Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Dekorasyonda Yeni Trend: Retro Salon Dekorasyonu

Yuvanıza farklılık kazandırmak istiyorsanız retro salon dekorasyonu hakkında merak ettiğiniz her şeyi öğrenebilmek için bunu mutlaka okumalısınız.

Retro, bildiğiniz üzere geçmişi dönüşü temsil ediyor. Ev dekorasyonunda modern çizgilerden ziyade, geçmişin popüler tasarımlarına ilgi duyanların beğenisini kazanan retro tasarımlar, bugün de hala favori seçeneklerimiz arasında. Özellikle evlenecek çiftlerin düğün öncesi mobilya alışverişi sırasında ‘retro salon takımları’ bulabilmek adına büyük çaba gösterdiğini biliyoruz. Geçmişteki mobilyaların günümüze göre dizayn edilmiş hali olarak karşımıza çıkan retro tasarımlarla, retro salon dekorasyonu yapmak mümkün. Ancak retro aksesuarlarla da tamamlanması gerektiği için bu konuda bilgi sahibi olmadan harekete geçilmemesi doğru olacaktır.

Retro Dekorasyon Nedir?

Retro dekorasyon, 1950 ve 1980 yılları arasında hakim olan dekorasyon stili ve mobilya tasarımlarının günümüz dizaynı ile yaşam alanlarına yansıtılmasıdır. Birçok kişinin retro dekorasyon nedir sorusuna cevabı daha çok nostaljik eşyaları aynı ortamda bir araya getirmek gibi yorumlansa da böyle bir durum tam olarak doğru değil. Retro dekorasyon belli bir dönemi yansıtır, ama asla eski görünen her şeyi rastgele bir araya getirmek değildir.

Retro Salon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Ella Salon Takımı

Retro salon dekorasyonu yapmak için öncelikle bu stile uygun takımları tercih etmeniz gerekiyor. Geçmişin stilini bugünün teknoloji ile modernize ederek sunan salon takımları, retro dekorasyon için uygun seçenekler olacaktır. Bu konuda bizim önerimiz Ella salon takımı olabilir. Ekstra konforlu koltuk yapısı ile dikkat çeken Ella, tasarımı ve renkleriyle tam olarak retro stilini yansıtıyor. Yüksek ayaklı tasarımı ve sandıklı formu ile oldukça kullanışlı bir seçenek de olan Ella salon takımı, hayal ettiğiniz dekorasyon stilinin hayata geçirebilmenize de izin verecektir.

Retro salon dekorasyonu yapmak istiyor, ama bu stili tam olarak nasıl yansıtacağınızı bilmiyorsanız, dekorasyonunuza yansıtmak istediğiniz yıllarda çekilen dizi ve filmleri izlemek iyi bir fikir verebilir. Bu filmlerde tercih edilen mobilyalar ve aksesuarlar size fazlasıyla yardımcı olacaktır. Tabi ki göreceğiniz mobilyaların günümüze göre modernize edileceğini unutmamalısınız. Birebir aynılarını bulmak zor olacağı gibi, mobilya mağazalarını değil antikacıları dolaşmanız gerekebilir.

Retro dekorasyon için TV ünitesi seçimi de önemli bir detaydır. Geçmiş dönemlerde televizyonun en değerli eşyalardan biri olması nedeniyle oldukça gösterişli ve büyük üniteler tercih ediliyordu. Şimdilerde ise biraz daha minimal tasarımlar söz konusu olmaya başladı. Bu değişikliğin sebeplerinden biri de televizyonların tasarımındaki değişiklikler. Retro dekorasyon için TV ünitesi seçimi konusuna gelirsek, burada biraz daha canlılığı ile ön plana çıkan seçenekleri değerlendirmek doğru olacaktır. Retro tasarımlarda da yeşil, pembe, turuncu ve sarı gibi canlı renklere yer verildiğini fark etmiş olmalısınız. Bu nedenle ünite seçiminde de bu detaya dikkat etmeniz gerekecek.

Doğal ahşap formu ve renkli raf detayları ile dikkat çeken Marten TV ünitesi retro salon dekorasyonu için iyi bir seçim olabilir. Tasarım ve renk kombinasyonu olarak retro stili yansıtan Marten, oldukça kullanışlı bir seçenek. Yüksek ayaklı tasarımı sayesinde özellikle temizlik aşamasında kolaylık sunarken, geniş hacimli rafları ile eşyalarınızı kolaylıkla yerleştirebilmenize ve dekore edebilmenize olanak sağlıyor. Kapak ve çekmece kulplarından detaylı hatlarına kadar retroyu yansıtan bu televizyon ünitesi, aynı koleksiyonun ürünü olan yemek odası ile birlikte kullanılabilir.

Marten TV Ünitesi

Salon dekorasyonunda retro stilin hakimiyetini isteyenler için harika bir seçenek olan Marten koleksiyonu, yemek odasında da tercih edilebilir. Vitrin tasarımı, çok amaçlı dolapları ve dresuarı ile 70’leri yansıtan Marten yemek odası, bir dönemi evinize taşınmanıza izin verecek özelliklere sahip. Eğer yuvanızın tam anlamıyla retro bir salona sahip olmasını istiyorsanız, ürün sayfasına göz atarak detaylı incelemeniz faydalı olacaktır.

Retro Dekorasyonda Kullanılabilecek Aksesuarlar Nelerdir?

Retro dekorasyon geçmişe dönük bir dekorasyon stili olduğu için aksesuarlarda da buna dikkat etmek gerekiyor. Bu konuda ilk önerimiz elbette eskitilmiş detaylara sahip aksesuarları tercih etmeniz olacak. Eskitme yapılmış objeler ve heykeller retro evlerin olmazsa olmazlarından biri. Ayrıca patchwork stilde tekstil ürünleri de tercih edilebilir. Özellikle kış sürecinde patchwork battaniyeleri salonunuzda bulundurmanız hoş bir stilin ortaya çıkmasına izin verecektir.

Retro evlerin eğlenceli ve çok renkli evler olduğunu söylemiştik. Bu nedenle renkli yastıklar iyi bir seçim olabilir. Ayrıca çiçek desenleri de bu dekorasyon stilinde olmazsa olmazlardan biri. Retro tasarım yapmak istiyorsanız çiçek desenlerinin bulunduğu aksesuarları kullanma yoluna gidebilirsiniz. Çiçekli bir perde de hiç fena olmayacaktır. Büyük çiçek desenlerinden ziyade daha küçük çiçekler uygun seçenekler olabilir.

Mobilya ve aksesuarlarda canlı renkler söz konusu olmasına rağmen, retro salon dekorasyonu yaparken sehpa seçeneklerinde doğal ahşap rengini koruyan modelleri tercih etmek gerekiyor. Çetmen tamamlayıcı ürünleri içerisinde yer alan Hilal yuvarlak zigon sehpa iyi bir tercih olabilir. Doğru aksesuarlarla salonunuzun retro bir hava kazanmasını sağlayabilirsiniz. Bu konuda siz de önerilerinizi bizlerle paylaşabileceğinizi unutmayın!

dekorasyon önerileri Retro Salon Dekorasyonu