Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Az Bütçe ile Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Bugün belki de evinizde yapmaktan en çok keyif aldığınız şeyden, salon dekorasyonundan söz edeceğiz. Çok fazla bütçe ayırmadan şık bir salon dekorasyonu nasıl yapılır öğrenmek için harika bir fırsat!

Evin kalbi neresidir? Bu sorunun cevabı, kişiden kişiye ve evden eve değişir… Kimilerine göre lezzetli yemek kokularının geldiği mutfak, kimilerine göre uzayıp giden sohbetlerin yapıldığı balkon… Pek çoğumuz içinse evin kalbi, evdekilerin bir araya geldiği, keyifli anılar biriktirdiği salondur! Salon, evin belki de en önemli odasıdır. Eve tutulmuş bir ayna gibidir adeta, tüm mekanın ruhunu belirler. Evin vitrinidir de ayrıca, eve ilk kez gelen birinin ağırlandığı yerdir. Peki, bu kadar önemli bir mekan olan salon dekorasyonu nasıl yapılır? Salon dekore ederken nelere dikkat etmek gerekir? Ve tüm bunları yaparken bir bütçenin sınırlarında kalmak mümkün müdür? Bu soruların cevabı yazımızda!

En Büyük Odaya En Büyük Özen

Salon sözcüğü dilimize Fransızcadan geçmiş olsa da özünde İtalyancadır. Anlamı ise son derece basit: salon tam çevirisi ile büyük oda demek. Başka dillerde de yine benzer anlamları var: giriş, hol, oda; hatta kale, ada ve hatta köy! Kısacası salon, hemen her kültürde evin en önemli parçası olarak görüyor. Tabii farklı kültürlerin salon dekorasyonu nasıl yapılır sorusuna cevaplar da farklı oluyor. Salon takımı ve diğer mobilya önerilerimize geçmeden salondan neler beklediğinizi düşünün…

1. Bütçenizi Belirleyin

Evet, salon evin en önemli odası… Evet, geri kalan her yerin ruhunu salon belirleyecek… Ancak bu, salonunuzu güzelleştirmek için bir servet harcamanız gerektiği anlamına gelmiyor. İster yeni bir eve taşınıyor, isterse evinizi yeniliyor olun; güzel bir salona belirli bir bütçenin içinde kalarak da sahip olabilirsiniz. Bunun için ilk adım, ihtiyaçlarınız dahilinde almanız gereken ürünleri listelemek. Koltuklar, sehpa, konsol, aydınlatma, televizyon ünitesi, kitaplık… Her biri için maksimum fiyatı belirleyin ve buna sadık kalın! Şunları hatırlatmakta da yarar var: kimi zaman paket ürünler daha ekonomiktir ve kaliteden ödün vermek uzun vadede daha pahalıya patlayacaktır!

Monza Salon Takımı

2. İhtiyacınız Olan Bir Renk Paleti

Salonunuzu dekore ederken ilk adım renklere karar vermek… Eğer size hitap eden ve birbirini tamamlayan birkaç renk seçerseniz, iş tercih yapmaya gelince daha az zorlanırsınız. Üstelik bu, bütçenizin içinde kalırken yine de istediğiniz tarzı elde etmenize yardımcı olur. Bu noktada sizin yaşam tarzınız, alışkanlıklarınız, evinizin salonundan ne beklediğiniz devreye giriyor. Örneğin misafir ağırlamayı seven genç bir çift, Monza Salon Takımı’ndaki gibi canlı renkleri koyu tonlarla dengeleyebilir, çağdaş çizgiler kullanabilir. Böylesi canlı bir salonu, sehpaları biraz kenara çekerek dans pistine çevirmek mümkün!

3. Zevkinizi Yansıtmak Çok Kolay!

Bütçeyi belirlediniz, renkler de tamam… Gelelim işin inceliklerine! En güzel salon dekorasyonu nasıl yapılır derseniz, içinde sizden en fazla şeyin olduğu plan kesinlikle birinci gelir… Örneğin çiçekleri seviyorsanız, Livrona Salon Takımı’nda olduğu gibi, berjerlerden birini ve yastıkları çiçek desenli seçebilir; orta sehpaya yerleştireceğiniz büyük bir vazoda her daim mis kokulu çiçekler bulundurabilirsiniz. Bu sayede fazla masraf yapmadan salonunuzu kendi zevkiniz doğrultusunda dekore edebilirsiniz.

Livrona Salon Takımı

4. Duvarları İhmal Etmeyin!

Salon dekorasyonu nasıl yapılır sorusuna yanıt ararken yapılan en büyük hata, dikkati mobilyalara verip duvarları ihmal etmektir! Üçüncü maddede ne demiştik hatırlayalım: Renk paleti önemli! Eve hakim renklere karar verdikten sonra bunu duvarlara da yansıtmak mümkün. İşte duvarlara keyif katmak için birkaç öneri: Dört duvardan birini daha farklı bir renge boyayıp aksan duvarı haline getirebilirsiniz. Sevdiklerinizin fotoğraflarını çerçeveletip bir duvarda kendi kişisel ani galerinizi oluşturabilirsiniz. Yine vurgulamak istediğiniz bir duvara modern desenli bir duvar halısı asabilirsiniz. Bu tarz ipuçlarını takip ederek salonunuzda istediğiniz farklı havayı çok uygun fiyatlı bir şekilde elde etmeniz mümkün. Uygun fiyatlarla salon dekorasyonu nasıl yapılır sorusunun cevabı detaylarda gizli!

5. Her Mevsim Aynı Bir Güzellik

Eğer sık sık değişikliğe ihtiyaç duyan biriyseniz veya değişen mevsimlerde salonunuza farklı bir görünüm vermeyi seviyorsanız bu önerimiz size gelsin! Öncelikle işe yumuşak renklerde bir salon takımı seçerek başlayın. Hem modern tasarımlı hem de sade renkleri olan Çetmen Camilla Salon Takımı bunun için birebirdir. Şimdi tek yapmanız gereken değişiklik ihtiyaç duyduğunuzda aksesuarlarla oynamak. Bahar geldiğinde floral desenli kırlentler ve vazolarda çiçekler; yaz aylarında denizi hatırlatan mavi tonlarda bir koltuk salı, kenara kaldırılan hali ve orta sehpada deniz kabukları ile dolu bir kase; sonbaharla beraber toprak tonlarında mumlar ve bahseden toplanmış kozalaklar, kışınsa sizi sıcak tutacak yumuşacık battaniyeler, televizyon başındaki akşamlara eşlik edecek atıştırmalıklar ve yılbaşı için kırımızı – yeşil süsler! İşte, tek bir salonda dört mevsim!

dekorasyon önerileri salon dekorasyonu