Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Doğru TV Ünitesi ile Oturma Odasının Dekorasyonunu İyileştirin!

Televizyon… Bu sihirli kelime, insanların hayatında pek çok şeyin değişimine yol açtı. Boş zamanlarımızı geçirme biçimimiz, eğlence anlayışımız, sosyalleşme ritüellerimiz… Televizyonun hayatımızda değiştirdiği alanlardan bir tanesi de oturma odası dekorasyonu. Bunu hiç düşünmüş müydünüz? Artık oturma odalarını televizyona göre konumlandırır hale geldik. Bu durumda, doğru televizyon ünitesi kullanımı da çok önemli artık. Peki oturma odası dekorasyonu için en doğru televizyon ünitesini nasıl seçeceğiz? İşte sizin için derlediklerimiz!

İlginizi çekebilir: Oturma Odası Dekorasyonu Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Oturma Odasını İyileştirmenin Püf Noktaları

1. Bütünlüklü Planlayın

Oturma odası dekorasyonu bitmek üzere… Koltukları seçtiniz, döşemeler tam istediğiniz gibi oldu, perdeler bir harika, halılar hayranlık uyandırıcı… Sıra geldi TV ünitesine! Bu noktada oturma odası dekorasyonu içerisinde kullandığınız renklere ve dokulara dikkatle bakın. TV ünitesi mutlaka bunlarla uyumlu olmalıdır. Uyum, elbette ki tamamen aynı renk anlamına gelmiyor. ortaya çıkartıcılığa her zaman yer vardır. Örneğin çift renkli ahşap kullanacaksanız, TV ünitesinde küçük oynamalar yapabilirsiniz. Ancak oturma odası dekorasyonunun genel yapısını mutlaka göz önüne alın. Oturma grubu ile bütün olması çok önemli!

Beyaz Ada TV Ünitesi

2. Muhafaza Alanı ortaya çıkartın

Elbette TV ünitesinin birincil görevi televizyonunuza ev sahipliği yapmak… Ancak bu önemli dekorasyon parçasını aynı zamanda yerden kazanmak için kullanabilirsiniz! Oturma odası dekorasyonu için TV ünitesi seçerken, rafları ve çekmeceleri bol modelleri mutlaka inceleyin. İşlevsel özelliklere sahip çok sayıda model bulabilirsiniz. TV ünitesine dahil edilmiş olan kütüphane ve raflar sayesinde oturma odasında erden kazanabilirsiniz. Medya oynatıcılar, müzik CD’leri, film DVD’leri, oyun konsolları ve oyunlar, kitaplar ve dergiler, hatta kutu oyunları bile bu raf ve çekmecelerde kendine yer bulabilir. Bu sayede TV ünitesi büyük bir eğlence merkezine dönüşecektir!

3. Gözleri Koruyun

Bu önerimiz, özellikle küçük çocuğu olanlara gelsin! Oturma odası dekorasyonu içerisinde TV ünitesini konumlandırırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, mesafedir. Özellikle küçük çocuklar genelde yerde oturarak oynadıkları için televizyon izlerlerken de yerde oturmak isterler. Bunun bir nedeni de ekrandaki olaya dahil olma isteğidir. Ancak televizyona uzun süre yakından bakmak astigmat, baş ağrısı ve mide bulantısına neden olabilir.

Televizyon ile oturma grubu arasındaki mesafeyi iyi ölçmeniz çok önemli. İdeal ölçü, televizyonunuzun boyutuna göre değişiklik gösterir. Bunun için sol üst köşeden sağ alt köşeye giden diyagonal mesafeyi ölçün, sonra da bunu 2 ya da 2.5 ile çarpın. Salonunuz bunun için yeterince büyük değilse, TV boyutlarınızı yeniden düşünmelisiniz. TV ünitesini oturma odası dekorasyonu içinde konumlandırırken bakacağınız ilk nokta bu olsun.

4. Esnek Olun!

Oturma odası, evin aynası gibi düşünülebilir Evi paylaşanlar olarak zamanınızın büyük bir ismini geçirdiğiniz, misafirlerinizi ağırladığınız, evi gezdirmeye başladığınız yer oturma odasıdır. Bütün bunlar düşünüldüğünde, oturma odası dekorasyonu da oldukça önemli oluyor. Hatta zaman zaman ihtiyaçlarınız farklılaştıkça ya da hayatınızda değişiklik istedikçe oturma odası dekorasyonu açısından da değişiklikler yapabilmelisiniz. Eğer siz de sık sık değişiklik yapmayı seven biriyseniz, sizi katı bir dekorasyon planına sadık kalmaya zorlayan mobilyalardan uzak durmanızda fayda var. Örneğin Çetmen Natura TV Ünitesi, ister duvara monteli, isterse köşe takımı olarak kullanılabilme özelliği ile bu esnekliği size sağlar. Bu sayede oturma odası dekorasyonu, yazlık kışlık gibi farklı planlarla kullanılabilir.

Natura TV Ünitesi

5. Işık Planı Yapın

Film izlemek üzere gittiğiniz bir sinema salonunu düşünün… Ortam karanlıktır, film gösterilmezken bile bir loşluk vardır. Salondaki her bir ışık kaynağı, seyir keyfini bozmayacak şekilde konumlandırılmıştır. Neden oturma odanız da bir sinema salonuna dönüşmesin? Oturma odası dekorasyonu esnasında pek az kişi ışık planına dikkat ediyor. Ancak ışığın hangi kaynaktan ve nasıl geldiği, salonda geçirdiğiniz zamanın kalitesini ve o anlardaki ruh halinizi birebir etkiliyor. Oturma odası dekorasyonu içerisine işini dahil ederken dikkat etmeniz gereken en önemli özellik, ışığı direkt olarak almamak olmalıdır. Yerden aydınlatmalar, saklanmış ampuller ve sarı ışık tercih edilmelidir. Eğer ışıkta ortaya çıkartıcı ve farklı bir düzen arıyorsanız. TV ekranının etrafını ışıklandırmayı deneyebilirsiniz. Çetmen Natura ve Beyaz Ada TV ünitesi, bu aydınlatma özelliğine sahiplerdir. Eğer ışık sizin için önemliyse mutlaka bu iki üniteye göz atın!

“TV ünitesi seçimi nasıl yapılmalı?” başlıklı yazımız da sizin için faydalı olabilir.

dekorasyon önerileri oturma odası tv ünitesi