Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Eşyalarınızı Ustaca Depolayabileceğiniz Baza Modelleri

Bu kadar çok eşya ne ara birikti? Yaz gelirken kışlıkları nereye kaldırmak lazım? fazladan battaniyeler için evde bir yer var mı? Peki ya sandık eşyası?

Bu sorular zaman zaman hepimizin aklından geçiyor. Küçük mekanlara fazlaca eşya sığdırmak herkes için zor olabilir. Bu gibi sorular için artık akıllı bir yardımcınız var: baza! En kullanışlı baza modelleri ile eşyalara yer verme sorununa son! Baza modelleri arasında seçim yaparken dikkat edilmesi gerekenleri ve en kullanışlı baza modellerini sizin için derledik!

Baza Almadan Önce Bunlara Mutlaka Göz Atın!

İlk Adım: İhtiyaç Tespiti

Ne tarz bir bazaya sahip olmanız gerektiğine karar vermeden önce, ihtiyaçlarınızı belirlemelisiniz. Yatak odası boyutlarından başlayalım… Odanız kaç metrekare? Ne kadar büyüklükte bir yatak bu odaya iyi gider? Eğer odanız çok büyükse, standart olarak kabul edilen 160 x 200 yataklardan başlayarak geniş tercihlere ilerleyebilirsiniz. Eğer yatak odanız küçükse, bu boyutlarda bir yatak bunaltıcı olacaktır. Bu durumda 150 x 200 boyutlarında bir yatak sizin için daha uygun olur. Baza modelleri seçilirken, yatak odasının bu gibi ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalıdır.

Baza modelleri arasında seçim yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise, ikili yatak tekli baza kombinasyonunu sağlamaktır. Eğer ebeveyn yatak odası için baza modeli arıyorsanız, mutlaka tek tek kaldırılabilir ve yatağın iki tarafında tekli olarak uzanan bazaları tercih edin. Bu hem eşyalarınızı yerleştirmenizi kolaylaştıracaktır hem de sizin için kaldırmayı kolaylaştıracaktır.

Sadelik Her Zaman Moda

Baza modelleri kimi zaman kaba hatlara ve hantal bir tasarıma sahip olabilir. Piyasadaki bu tarz eski modeller yüzünden pek çok kişi bazadan uzak duruyor ve bu kaliteli yardımcının kullanışlı özelliklerinden mahrum kalıyor. Çetmen Mobilya olarak baza modelleri tasarlanırken modern ve sade tasarımların ön planda olabileceğini müşterilerimize göstermek istedik. Özellikle sade modeller uzun yıllar değişen dekorasyon trendlerinde yeniden ve defalarca konumlandırılabilir. Çok sayıda sade ve modern tasarıma sahip baza modelleri piyasada yer alıyor. Bunlar içerisinden ihtiyaçlarınıza ve dekorasyonunuza en uygun tercihi yapabilirsiniz.

Mekanizmanın Önemi

Baza modelleri arasında tercih yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli özellik, elbette bazanın mekanizmasıdır. Özellikle bazanın saklama alanını gündelik hayatta sık sık kullanacağınız eşyalara ayırırsanız, kolay acılı olmasına dikkat etmeniz gerekir. Bunun için kullanışlı bir mekanizmaya sahip bazaları seçmelisiniz. Unutmayın! Bu mekanizmanın başlangıçta ucuz seçilmesi ekonomik bir hamle gibi görülse de aslında bozulan bir mekanizmanın yenilenmesi çok daha pahalıya mal olacaktır. Bu nedenle seçeceğiniz bazanın sağlam bir mekanizmaya sahip olduğundan mutlaka emin olun.

Çetmen Papatya Baza

Kullanım Kolaylığına Dikkat

Bazanın, kullanıcısı tarafından rahatlıkla kaldırılıp açılabiliyor olması gerekmektedir. Bu belki de baza modelleri seçilirken dikkat edilmesi gereken en önemli özelliktir. Evin büyükannesinden küçük oğluna kadar herkesin kolayca ve güvenle açabileceği bir baza model seçmeye dikkat edin. Mekanizmada kaliteli malzeme kullanılması, iç aksamdaki metal parçalarda paslanmaz çelik tercih edilmesi ve çeşitli emniyet unsurları ile bazanın herkes tarafından kullanılabilir hale getirilmesi dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer alıyor. Herkesin rahatça kullanabileceği bir baza modeli arıyorsanız, önerimiz Papatya Baza! İç tasarımı oldukça kaliteli bir şekilde yapılmış olan bu baza, kolay kaldırılır ve güvenle kullanılır.

Ayaklarda Plastik ya da Ahşap

Çoğu zaman baza modelleri seçerken atlanan konulardan bir tanesi, bazanın ayakları oluyor. Belki de göze ilk çarpan parça olmadığı için, ayakların önemi kolayca unutulabiliyor. Ancak siz bu hataya düşmeyin! İdeal baza modelleri, ahşap ayaklı olarak tasarlanmıştır. Bu sayede üzerine kondukları parke ya da laminanta zarar vermez. Eğer seçtiğiniz baza modelleri ahşap ayak seçeneği sunmuyorsa, ayaklarda mutlaka plastik koruyucu kullanmaya çalışın. Bu sayede yatak odasının yer döşemesinin zarar görmesini engelleyebilirsiniz.

Çetmen Poots Baza

Kaliteli ve Uzun Yıllar Kullanılabilir

Baza, tıpkı evinizin diğer temel eşyaları gibi demirbaş niteliğindedir. Sıkça yenilenme gerektirmeyen, uzun süreler dayanabilecek baza modelleri tercih etmek, uzun vadede sizin için çok daha avantajlı olacaktır. Bu nedenle çökme ve diğer hasarlara karşı dayanıklı modeller tercih etmekte yarar var. Bu noktada hem kullanışlı hem uzun süre dayanacak hem de sık bir baza tasarımı arayanlara önerimiz: Çetmen Poots Baza! Bu model hem dayanıklıdır hem de ideal bir tasarıma sahiptir. Aynı tasarımın devam niteliğindeki yatak başlığı ile kombinlendiğinde yatak odanızı baştan ortaya çıkartmaya yeter!

“Yatak Başlığı ve Baza Modelleri Nasıl Seçilmeli?” başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.

baza modelleri dekorasyon önerileri