Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Bugünkü Hedefiniz En İyi Yatak Seçimini Yapmak

İnsan hayatının üçte biri uykuda geçiyor. Ortalama olarak bir gün içerisinde sekiz saat çalışma; sekiz saat yolculuk, yeme içme, arkadaşlar ve aile ile vakit geçirme; sekiz saat ise uyku ile geçer. Ofislerimizde en kaliteli mobilyaları seçiyoruz, evimizin her yerini özenle döşemek için zaman, enerji ve para harcıyoruz… Peki aynı özeni yatak seçimi yaparken de gösteriyor muyuz? En iyi yatak seçimini yapmanız için size yardımcı olabileceğini düşündüğümüz ipuçlarını burada toparladık.

En İyi Yatağı Bulmak için Dikkat Etmeniz Gerekenler:

Nefes Alan Yatakları Tercih Edin!

Bir türlü uykuya dalamadığınız günleri hatırladınız mı? Kimi yataklarda uyku bir türlü gelmez… Yorganın altı çok sıcak, sadece pike çok ince, yastıklar istenilen sıcaklıkta değil, cam kapalıyken içerisi cehennem gibi, cam açıkken ise sanki kutup dairesi… Böyle kâbus dolu geceleri herkes yaşamıştır. Sorun aslında ne odada ne çarşaf takımında ne de sizdedir… Sorun yatağınızın nefes almamasında ve size huzurlu bur uyku vermemesindedir! Yatağınız eğer nefes almazsa, siz de uykunuzda sürekli terler ve uyanırsınız. Bu nedenle en iyi yatak seçimini yaparken uyku kalitesini arttırıcı nefes alan yatakları tercih edin.

Stresi Azaltmak için Aloe Vera

İş stresi, okul koşturmacası, özel hayattaki problemler… Stresle başa çıkarken uykuya dalmak gerçekten zor olsa gerek. Kısa sürede uykuya dalmak ve güne zinde başlamak istiyor; gece yattığınızda ofisteki son olayları, yaklaşan sınavları, ayarlanması gereken işleri düşünmeden kendinizi uykunun kollarına bırakmayı hedefliyorsanız önerimiz Aloe Vera. Çetmen Gabor Yatak içerisinde kullanılan mirko kapsüller, ferahlık ve temizlik hissi verir, cildinizin doğal nem dengesini koruyarak terlemenizi önler. Stresle başa çıkmak isteyenler için en iyi yatak kesinlikle aloe vera içerikli olmalıdır.

Çetmen Gabor

Mevsim Değişikliklerine Ayak Uydurun

En iyi yatak, değişen mevsimlere uyum sağlayabilen yataktır. Özellikle yaz ve kış arasında sıcaklık farkının yüksek olduğu bir yerde yaşıyorsanız veya evinizin konumu ya da yatak odanızın cephesi gereği bu farkları derinden hissediyorsanız dikkat! Yaz ve kış mevsimlerinde, insan vücudunun uyku konforuna dair ihtiyaçları farklılık gösterir. Bunları karşılamak adine tabii ki bir yazlık bir kışlık yatak almak düşünülemez! Bunun yerine, iki taraflı yatakları tercih etmelisiniz. İki tarafında farklı mevsim özelliklerine göre farklı donatılar bulunan bu yataklar, ihtiyatınızı karşılayacaktır. Çetmen Lantos Yatak, iki taraflı yataklara iyi bir örnektir.

Çetmen Lantos Yatak

Yay Çeşitlerini İnceleyin

Tercihiniz hayli yataklardan yana olacaksa, en iyi yatak seçeneğine ulaşmak için farklı yay seçeneklerini incelemelisiniz. Yay, bir yatağın bel kemiğini oluşturur. Yatağın tüm temel destek ağı, yay ile beraber sağlanır. Bu nedenle yay tercihi, bir yatağın karakterini belirlemede en önemli etkendir. Çetmen Mobilya yatak türlerinden farklı ihtiyaçlara yönelik farklı yay teknolojileri kullanmaktadır. Gelin bu yay türlerini mercek altına alalım şimdi!

Pocket Spring Yay Teknolojisi

Yatak üretiminde kullanılan en üst düzey yay teknolojisi, Pocket Spring tipidir. Aşınma ve sürtünmeden kaynaklanan yıpranmaların önüne geçebilmek için, yayların her buru tela kılıflar içine yerleştirilmiştir. Bu özelliği olan yatakları uzun yıllar kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra, vücudun ağırlık noktaları göz önüne alınarak tasarlanmış yay diziliminde değişik dirençlere sahip yaylar bir arada kullanılmıştır. Bu akıllı destek, ergonomik bir kullanım sağlar. Eğer sizin için en iyi yatak, süre dayanacak ve bedeninizi uyku esansında destekleyecek bir yapıya sahipse, bu türü mutlaka kullanmalısınız. Burada yatak odası dekorasyonunuzu değil, öncelikle sağlığınızı düşünerek hareket etmeniz gerektiğini de unutmamalısınız.

Bonel Yay Teknolojisi

“En iyi yatak, en dayanıklı yataktır” diyenlerin tercihi, Bonel Yay Teknolojisi’dir. Bu tasarımın içinde yaylar, bir işi işlemiyle dayanıklılığı arttırılmış ve ömrü uzatılmış yaylardır. Bonel Yay Teknolojisi ile donatılmış bir yatak uzun süreli kullanım için idealdir. Kullanıcının vücut ağırlığı bu yatak üzerinde eşit olarak dağılır. Bu şekilde en ideal uyku ortam sağlanmış olur. Çetmen Colleen Yatak da bu teknoloji ile üretilmiştir.

Çetmen Colleen Yatak

Mutli Spring Yay Teknolojisi

Ne kadar çok yay o kadar çok konfor. Multi Spring Yay Teknolojisi, yoğun yay yapısı ile yataklarda yaşanan çöküntü probleminin önüne geçmeyi hedefler. Uyumak ion hangi pozisyonu seçerseniz seçin, bu yatak sizi destekleyecektir. Fazladan yay sayısı ile vücut ağırlığı yatak yüzeyinde eşit bir şekilde dağılır.

Aslında en iyi yatak, ihtiyaçlarınıza en uygun yataktır. Bu nedenle önce beklentilerinizi belirlemeli ve seçimlerinizi ona göre yapmalısınız. “Doğru Yatak Seçimi Yapmak için Nelere Dikkat Etmek Gerekir?” başlıklı yazımızı okumanız da bu konuda faydalı olacaktır.

dekorasyon önerileri yatak şeçimi