Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Modern Rustik Dekorasyon Fikirleri

Bir salona girdiğinizde hiç “daha önce burada bulunmuştum sanki” diye düşündüğünüz oldu mu? Size eskiye dair bir şeyleri hatırlatan, güven veren, iyi gelen… Tarif ettiğimiz hissi, rustik dekorasyon ile tasarlanmış alanlarda yaşayabilirsiniz! Merak etmeyin bunun için profesyonel bir iç mimar desteği almanıza gerek yok. Bütçe dostu mobilyalarla doğru seçimler yaparak, evinizde rustik bir hava estirmeyi başarabileceğinize eminiz.

Naturel ve dokulu ürünler, el yapımı gibi duran özel parçalar, rahatlığı ön planda tutan bir tasarım… Rustik dekorasyon bu ana fikirler üzerine kurulmuştur. Rustik kelimesi “işlenmemiş, doğal görünümlü ve sade” anlamına gelir. Basit bir yaşam ve idealize edilmiş bir doğa rustik dekorasyon anlayışının temelini oluşturur. Bu tarzda döşenmiş mekanlarda, rahatlık ön plandadır. “Evde olma” fikrini en iyi veren tarzdır. Rustik dekorasyon ile şehrin karmaşasını kapının ardında bırakır, evinizi keyifli zaman geçirebileceğiniz bir sığınağa çevirirsiniz.

Rustik dekorasyon anlayışını evinizde uygulamak için birkaç ipucuna ne dersiniz?

Yuvanızı kişisel beklentilerinize göre dekore etmek elbette en normal davranış. Eğer beklentilerinizin karşılığı rustik stile çıkıyorsa, mobilya satın almadan ya da evinizde herhangi bir restorasyon yaptırmadan önce önerilerimize kulak vermelisiniz. Hazırsanız dekorasyon uzmanlarının görüşleriyle derlediğimiz ipuçlarına geçiyoruz:

1. Doğal Malzemeleri Tercih Edin

Sadeliği ve işlenmemişliği en idealize biçimde kullanıcıya sunan rustik dekorasyon için ilk adım malzeme seçimi… Bu stilde doğal malzemelerden yapılmış ürünler ilk tercihiniz olmalı. Seramik, mermer, doğal taş yüzeyler, sıcak tonlarda ahşap ürünler örnek olarak verilebilir. Özellikle ahşabın öne çıkarılması bu tarzın en belirgin özelliğidir. Yemek odası takımları ya da televizyon üniteleri içerisinden seçim yaparken mutlaka doğal ahşap görünümünü koruyan seçenekleri tercih etmeniz büyük ölçüde önem taşıyacaktır.

2. Sade Bir Renk Paleti Kullanın

Bir mekânın enerjisini belirleyen şey, dokular olduğu kadar renklerdir de… Rustik dekorasyon tarzında bir ortam ortaya çıkartmak için doğal tonlarda kumaşlar tercih edebilirsiniz. Örneğin, Editta Salon Takımı’nda olduğu gibi oturma odanızda bej, kahverengi, taba, beyaz gibi yumuşak tonlarda takımları tercih edebilirsiniz. Eğer küçük metrekareli bir eve sahipseniz, açık tonları tercih etmek daha ferah ve geniş algılanmasına da olanak sağlayacaktır. “İlham Verecek Küçük Ev Dekorasyonu Fikirleri” başlıklı yazımızı okumanız da bu konuda faydalı olacaktır.

3. Country Tarzdan Ayrılın

Rustik dekorasyon ve country stili birbirine oldukça yakın iki tarzdır. Country tarz da tıpkı rustik dekorasyon gibi doğal dokuları ön planda tutar. Farklı olarak rustik dekorasyonda az işlenmiş, doğal, hatta yer yer eski görünümlü ürünler ön plandadır. Bununla beraber dokularda ve kumaşlarda daha az karmaşa ve daha çok sadelik vardır. Hangi tarz ruhunuza hitap ediyorsa, onu deneyebilirsiniz.

Evolya Yemek Odası

4. Klasik ve Moderni Birleştirin

Rustik dekorasyona daha kullanışlı ve güncel bir yorum katmak isterseniz, modern dokunuşlar ekleyebilirsiniz. Bu sayede elde ettiğiniz tarz sizi daha çok heyecanlandıracaktır. Farklı dokuları bir arada kullanarak çarpıcı sonuçlar elde edebilirsiniz. Rustik dekorasyonda klasik ve modernin bir araya en rahat gelebileceği mekan, yemek alanlarıdır. Doğal ağaç desenleri ile dikkat çeken Çetmen Evolya Yemek Odası takımını, metal vazolar veya modern aynalarla tamamlayabilirsiniz.

5. Küçük Ürünlerle Başlayın

Rustik dekorasyonun sadece gereğinden pahalı mobilyalarla elde edilebileceği, ya da yalnızca eksi evlerde uygulanabileceği ne yazık ki hatalı bir algı… Küçük dokunuşlar da evinize Rustik bir hava katabilir. Büyük bir değişiklik öncesinde bu tarz sevip sevmediğinize karar vermek isterseniz, Çetmen Mobilya’nın tamamlayıcı ürünleri ile başlayabilirsiniz.

Pera TV Sehpası

Özellikle oturma odasında bu dekorasyon stilini tercih edecekseniz, televizyon sehpası seçenekleri içerisinde yer alan Pera TV Sehpası’na göz atabilirsiniz. En sevilen ürünlerden olan Pera TV sehpası, sade ve sık tasarımı ile evinize doğal dokular katmanın başlangıcı olabilir. Televizyon ünitesi kullanacak kadar geniş bir alana sahip olmadığınız ortamlar için de çok iyi bir kurtarıcı olacağına eminiz.

dekorasyon önerileri modern rustik dekorasyon fikirleri