Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

İdeal Bir Bebek Karyolası Nasıl Olmalı?

Ailenizin minik misafiri yolda… Tüm hazırlıklar tamam, yavaş yavaş onu kucağınıza alacağınız gün için geriye sayıyorsunuz. En tatlı eşyalarla, en güzel oyuncaklarla ona harika bir oda döşediniz… Peki, bebek karyolasını doğru seçtiniz mi? Bebek karyolasını seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini biliyor musunuz? Bebeğiniz dünyadaki ilk yılının büyük bir kısmını bu karyolanın içerisinde geçirecek. Bu durumda bebek karyolasının en ideal şekilde seçilmesi gerek.

İdeal bir bebek karyolası ipuçlarını sizin için derledik!

Her Şeyin Başlangıcı: İdeal Konum

Öncelikle bebek odası olarak döşeyeceğiniz alanı dikkatle seçin. Bu oda, mümkünse ebeveyn yatak odasına en yakın olan oda olmalıdır. Her ne kadar günümüz teknolojisi ile bebek monitörleri ya da telsizleri sizi bebeğinizden haberdar etse de her an onun yanına gidebilecek kadar yakınınızda olması önemli. Odanın yer döşemesinde toz tutmaya müsait hali kaplama yerine, laminant veya doğal parke tercih etmek gereklidir. Ayrıca odada uygun boyutlarda bir pencere olması da mühimdir. Bebeğiniz şimdi küçük ve odasının boyutları o kadar da önemli değil. Ancak imkânınız varsa büyüdüğünde de kullanabileceği bir oda seçin.

Odanın özelliklerine kısaca göz attıktan sonra gelelim karyolanın odadaki konumuna… Bebek karyolası, odanın en sakin köşesinde bulunmalıdır. Kapıya uzak olursa dışarıdaki sesin bebeğinizi rahatsız etme ihtimali azalır. Odanın ev içerisindeki konumu göz önünde bulundurulmalı ve sabah güneşini direkt bir şekilde almayacak bir yere yerleştirilmelidir. Bu sayede minik yavrunuz sabah güneşi ile terlemez ve güne huzurla başlar. Eğer sabah güneşi engelleyemiyorsanız, cibinlik ya da kalın perde tercih edebilirsiniz.

Boo Boo Bebek Odası Takımı

Malzemede Doğallık Önemli

Az önce de söyledik, bebeğiniz özellikle ilk yılının büyük bir kısmını, ondan sonra da normal yatağa geçene kadar her gecesini bu karyola içerisinde geçirecek. Dolayısıyla karyolanın doğal malzemelerden yapılmış olması ve özellikle boyasında veya cilasında zararlı kimyasallardan sakınılmış olması çok önemlidir. Bebekler hayatlarının ilk senelerinde her şeyi ağızları ile keşfederler. Dünyayla iletişimi bir şekilde kurarlar ve yeni bir şey gördüklerinde içgüdüsel olarak ağızlarına almak isterler. Bebek karyolası da istisna değil! Bebeğiniz mutlaka bu alanda da ağzını kullanarak keşfe çıkacaktır… Bu duruma karşı hazırlıklı olmak önemli!

Bebek karyolası boyasında doğal ahşap kullanılması ve su bazlı boya tercih edilmesi önerilir. Çetmen Mobilya’nın Bo Bo ve Lili isimli bebek odası takımları içerisinde bu özelliklere sahip karyolalar kullanılmıştır. Kanserojen madde içermeyen bu karyola takımı bebeğinizin sağlığı için en iyi seçenekler olacaktır.

Lili Bebek Odası Takımı

Bebeğinizin Hızına Yetişin

Her bebek birbirinden farklıdır ancak her birinin ortak bir özelliği var: bebekler çok hızlı büyür! Anneanne ya da babaannelerin bebek kıyafetlerini biraz büyük almayı tercih etmesi boşuna değil… Kimi zaman işten döndüğünüzde bebeğinizin birkaç saat içinde bile büyüdüğünü göreceksiniz. Bebeğiniz büyürken, ihtiyaçları da değişir. Seçeceğiniz bebek mobilyası, bu değişen ihtiyaçları karşılayacak nitelikte olmalıdır.

İlk ayları daha çok uyuyarak geçirecek ve siz onu yerinden almadıkça fazla bir hareket alanı olmayacaktır. Ancak zaman ilerledikçe yatakta kendi kendine dönebilir hale gelecek ve karyoladan çıkmaya çalışacaktır. Bu nedenle seçeceğiniz bebek karyolası ayarlanabilir korkuluklara sahip olmalıdır. Bu korkuluklar sayesinde bebeğinizin güvenli bir uyku uyuduğuna emin olabilirsiniz.

Anne baba olmanın en zor yanlarından birisi de uykusuz gecelerdir… Kimi zaman bebeğinizi uyku tutmadığında sizin de onunla beraber sabahlamanız gerekir. Kimi zaman da her çocuğun geçirdiği ateşli hastalıklar sırasında bebeğinizin yanından ayrılmadan ona bakmanız gerekecek. Bu durumda bebeğinize kendi odasının konforu içerisinde bakım sağlamak adına, sizin de onun odasından vakit geçirmeniz gerekebilir. Çetmen Mobilya, bu gibi durumlar için size harika bir çözüm sunuyor. Sitemizdeki bebek karyolası seçeneklerinde, anne baba yatağı olarak kullanılabilecek alt bir karyola bulunmaktadır. Bu sayede onunla ilgilenirken siz de konforunuzdan ödün vermemiş olursunuz.

Zaman ilerledikçe bebek karyolası bebeğinize küçük gelmeye başlayabilir. Bu durumda genişliği ayarlanabilir bir karyola tercih etmek, uzun vadede sizin için çok daha ekonomik olacaktır. Çetmen Mobilya’nın Lili Bebek Odası, 13 yasa kadar kullanılabilir olarak tasarlanmıştır. Yani çocuğunuz genç odası takımine geçene kadar bu karyolayı kullanabilir. Üstelik naturel renkleri ve pastel tonlardaki detayları ile ileriki yaşlarında da severek kullanabileceği bir takımdır.

Bebek yatağı seçimi konusunda da blog içeriklerimize göz atabilir, bebeğiniz için konforlu bir dünya ortaya çıkartırken fikir edinebilirsiniz.

bebek karyolası bebek odası dekorasyonu dekorasyon önerileri