Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Trend Alarmı: İki Tonlu Mobilya Renkleri

Dekorasyonun ilk ve belki de en önemli adımı renklerdir. Renk bir odanın tüm ruhunu yansıtır. O odada ortaya çıkartılacak tüm anılara, yaşanacak tüm alanlara fon oluşturur. Kimi mekanlar bize sıkıntı verip bir an önce dışarıya çıkma isteği verirken, kimi mekanlarsa bizi mutlu eder ve hiç ayrılmak istemeyiz! Bu isteği ortaya çıkartmanın yolu, doğru renk seçiminden geçer!

Yaşadığınız mekânı modern bir bakışla döşemek ya da evinizdeki eski ve kasvetli havadan kurtulmak istiyorsanız size bir önerimiz var: İki tonlu mobilya renkleri! Mobilya renkleri ile oynayarak istediğiniz her odaya yeni bir soluk getirebilirsiniz. Son yıllarda yaygınlaşan bu trendin detaylarına ve başarılı örneklerine bakalım şimdi!

1. Karşıtlığın Güzelliği

İki tonlu mobilya renkleri kullanımında en çok rastlanan tarz, koyu ve açık renkleri beraber kullanmak… Bunun için öncelikle hâkim renginize karar vermelisiniz. Mekânın kullanım alanına göre bu renk skalanın koyu ya da açık tarafından seçilebilir. Önerimiz, özellikle küçük mekanlar için ana rengi açık taraftan seçmeniz yönünde. Daha sonra, bu renkle ve kumaş dokusu ile uyumlu bir koyu renge karar vermeniz gerekiyor. Fermoney Salon Takımı bu tarzın güzel örneklerinden. Hâkim rengi mobilyada beyaz ve kumaşta krem seçilmiş. Karşıt rengi ise mekâna anında sıklık kazandıran köyü bir yeşil. Mobilya renkleri ile elde edilen bu karşıtlık aynı zamanda salona zarafet katıyor. Ağırbaşlı bir tasarımı modern hale getiriyor.

2. Aynı Skalada: Ton Sur Ton

Aynı rengin farklı tonları ile uyum yakalama sanatı… Ton sur ton, Fransızcadan dilimize geçmiş bir kelime. Ton üzeri ton anlamına geliyor. Bu şekilde kombinlenen renkler gözü yormuyor. Böylece çok daha huzurlu bir ortam yakalayabiliyor. Son yıllarda özellikle giyim ve aksesuarlarda tercih edilse de mobilya renkleri bu trendin başlangıç noktası. Peki, ton sur ton nasıl uygulanıyor? Öncelikle tabii ki renk grubuna karar vermek gerek. Toprak tonlarını seviyorsanız bej-kemik-kahverengi, yeşil tutkunuysanız çağla-haki-kuşkonmaz… Bizim önerimizse gri tonlarından geliyor. Çetmen Girona Salon Takımı gri mobilya renkleri ile muhteşem bir ton sur ton uyumu yakalıyor. Üstelik oldukça modern bir görünümü var. Sadece salonunuzda değil aynı zamanda bir bekleme odasında ya da bir ofiste de kullanılabilir.

Girona Salon Takımı

3. Zenginleştiren Dokular

Mobilya renkleri dendiğinde akla gelen genelde kumaş ve ahşap oluyor. Ancak dokuları da unutmamak gerek! Yaşam alanlarına keyif katmak için farklı dokulardan yararlanabilirsiniz. Dokular mobilyaların belirli kısımlarında, odanın halısında ya da yer döşemesinde veya daha kolay bir başlangıç için yastıklarda ve koltuk sallarında kullanabilirsiniz. Bunun en güzel örneklerini genç odası modellerinde de görmek mümkün. Çetmen imzası taşıyan Marten Genç Odası takımında olduğu gibi…

Mobilya renkleri olarak beyaz, kahverengi ve mint yeşili tercih edilmiş; bazı dolap kapakları ve çekmece önleri içinse, odaya retro bir hava katan mor – beyaz geometrik desenler seçilmiş. Bu seçkin genç odası takımı size ilham verebilir! Tıpkı bu tasarımda olduğu gibi farklı mobilya renkleri ile dokuları karıştırarak sık mekanlar elde edebilirsiniz.

Marten Genç Odası

4. Uyumlu ve Tamamlayıcı

Ahenkli bir yaşam için ahenkli renkler… Basit bir fikirle zenginleşen yaşam alanları… Anahtar kelimeler: uyum ve tamamlayıcılık! Yukarıda saydığımız fikirleri birleştirme zamanı şimdi… İlk iş olarak kendinize bir ana renk belirleyin. Tatlı, pastel bir maviyi ele alalım. Bu rengin tamamlayıcısı ne olabilir? Koyu renge tezat bir beyaz! Peki, tamamen beyaz olmasa da biraz heyecan verici olsa? O zaman bu beyaza açık maviler, yelle eve kahverengiler ekleyelim! Üstelik bir de evde dört mevsim bahar havası yaşatacak biçimde floral bir desen olsun. Koyu renk kaliteli ahşap, mavi döşemeler, floral desenli yastıklar; hayal edin, bunun salona bütünlüklü bir hava ortaya çıkartacağını tahmin edebileceksiniz.

5. İki Renkli Ahşap

Renkleri kullanmak için kendinizi kumaşlarla sınırlamanıza gerek yok! Bu ipuçlarını bizzat ahşabın kendisinde de kullanabilirsiniz. Soluk kahverengi ve krem rengi, bakır rengi ve deniz kabuğu rengi, bej ve ekru bu ikililere örnek olabilir. Yine bu iki renkten birinde dokulara yer verip diğerini sade tutarak daha zengin bir görünüm elde edebilirsiniz. Bu fikrin en güzel örneklerini de Çetmen koltuk takımı koleksiyonlarında görebilirsiniz. Detaylıca incelemek için ürün sayfalarını ziyaret etmenizi ya da size en yakın Çetmen Mobilya satış noktasına uğramanızı öneririz.

dekorasyon önerileri mobilya renk şeçimi