Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Anneler Soruyor: Bebek Yatağı Nasıl Olmalı?

Bebek bekleyen sevgili aileler, size şimdiden söyleyelim: Evinizin yeni misafiri, her şeyi değiştirecek! Bu değişim özellikle de ona oda olarak ayırdığınız alan ile başlayacak. Bebek odasını tasarlarken, ailelerin kendilerine sordukları belki de ilk soru “bebek yatağı nasıl olmalı” oluyor. Bebeğinizin yatağına ve odasında dikkat edilmesi gerekenlere dair tüm detayları sizin için derledik!

Heyecanlı Bekleyiş

Bebekler doğumdan sonraki ilk birkaç aylık süreyi genellikle anne-baba yatağında geçirir. Uyku ve yemek düzeni sağlanana kadar aile ile sürekli bağlantı gerekir. Ancak bu durum, bebek odasını tasarlamanızı geciktirmesin! Heyecanlı bekleyiş sürerken, bir yandan da kendinize sorun: odada nasıl renkler kullanmalı, bebek yatağı nasıl olmalı, aydınlatmada nelere dikkat edilmeli? Bebek geldikten sonra bu soruların cevabını bulmak için yeterince vaktiniz olmayabilir. Onu beklerken odasını hazırlamak, sizi de ebeveynlik maceranıza hazırlayacaktır.

Hoş Geldin Bebek!

Bebeğiniz sağ salim dünyaya geldi! Şimdi onu hastaneden eve getirme vakti… Az önce de söyledik, ilk altı ayda bebeklerin anne ve babaya yakın olması gerekmektedir. Uyandığında anne sütü içebilmesi, bezinin kolayca değiştirilebilmesi için ebeveyn yatağına yakın bir karyola tercih edilebilir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kolay taşınabilir ve sağlam bir beşik tercih etmektir. Kendi yatak odanızın imkanları doğrultusunda bebek beşiğini yanınıza kolayca çekebilmeli, ilk altı aylık süreden sonra da bebek odasına geri götürebilmelisiniz. Çetmen Mobilya’nın bebek odası takımlarında kullanılan beşikler, dayanıklı yapıları ve kolay taşınabilir gövdeleri ile bu ihtiyacınızı karşılar.

Hızlı Değişim

Günler geçtikçe, bebeğinizin ne kadar hızlı büyüdüğüne siz de şaşıracaksınız. Onlar için her gün yeni bir macera, keşfedecek yeni şeyler demek. Siz de bu süreçte bebeğinizin her gün nasıl biraz daha büyüdüğünü, kilosunun arttığını ve boyunun uzadığını, kendi kendine dönmeye başladığını göreceksiniz. Bebeğiniz hızla büyürken, ona seçtiğiniz yatak da bu değişime ayak uydurmalı. Çetmen Mobilya’nın bebek karyolaları, büyüyebilir olarak tasarlanmıştır. Yavrunuz 13 yaşına gelene kadar, bu akıllı tasarımı kullanabilir. Bu sayede hem bebeğinizin rahatını hem de ailenizin bütçesini düşünmüş olursunuz.

Oyuncaklar Dolaba!

Bebek yatağı nasıl olmalı diye sorduk… Buna bir de tersten bakmak lazım. “Bebek yatağı nasıl olmamalı?”, sormanız gereken ikinci soru! Çocuğunuzun ilk oyuncaklarını belki de o daha doğmadan toplamaya başladınız. Hevesli aile üyelerinin getirdiği yumuşacık peluşlar, hayvanlar, bebekler de koleksiyona eklendi. Şimdi bunların hepsini bebeğin yatağına koymak, onu mutlu etmek istiyorsunuz. Hemen uyaralım, bunu yapmayın! Yeni doğan bebekler mümkün olduğunca az eşyanın olduğu yataklarda yatmalı. Üşümesin diye yatağı battaniyelerle doldurmak yerine, üzerine daha sıkı kıyafetler giydirmeyi ya da oda ısısını yükseltmeyi tercih edin. Oyuncakları da bir süre için dolaba yerleştirin.

Lili Bebek Odası Takımı

Doğal Malzemeler

Prizleri kapladınız, sivri objeleri sakladınız, cam sehpaları kenara çektiniz… Organik pamuktan zibınlar, alerji yapmayan bezler, kurşun içermeyen oyuncaklar… Bugün çocuklarımızı zararlı kimyasallardan korumak için gerçekten çok uğraşıyoruz. Bebek yatağı nasıl olmalı sorusuna da, bu bakış açısından cevap vermeliyiz. Bebek yatağı yapımında kullanılan ahşap, üzerindeki boya ve vernik, yavrunuza zarar vermemeli! Ihlamur ağacından yapılmış ve şu bazlı boya ile boyanmış Çetmen Mobilya Bebek Odası takımları bu standartlara tamamen uyar. Yan bandlarından dahi kanserojen içermeyen malzemeler kullanılmıştır. Bebeğiniz için tasarladığınız güvenli ortamı bu yatakla tamamlayabilirsiniz. Bu noktada özellikle kanserojen madde içermeyen seçenekleri tercih edin. Lili bebek odası takımında olduğu gibi…

Kendinizi de Düşünün!

Bebek yatağı nasıl olmalı sorusunun cevabını verirken, sadece bebeği değil, anne ve babayı da düşünmekte yarar var. Onun konforunu sağladınız, şimdi sıra sizde! Bebek odasında kendiniz için işleri en kolay hale getirmeyi ihmal etmeyin. Yüksekliği ayarlanabilir bir karyola bu noktada anahtar görevi görür. İlk zamanlar bebek yatağını yüksekte tutmak, sizin sırt sağlığınızı korur. Sıkça bebeğinizin üzerine eğileceksiniz. Bunu yaparken yüksek bir karyolanın avantajı büyüktür. Bebek hareketlenmeye başladıktan sonra ise bu sefer alçak bir karyola daha kullanışlı olur. Bu sayede ev kazalarının önüne geçilebilir. Bunun yanı sıra karyola korkulukları, tek elle kolayca açılabilir olmalıdır. Bu sayede kucağınızda bebeğiniz varken korkulukları rahatça açarsınız. Çetmen Mobilya Bebek Odası takımları, akıllı tasarımları ile aileleri de düşünür!

bebek yatakları dekorasyon önerileri