Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

İşte Karşınızda Bütçe Dostu Çekyat Kanepe Seçenekleri

İster oturma odanızı tamamlamak için ister evdeki bir alanı konuklarınıza ayırmak için ister salonda ister çalışma odasında… Bir kanepe her odaya lazım!

Çekyat kanepe, evlerin en büyük kurtarıcısıdır. Aniden gelen misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz bir alan ortaya çıkartır. Tek başına bir mekânın havasını değiştirmeye yeter. Güçlü bir tamamlayıcıdır. Stilinizi yansıtabileceğiniz, size geniş imkân sunan bir parçadır.

Farklı çekyat kanepe türlerine ve kullanım alanlarına beraber göz atalım!

İhtiyaç Tespiti

Öncelikle çekyat kanepe için bir ihtiyaç tespiti yapmalısınız… Size böyle bir kanepe neden lazım? Evinize sık sık misafir geliyorsa, yatağa dönüşebilen ve bu halde rahatça kullanılabilen bir ürün işinizi görür. Yaylı ya da süngerli çekyat kanepe seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Hem siz üzerinde otururken rahat etmelisiniz, hem de misafirleriniz uyurken… Bunun yanı sıra çekyat kanepe size yerden de kazandırabilir. Bu durumda sandıklı modellere yönelebilirsiniz. Kimi evlerdeyse temizlik ihtiyaçlarını karşılayacak bir model her şeyden önemlidir. Kumaşın silinebilir olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Birden fazla dokunun kullanıldığı kumaşlarda farklılık yaşanabilir. Örneğin deri ve kumaşı bir arada sunan bir tasarımda her iki yüzeyin de silinebilir olduğundan emin olmanız gerekir.

Misafir Sevenler

Adonis Salon Takımı

Evinizde sık sık konuk ağırlayan biriyseniz, hazırlıklı olmanın önemini biliyorsunuz demektir. Özellikle uzun soluklu misafirliklerde yatağın rahat olması önemlidir. Bu gibi durumlarda size tavsiyemiz, duvara sıfır çalışılabilen çekyat kanepe tercih etmeniz yönünde. Peki, bu ne demek? duvara sıfır çekyat kanepe, duvara tam hayali halde yatak haline gelebilen akıllı bir tasarımdır. Salonunuzdaki koltuğun estetiğinden ödün vermeden misafirlerinize uygun bir yatak sunmanızı sağlar. Tek bir hamlede yatama dönüşebilmesi ile kolay kullanım imkânı vardır. Bu harika fikrin bir örneğini, Adonis Salon Takımı’nda kullanılan Adonis üçlü koltuğu görüyoruz. Bu koltuk misafirleriniz için çok rahat bir yatama dönüşebiliyor.

Sadelik Arayanlar

Çekyat kanepe ile ilgili yanlış bir algı, bu ürünün hantal olduğu yönünde… Bazı tasarımlar için bu doğru olabilir. Ancak akıllı bir tasarım ile hem sadelik hem de işlevsellik bir arada sunulabilir. Bunun için daha az köşeli kolçakları olan bir koltuk ve daha yumuşak tonlarda bir kumaş işinize yarayacaktır. Ayrıca canı renkler ve geometrik dokular da işinizi görür. Bu bağlamda Lungo Koltuk Takımı aradıklarınızı sunuyor! Oldukça rahat bir çekyat kanepe olan bu ürün, modern ve canı bir tasarıma sahip. Yüksek ayakları ve kombin edildiği desenli berjer sayesinde konulduğu mekâna hareket getiriyor. Ayrıca trend renklere sahip olması da dikkat çekici. Koltuk takımı renk seçiminde kararsızlık yaşayanlar için “Feng Shui’ye Göre Koltuk Takımı Renkleri” başlıklı yazımız da faydalı olabilir.

Kolay Temizlik Fikirleri

Lungo Salon Takımı

Temizlik sizin için önemliyse, size yönelik birkaç fikrimiz var! Çocuklu aileler için koltuk üzerinde olan lekeler kaçınılmazdır. Minik parçalı oyuncakları toparlamak için kanepeleri sık sık yerinden oynatmak zorunda kalabilirsiniz. Bu durumda yüksek ayaklı bir tasarım işinizi görecektir. Benzer bir sıkıntıyı evcil hayvan sahipleri de yaşar. Minik dostlarınızın tüylerini kanepeden toparlamak zorunda kalabilirsiniz! Ayrıca kimi zaman istenmeyen kazalarla da karşılaşabilirsiniz. Bu durumda size önerimiz, silinebilir çekyat kanepeler tercih etmeniz. Jenna Salon Takımı bu anlamdan aradığınız ürün olabilir! Ayakları yüksektir, altına kaçan her şey kolayca alınabilir. Ayrıca süpürge ya da paspas kolayca altına girer ve temizlik sürecini kolaylaştırır. Kumaşı silinebilir olduğu için temizlemesi zahmetsizdir. Bu çekyat kanepe açılıp geniş bir yüzey ortaya çıkartır. Bu yüzeyi çocuğunuzla paylaşabileceğiniz bir oyun alan haline getirebilir, ya da misafirlerinizi ağırlarken kullanabilirsiniz.

Fazla Eşyalar Sandığa!

Depolama alanı sıkıntısı çekenlere bir müjdemiz var! Çekyat kanepe sadece aniden gelen misafirleri ağırlayacağınız rahat bir yatak değil… Aynı zamanda nereye koyacağınızı bilemediğiniz her şey için harika bir saklama alanı. Eğer siz de evde yerden kazandıracak pratik fikirler arıyorsanız, sandıklı bir çekyat kanepe tercih etmenizi öneririz. Bu sayede kullanmadığınız kırlentleri, yaz aylarından ortadan kaldırdığınız battaniyeleri, hatta küçük kilimleri bile kolaylıkla saklayabilirsiniz. Tambo üçlü koltuk işte tam da bu işlevi sağlıyor. Tambo salon takımı, sadelik ve şıklığın bir araya geldiği bir tasarım… Bu tasarımın baş aktörü Tambo üçlü koltuk, hem rahat ve geniş bir yatak, hem de eşya depolamada harika bir yardımcı. İçerisindeki hazneye eşyalarınızı alır, kolayca açılıp kapanır.

Siz de çekyat koltuk seçimi hakkında önerilerinizi ve deneyimlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın!

çekyat kanepe şeçenekleri dekorasyon önerileri