Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Yemek Odası Dekorasyonunda En Sık Yapılan 5 Hata!

Mutfak kadar sıcak ve kullanışlı; oturma odası kadar özenli ve misafire hazır… Yemek odası; sevdiklerinizle mutfağınızın en lezzetli ürünlerini paylaştığınız, masa başı sohbetlerin uzayıp gittiği, keyfin katlandığı bir alan. Yemek odası dekorasyonu, çoğu kişinin dikkate değer noktalar atladığı bir alan. Oysa en az salon dekorasyonu kadar önem verilmesi gereken bir nokta. İster oturma odasının bir köşesini ister geniş mutfağın salona açılan yerini, isterse ayrıca atanmış bir odaya kullanın; yemek odası dekorasyonu da en az evin diler noktalar kadar önemlidir.

Bu dekorasyon sırasında en sık yapılan 5 hata ve çözüm yollarını sizin için derledik!

1. Soğuk Renkler Kullanmak

En son gittiğiniz restoranı gözünüzün önüne getirin… Duvarlar ne renkti? Yemekten en çok keyif aldığınız fast food zincirini logosunu düşünün… Hangi renkler kullanılmıştı? Bilimsel araştırmalar gösteriyor ki, insanlar sıcak renklerin kullanıldığı mekanlarda daha çok acıkıyorlar. Bunun nedeni, atalarımızdan bize geçen, soğuk renklerin zehirleyebileceği içgüdüsü. Yani kırımızı, sarı, yeşil, turuncu ve bu renklerin tonları, yemek alanlarında çok daha sık kullanılmalıdır. Yemek odasını dekorasyonu esnasında yapılan bir hata, bu kuralı atlamaktır. Latina Yemek Odası, sıcak ahşabı ve turuncu döşemeleri ile sıcak renklerde bir yemek odası dekorasyonu için iyi bir örnektir. Boğucu olmadan sıcak bir atmosfer ortaya çıkartmak isterseniz, yemek odasının bir duvarını sıcak bir renge boyayarak işe başlayabilirsiniz.

Latina Yemek Odası

2. Rahatsız Sandalyeler Kullanmak

Yemek odasında en önemli parçalar hangileridir? Tabi ki yemek masası ve sandalyeler… Masanın ve sandalyenin konforu, o odada yenecek yemeğe dair tüm deneyimi etkileyecektir. Nasıl ki salonunuza kotluk seçerken rahatlığından ödün vermiyorsanız, yemek odası dekorasyonu için de rahatlık faktörünü hesaba katmanız gerekir. Sırf güzel görünüyor diye rahatsız sandalyeler seçmek büyük hata olacaktır. Çetmen kreasyonu içerisinde bulunan Aytaşı Yemek Odası takımının sandalyeleri, rahat bir yemek odası dekorasyonu için idealdir. Beli destekler ve uzayıp giden sofra başı sohbetlerinde misafirlerinizin konfor içinde olmasını sağlar. Sandalye ve masa yüksekliğinin uyumlu olması da dikkat edilmesi gereken bir başka noktadır.

3. Küçük Masalarla Sınırlanmak

Sık misafir ağırlayan bir eve sahipseniz, yemek odası dekorasyonunda yapabileceğiniz en büyük hata küçük bir masa seçmek olacaktır. Elbette, açık büfe her zaman bir seçenek; ancak özellikle ağır misafirler için masada yer açmak önemli… Bu durumda acılı kapanır bir yemek masası tercih etmek sizin için doğru tercih olabilir. Çetmen, bu ihtiyacı karşılayan nitelikte birçok masa modelini kullanıcılarına sunuyor. Zarif tasarımları şık detaylarda zenginleştirdiği için kusursuz bir yemek odasına sahip olmak çok daha kolay hale geliyor. Kullanışlı detaylara da sahip olduğu için büyüyebilen masa özelliği sayesinde sıradan sofralar bile bir ziyafete dönüşebiliyor.

4. Sert Kapanan Çekmeceler Kullanmak

Yemek odası dekorasyonu için özellikle çocuklu ailelerin dikkat etmesi gereken bazı detaylar bulunuyor… Yemek odası evin sık kullanılan alanlarından birisi değil, kabul! Yemek odası dekorasyonu için titizlenen evin hanımları, genelde bu alanları misafir dışında kapalı tutmayı tercih ederler. Bu durumda yemek odası, bebek ve çocuklar için güvenli hale getirilecek ilk yer olmuyor tabii ki! Ev kazalarının önüne geçmek istiyorsanız, siz bu hataya düşmeyin. Yemek odasının büfesinde kullanılan çekmeceler ve dolaplarda yumuşak kapanmayı sağlayan stoper özelliğinin olmasına mutlaka dikkat edin. Bu özelliği ile öne çıkan yemek odası mobilyaları da bulunuyor. Doğallıktan ödün vermeyenler için özel olarak tasarlanmış, kanserojen madde içermeyen boyası ile güvenliği iki katına çıkarılan yemek odası modelleri, çocuklu aileler için de ideal seçenek olacaktır.

Mindy Yemek Odası

5. Küçük Alanlarda Koyu Renk Kullanmak

Yemek odası dekorasyonu için dikkat edilmesi gerekenler listesinde son önerimiz, aslında evin öteki alanları için de geçerlidir. Bugünlerde şehrin göbeğindeki apartmanlarda geniş odalar bulmak zor. Kimi zaman parkede, ya da duvar boyası veya kaplamasında tercih edilen koyu renkler odaları daha da küçük bir hale getiriyor. Ancak bunun önüne geçmek mümkün! Nasıl mı? Tabii ki akıllıca seçilmiş bir yemek odası takımı ile… Eğer siz de yemek odası için ayırdığınız odada alan yetersizliğinden şikâyetçiyseniz, mutlaka açık renkleri ve minimal tasarımı olan bir takım tercih edin. Mindy Yemek Odası, küçük metrekareli şehir evleri için özel olarak tasarlanmıştır. Ahşabında ve döşemesinde kullanılan açık renkler, mekânın çok daha ferah olmasını sağlar. Size de tadını çıkarmak kalır!

dekorasyon önerileri yemek odası dekorasyonu