tavandan yansıtarak veren bir model seçin. İmkânınız varsa, yerden aydınlatmalı modelleri tercih edin. Uykuya dalmadan önce film izlemeyi ya da birkaç sayfa kitap okumaya seviyorsanız, yatak başlığından sarkan aydınlatma seçeneklerini deneyebilirsiniz. Bu tarz aydınlatma yöntemlerinin, yatağa entegre edilmiş versiyonları da oldukça modern bir görünüm verir.

Geometrik Desenlerin Gücü

Çoğu yatak odası takımı, daha yuvarlağa yakın desenler, çiçek motifleri ya da ince dokulardan oluşur. Her ne kadar bu taze da kendi içerisinde hoş bir görüntü yakalasa da bazen göze eski moda gelebilir. Modern yatak odası dekorasyonu içerisinde ise geometrik desenler ön plana çıkar. Bu desenlere yatak çarşaf takımı, hali veya perde gibi tekstil ürünlerinde yer verebilirsiniz. Kendinizi bununla sınırlandırmak istemezseniz ve geometrik ruhu odanızın her yerinde görmek isterseniz, mobilyalarınızı da buna uygun seçebilirsiniz. Özellikle yatağın konumlandırılışı son derece modern bir hava yakalıyor. Yatak başlığında tercih edilen kapitone doku da modern görünümü tamamlıyor.

Sacramento Yatak Odası

Sınırları Aşın!

Modern tasarım denildiğinde akla ferahlık ve sadelik geliyor… Bu nedenle de sanki küçük yatak odalarında modern bir tasarıma yer vermek mümkün değilmiş gibi yanlış bir algı yayılıyor. Oysa küçük odalarda modern ruhu yakalamak aksine çok daha kolay olacaktır. Öncelikle ilk maddeye geri dönelim ve istenmeyen eşyalardan kurtulalım. İkinci öneri mekânı daha ferah gösterecek alternatifler bulmakta gizli. Bunun için perde ve halada düz renkler ve desensiz kumaşlar seçmek önemli. Ayrıca aynalar da en yakın arkadaşınız olacak. Özellikle Çetmen Sacramento Yatak Odası’nda görüldüğü gibi aynası dolap kapağına entegre edilmiş modelleri tercih edebilirsiniz. Küçük ve modern yatak odası ortaya çıkartmak için uyumlu ancak ton-sur-ton havası verecek renkleri tercih edin. Vurgulamak istediğiniz noktaya zıt bir renkte aksesuar ya da abajur yerleştirebilirsiniz.

Yatak odası dekorasyonu kadar yatak seçimi de önemli. En iyi yatak hangisidir bilmiyor ve seçimlerinizden emin olamıyorsanız, bu konu hazırladığımız içeriklerden de bilgi alabilirsiniz.

dekorasyon önerileri yatak odası yatak odası dekorasyonu