Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Minimal Bir Genç Odası Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Çocuğunuz büyüyor! Bu da büyük bir değişim getiriyor. O büyürken sadece yaşı, okuduğu sınıf, kıyafet bedenleri değişmiyor… Aynı zamanda ihtiyaçları, zevkleri ve kendini ifade etme biçimi de değişiyor. Bu değişim elbette, zamanının çoğunluğunu geçirdiği ve kimliğinin bir parçası olarak gördüğü odasına da yansıyacaktır. Çoğu genç odasında sık sık değişiklikler yapmak, eşyaların yerini değiştirmek, yeni parçalar eklemek ister. Peki, genç odası dekorasyonu nasıl yapılmalıdır? En az parça ile en sık sonuç nasıl elde edilir?

Minimal bir genç odası dekorasyonu nasıl yapılır? Gelin, birlikte bakalım!

Minimal Tasarım Nedir?

İnternet haberlerinde sık sık “Dağınık insanlar daha zekidir” ya da “Dahilerin masaları karmaşa içindedir” gibi haberlere rastlıyoruz. Bir yandan da tam aksine, karmaşık ortamların stres seviyesini arttırdığına dair çalışmalar var. Belki de ortalığı toplamamaya bahane arıyoruz! Ancak özellikle annelerin, dağınıklığı öven bu haberlere aynı fikirde olmadığı malum…

Genç odası dekorasyonu için minimal tasarımları tercih etmek hem annelerin hem de gençlerin hoşuna gidebilir. Minimum eşya, soft renkler, akıllı tasarımlar ve canlılığı arttırıcı dekor parçaları işinizi görecektir.

Zamansız Parçalar Seçin

Bebekken işler kolaydı! Sizin keyfinize uygun bir renk paleti ile tasarlanmış bir oda; bir yatak ve bir dolap yeterliydi… Şimdiyse odanın sahibi, fikrini belirtmek istiyor! Doğru olan da bu elbette. Ancak bu noktada anne ve babalara önemli bir iş düşüyor. Genç odası dekorasyonu sırasında, çocuğunuzun fikirlerinin çabuk değişebileceğini unutmayın. Özellikle zamansız parçalar seçmek, aradığınız minimal görüntüyü de destekleyecektir. Genç odası dekorasyonu küçük ayarlamalarla bir genç yetişkin odasına dönüştürülebiliyor olmalıdır. Örneğin; Çetmen Greengy Genç Odası, çocuğunuzun uzun seneler kullanabileceği gibi sade, ancak aynı zamanda gençlik enerjisini yansıtacak özel bir tasarım sunar. Bu gibi tasarımlarla genç odası dekorasyonu uzun süreli yapılabilir.

Detayları Önemseyin

Minimal bir tasarımın temel prensipleri ve uzun süre kullanım için yapılması gerekenlere baktık… Ancak bu genç odası dekorasyonu sıkıcı bir şekilde olacak demek değil! İşin sırrı, akıllıca yerleştirilmiş detaylarda gizli. Burada sözü gençlere bırakmakta fayda var.

Sevdikleri sanatçıların posterleri, hoşlarına giden resimlerin reprodüksiyonları, arkadaşları ile çektikleri fotoğraflara ayrılmış bir köşe, tuttukları takımın bayrağı, yastıklar, mumlar, vazolarda çiçekler… Bütün bunlar hem odaya canlılık verir hem de artık geçimizin hayatında modası geçtiğinde değiştirilebilir. Ufak bir yere saklanmış bir oyuncak ayı ya da favori arabaların koleksiyonu da bir yerlerden çocukluk yıllarına atıfta bulunabilir!

Efla Genç Odası

İşlevsel Olanı Tercih Edin

Minimal tasarımın temel prensibi, görüntü kadar işlevselliği de on planda tutmasıdır. Bu prensip, minimal bir genç odası dekorasyonu için de geçerlidir. Bu nedenle, göze hitap ettiği kadar tasarımı ile akıllı çözümler üreten parçaları tercih etmelisiniz.

Çocuğunuz büyüyor, çevresi genişliyor. Pek yakında onun arkadaş çevresi sizin de hayatınıza dahil olacak. Ortak yapılan planlar, evdeki çalışma saatleri, pijama partileri… Ne de olsa o artık bir genç! Onun da misafirleri – ailelerinden izin alarak da olsa – sık sık evinize gelecek. Evinizin sosyal kelebeği için ikili karyola seçeneklerini inceleyebilirsiniz. Efla Genç Odası içerisinde de kullanılan bu ikili karyola, normalde ideal yükseklikte bir tekli yatak işlevi görürken. Bir pijama partisinde misafir için harika bir yatağa dönüşebilir. Genç kız odası dekorasyonu için hazırladığımız içerikler de bu konuda fikir almanıza yardımcı olabilir.

Ariena Genç Odası

Başarının Anahtarı Doğru Çalışma Alanı

Genç odası dekorasyonu ile diler odaların tasarımını birbirinden ayıran en önemli özellik elbette çalışma köşesidir. Genç odasını önemli kalan özelliklerinden birisi de oda sahibinin burada aynı zamanda ders çalışıyor olmasıdır. Bu nedenle seçeceğiniz genç odası takımında mutlaka bir çalışma masası olmalıdır. Çalışma masası seçerken kullanıcının ihtiyaçları ve çalışma alışkanlıkları dikkate alınmalı…

Örneğin kolay dikkati dağılan bir çocuğunuz varsa sade bir çalışma masasını üstüne ekleyeceğiniz bir raf ünitesi ile tamamlayabilirsiniz. Eğer çocuğunuz çok fazla kırtasiye malzemesi kullanıyorsa, o zaman Ariena Genç Odası modelindeki gibi rafları ve dolapları olan bir genç odası takımı size göre olacaktır. Çalışma masasını mutlaka iyi ışık alan bir yere yerleştirin. Masa lambasının ışığının, kullanılan elin tersinden geldiğine emin olun; böylece elin gölgesi kâğıdı kapatmaz. Ayrıca masanın üst kısmına çocuğunuzun hedefleri ile ilgili bir şeyler aşarak onu çalışırken motive edebilirsiniz. Gitmek istediği okulun fotoğrafı, ileride edinmek istediği mesleğe dair bilgiler ya da gezmek istediği ülkelerden kareler ile masanın dayandığı duvarı süsleyebilirsiniz.

dekorasyon önerileri genç odası genç odası dekorasyonu