Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Oturma Odası Dekorasyonu Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Bir evin aynası, sevdiklerinizin bir araya geldiği yer, en güzel anıların sahnesi… Oturma odası evinizin kalbidir! Bu önemli yaşam alanının nasıl göründüğü, tüm evdeki havayı belirler. Oturma odası dekorasyonu hakkında işinize yarar ipuçları karşınızda!

Oturma Odası Dekorasyonu için Renk Seçimi

Herhangi bir mekânı tasarlarken ilk yapmanız gereken şey, kullanacağınız renklere karar vermek olmalıdır. Oturma odası dekorasyonu için de bu kural geçerli! Öncelikle temek bir renk belirleyin. Üç ayrı renk tonu belirleyerek bunlar üzerinden ilerleyebilirsiniz. Örneğin ilk rengimiz tatlı bir füme olsun. Sonra bunu tamamlayıcı renklere bakalım: yumuşak bir beyaz ile griyi on plana çıkarabilir, hafif yanık etkisi veren bir portakal rengiyle de tezatların güzelliğini yakalayabilirsiniz. Turuncu da füme ile uyum sağlayan renklerden biri. Eğer portakal rengi ve turuncu biraz fazla dikkat çekici hissettirdiği için kullanmak istemiyorsanız, kiremit rengi iyi bir alternatif olabilir. Tıpkı Jenna salon takımı modelinde olduğu gibi.

Jenna Salon Takımı

Renk uyumu ile dikkat çeken Jenna’nın tek artısı bu değil elbette. Duvara sıfır makas sistemi ile yatak olabilme özelliğine sahip koltuk takımları içerisinde yerini alan Jenna salon takımı, geniş hacimli sandık sistemi ile işinizi kolaylaştıracak. Bununla birlikte nano kumaş özelliğine sahip olması lekelere anında müdahale ettiğinizde hiçbir şekilde iz kalmasına izin vermeyecek. Yüksek ayaklı tasarımı sayesinde yerinden oynatmadan kolaylıkla temizlenebilecek olan takım, esneme ve çökme olmaması için orta ayak desteğine sahiptir. Kolon dikişli astar kullanıldığı içim sırt minderlerinde de çökme söz konusu olmayacaktır.

“Renkli Oturma Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır?” başlıklı yazımız da renk seçimi ve uyumları konusunda fikir verecektir.

İhtiyaçlarınızı Belirleyin

Renklerden sonra oturma odası dekorasyonu için ikinci adım ihtiyaçlar… Her evin yaşam tarzı, gündelik ritmi birbirinden farklıdır. Örneğin küçük çocukları olan bir aile, beklenmedik kazaların tat kaçırmaması için Girona salon takımı gibi yüksek ayaklı bir tasarım ve silinebilir kumaş tercih edebilir. Öte yandan sık sık misafir ağırlayan evler içinse öncelik yatak kapasitesidir. Editta Salon Takımı’nda olduğu gibi açıldığında yatak olan tasarımlar bu noktada imdadınıza yetişir.

Editta Salon Takımı

Kaliteli malzeme ve birinci sınıf işçiliğin ürünü olan Editta salon takımının berjerlerinde de diğer takımlarda olduğu gibi gürgen kullanılmıştır. Ayaklarında ise ahşap görünümlü, ekstra güçlendirilmiş, çift katmanlı PVC malzeme kullanılmıştır. İki yıl ürün, sekiz yıl da parça garantisine sahip olduğu için uzun süre sağlıklı bir şekilde kullanma olanağı sunacaktır.

Küçük Alanları Genişletin

Kimi zaman oturma odası takımları, boyutları ve ek parçalarının çokluğu ile göz korkutabilir. Boyutları küçük bir oturma odasına nasıl sığacağınızı düşünebilir, güzel tasarımın dar bir alanda kendini göstermeyeceğinden endişelenebilirsiniz. Böyle durumlar için birkaç pratik fikrimiz var. Öncelikle açık renkte duvar boyası ve yer malzemesi tercih edin. Özellikle yerde böyle bir şansınız yoksa halılarınızı buna uygun seçin. İkinci olarak tablolarınızı duvarın en yüksek yerinden asmak yerine mobilyalara yakın asmayı tercih edin. Bu optik illüzyon küçük alanların olduğundan daha büyük durmasını sağlar. Son olarak da özellikle küçük salonlar için tasarlanmış mobilyaları tercih edin. Örneğin köşe takımları küçük oturma odası dekorasyonu için idealdir! Fazla yer kaplamayan ve işlevsel olan bu tarz ürünler hayat kurtarıcıdır.

Kullanışlı bir oturma odası dekorasyonu için köşe koltuk takımları önerilerinde bulunduğumuz blog içeriğine de göz atabilirsiniz.

Bütünlüklü Düşünün

Ev dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken ilk kurallardan biri, evin bir bütün olduğunu unutmamak! Her mekânın kullanımı farklı olabilir ancak her biri birbirini tamamlayıcı şekilde olmalıdır. Bu tabii ki evin yer köşesinin birbirinin aynısı olması gerektiği anlamına gelmiyor. Örneğin oturma odası dekorasyonu için tercih ettiğiniz renklerden biri turuncuysa, yemek odası sandalyelerinde de turuncuya yer verebilir, mutfak masasına yerleştireceğiniz bir kase portakalla bu iki odaya göz kırpabilirsiniz!

Oturma Odasını Kullanın

Pek çoğumuzun hatırasında kaprisi sürekli kapalı tutulan ve hiç kullanılmayan bir oturma odası var. Bir zamanlar oturma odaları sadece misafirler için açılan kutsal yerlermiş adeta! Oysa oturma odası bir evin kalbidir. Evdeki bireylerin bir araya geldiği, hayata dair paylaşımda bulundukları, keyifli anlar geçirdikleri ve anılarına ani kattıkları bir yerdir, Böylesi bir mekanın kilitli bir kapı ardında tutulup sadece o evde yaşamayan misafirler için açılması büyük haksızlık. Oturma odası dekorasyonu için bu kadar fikir ürettikten ve zaman harcadıktan sonra, lütfen bu güzel mekanın tadını çıkarın!

dekorasyon önerileri oturma odası oturma odası dekorasyonu