Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Tıpkı Hayal Ettiğiniz Gibi: Spor Koltuk Takımı Modelleri

Hayatınız oldukça aktif, sürekli hareket halindesiniz… Giyimde konforu ve kullanışlılığı ön planda tutuyorsunuz… Hayalinizde spor bir araba modeli var… Genç ruhunuz evinizdeki tüm eşyalarınıza yansımış durumda… Salon takımınız neden bundan etkilenmesin?

Rahatlığı, gençliği ve dinamizmi ön planda tutanlar için spor koltuk takımı modelleri; oturma odasının vazgeçilmezi olmaya aday! Spor ev dekorasyonu ipuçları, dikkat edilmesi ve uzak durulması gerekenler ile en güzel spor koltuk takımı modellerini sizin için bu yazıda derledik!

Ayrıca spor salon dekorasyonu yapmak üzerine hazırladığımız içeriğe de göz atabilirsiniz.

Spor Koltuk Seçimi Yaparken Bilmeniz Gerekenler:

Net Tasarımlar

Spor bir tasarım istiyorsanız, ancak aradığınız şeyin nasıl olması gerektiğinden tam olarak emin değilsiniz… Aklınızda bir şeyler var ama adını tam olarak koyamıyorsunuz. Size yardımcı olalım! İlk ipucumuz, net tasarımların arkasından gitmek olmalıdır. Spor koltuk takımı denildiğinde, akla keskin çizgiler kullanılarak ortaya çıkarılmış bir tasarım gelmeli…

Monza Salon Takımı

Eğer oturma odanız için spor bir koltuk takımı istiyorsanız; kavisler, ince işçilik, ahşap koltuk başlıkları gibi tasarıma ağırlık katan detaylardan uzak durum. Seçeceğiniz spor koltuk takımı net çizgilere sahip olmalıdır. Elbette net bir tasarım hantal ve köşeli olmak zorunda değil. Sadece boğucu detaylardan ve ek süslemelerdi rafa kaldırmanız yeter… Çetmen Mobilya’nın Monza Oturma Odası Takımı net tasarımın güzel örneklerinden. Salon takımını tamamlayan öğelerde ortaya çıkartıcılığa tasarımı ağırlaştırmadan yer verildiği dikkatinizi çekecek!

Cesur Renkler

Döşeyeceğiniz mekâna genç bir hava katmak istiyorsanız, mutlaka renklere yer açın. Canlı tonlar, parlak renkler ve enerji veren kombinasyonlar; spor dekorasyonun vazgeçilmezidir! Uyumlu tonları bir arada kullanabileceğiniz gibi zıtlıklardan da faydalanabilirsiniz. Odadaki tek bir noktayı, renkleri kullanarak odak noktası haline getirmek de yine etkili bir çözüm olabilir. Eğer duvarlarınız beyazsa, renklerin ve geometrik desenlerin hâkim olduğu tablolarla odaya canlı bir hava verebilirsiniz.

Oturma odanıza daha ağırbaşlı bir hava katmak istiyorsanız; renkleri detaylarda kullanmayı tercih edebilirsiniz. Koyu bir koltuk döşemesini canlı yastıklarla ve açık renk bir hali ile tamamlamak mümkündür. Eğer renkleri çekinmeden kullanmakta kararlıysanız, o zaman çok daha enerjik bir mekân yakalayabilirsiniz. Çetmen Mobilya imzalı Ramos Koltuk Takımı, renklerin özgürce kullanıldığı spor koltuk takımı için ideal bir örnek!

İnce Detaylar

Klasik bir oturma grubu deyince aklınıza ne geliyor? Kadife kumaşlar, koyu renkler ve tabii ki ahşap! Özellikle koyu renk ahşap detaylar, klasik tarzların vazgeçilmezleri arasındadır. Klasik tasarımlardaki o eskiye ait havayı güzel bir şekilde tamamlar. Bu durumda, sizin tam aksi yöne gitmeniz gerek! Spor koltuk takımı seçerken, detaylarında kullanılan ahşaba dikkat edin… Koltuk ayaklarında metal dokular, kaliteli plastikten kaplamalar ve neticede illa ahşap tercih edilecekse açık renk genç görünümlü ahşaplar kullanılmalıdır. Bu tür de mobilya örnekleri ile sık sık karşılaşıyoruz. Tekli koltuk ayaklarında kullanılan metal parçalar olduğunda koltuk takımına çok daha spor bir hava kazandıracağından emin olabilirsiniz.

Spor koltuk takımı, cam bir orta sehpa ya da küçük, yuvarla, metal yan sehpalarla tamamlanabilir. Odada kullanacağınız aksesuarlarda da yine ağır ürünlerden kaçının. Şamdanlar, tüller, boncuk detaylı yastıklar uzak durmanız gerekenler arasında. Esprili biblolar, canlı renklerde aksesuarlar, mika ya da cam lamba ayakları tercih ederek stilinizi tamamlayın.

Sandler Köşe Takımı

Rahatlık Ön Planda

Spor koltuk takımı, spor kıyafetler gibi olmalı… Konforlu ve vazgeçilmez! Koşuya çıkarken giymeyi sevdiğiniz o ayakkabıları düşünün. Her zaman rahat, sizi yarı yolda bırakmaz ve duruşunuzu destekler. Spor koltuk takımı için de temel rahatlık prensibi tam olarak bu şekilde olmalı.

Yorucu geçen bir günün ardından kendini kollarına bıraktığınızda size rahat bir yatak gibi gelecek bir koltuk takımı hayal edin… Spor koltuk takımı için rahatlık anahtar kelimedir. Eğer siz de böyle bir konfor hayal ediyorsanız, Sandler Köşe Takımı aradığınız model olabilir! Ailenin tüm üyelerine kucak açan bu geniş koltuk, L tasarımı ile kullanıldığı mekâna spor bir hava katıyor. Tamamlayıcı berjerinde kullanılan canlı sarı renk ve orta sehpası olarak da uyarlanabilen işlevsel pufu; tasarımı zenginleştiren detaylar arasında… Salonunuzdaki rahatlığı daha da ön plana çıkarmak isterseniz, koltuğunuzun üstünü yumuşak yastıklarla doldurun. Soğuk geçen kış gecelerinde konforu ikiye katlamak için, uyumlu renklerde polar battaniyeleri, koltuğun bazasında saklayabilirsiniz!

dekorasyon önerileri spor takım koltuk takımı modelleri