Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Küçük Yatak Odası Dekorasyonu Yapanlar için Akılcı Çözümler

Küçük Yatak Odası Dekorasyonu Yapanlar için Akılcı Çözümler

Yatak odası yuvanızın en özel alanlarından biri. Bu nedenle dekorasyonu bir hayli önemli. Ancak söz konusu küçük yatak odası dekorasyonu olunca gerçekten ortaya çıkartıcı dekorasyon önerilerine ulaşmak çok da kolay olmuyor. İşte bu sebeple sizler için küçük yatak odaları için uygun dekorasyon fikirlerini bir araya getirmeye karar verdik. Eğer yatak odanız dar metrekareli ise, dekorasyona başlamadan önce bu yazıyı dikkatlice okumanızı öneririz.

Küçük Yatak Odası Dekorasyonu Tüyoları

Küçük yatak odasını dekore ederken öncelikli amaç, minimum alanlardan maksimum konfor sağlayabilmektir. Bu nedenle sadece mobilya seçimi değil, alanın doğru kullanımı da dekorasyon konusunda etkili olacaktır. Geniş bir odayı dilediğiniz gibi dekore etme şansına sahip olabilirsiniz. Muhtemelen bu alanda ‘Gardırop o köşeye sığar mı?’ gibi problemleriniz olmayacağı için, dekorasyon sırasında sizi kısıtlayacak durumlar da olmayacaktır. Dar bir alanda ise yatağa yapışık şekilde konumlandırılmak zorunda kalan gardırop, hayatınız boyunca korkulu rüyanız haline gelebilir. Bu nedenle küçük yatak odası dekorasyonu yaparken, öncelikle alanın ölçüsünü iyi bilmeli, buna göre minimal seçimlerde bulunarak özgür hareket alanı bırakabilecek bir tasarım yapılmalıdır.

Önceliğimiz konusunda hemfikirsek, artık küçük yatak odamızı dekore etmeye başlayabiliriz. Sizin için adım adım ilerleyeceğiz.

Marten Yatak Odası

Duvar ve aydınlatma…

Küçük alanların daha ferah ve geniş görünmesinde etkili unsurlardan biri de duvarlar ve ortamda kullanılan aydınlatıcılardır. Öncelikle duvarlardan başlamak gerekirse, yatak odanızın geniş ve ferah görünmesi için açık renk bir boya tercih etmenizi öneririz. Eğer beyaz ya da krem hoşunuza gitmiyor, hayal ettiğiniz dekorasyon stiline uymuyorsa, çok açık gri ve kum rengi seçiminde de bulunabilirsiniz. Son dönemde fazlasıyla moda hale gelen simli duvar boyaları yatak odasına parlaklık kazandıracağı için daha aydınlık olmasına da olanak sağlayacaktır. Bunu denemenizde fayda var. İki duvarı beyaz, diğer iki duvarı ise gri boyayarak modern bir dekorasyon stiline de imza atabilirsiniz. Tabi bu konuda biraz ustalık gerektiğini unutmamalısınız. “Yatak Odasında Renk Seçimi Nasıl Olmalı?” başlıklı yazımız da renk seçimi konusunda fikir edinmenize olanak sağlayabilir.

Yatak odanızın daha geniş görünmesini sağlamak için spot aydınlatıcıları da unutmamalısınız. Duvar kenarlarına yerleştirilen beyaz ışıklar sayesinde bu alan çok daha aydınlık ve dolayısıyla da geniş görünebilir.

Yalın bir tasarım…

Küçük alanları dekore ederken unutulmaması gereken şeylerden biri de eşya kalabalığından uzaklaşmak. Eğer çok fazla eşyanız varsa, bunlar içerisinde bir değerlendirme yaparak aslında çok da kullanmadıklarınızı depoya kaldırmanızı öneririz. Özellikle küçük yatak odası dekorasyonu için eşya kalabalığından uzaklaşmak atılması gereken ilk adımlardan biri. ‘Az eşya, çok huzur’ önermesi hiç de yanlış değil. Odanızdan fazlalıkları kaldırmaya başladığınızda oluşan ferah ortamın sizi ne kadar mutlu etmeye başladığını göreceksiniz. Evet, televizyon izlemeye bayılıyor olabilirsiniz, ancak bu yatak odanız için doğru bir eşya olmayabilir. Ayrıca burada kalabalığa neden olmaktan öte, uykusuzluk problemlerini de beraberinde getirebileceği için, televizyonu yatak odanızdan uzak tutmanız iyi bir fikir olacaktır. İskandinav evlerini hatırlatan yalın bir tasarım küçük yatak odaları için idealdir.

Alandan tasarruf ettiren mobilyalar…

Küçük yatak odası dekorasyonu için mobilya seçerken öncelikle kullanılacağı alana göre uygun ölçülere sahip olup olmayacağından emin olmalısınız. Büyük ve gösterişli yatak odası takımları değil, minimal kullanışlı takımlar sizin için en uygun seçenek olabilir. Dört kapaklı gardırop almak yerine üç kapaklı bir gardırop seçiminde bulunabilir ya da köşeli dolap kullanma yoluna gidebilirsiniz. Odanın bir köşesinde konumlandırabileceğiniz bir dolap, duvarın tamamını kaplamayacağı için ortamın karanlık görünmesine de neden olmayacaktır.

Yatak odasında en çok yer kaplayan mobilyaların başında gardırop geldiği için, takımlarda belki de en çok dikkat etmeniz gereken şey gardırobun boyutu olacak. Alandan tasarruf etmek amacıyla farklı stillerde tasarlanmış olan dolaplar bu konuda size iyi çözümler de sunabilir. Daha önce uzman görüşlerini alarak hazırladığımız “Küçük Yatak Odaları için Kurtarıcı Gardırop Modelleri” başlıklı yazımızı inceleyebilirsiniz. Doğru bir dolap seçimi odanın atmosferini düşündüğünüzden çok daha fazla etkileyebilir.

Aynalı ve sürgülü kapılar…

Dolap seçenekleri içerisinde sürgülü kapıların sağladığı kullanım kolaylığı gerçekten benzersiz. Özellikle küçük yatak odalarında kapakların açılması için gerekli bir alan bırakmak zorunda kalma durumunu da ortadan kaldırıyor. Bu modellerin çok daha şık ve modern durduğu da bir gerçek. Bu nedenle yatak odası dekorasyonu yapacak olanlara önerimiz sürgülü kapılı dolap modellerinden yana seçim yapmaları olacak.

Loan Yatak Odası

Kapakları aynalı tasarımlara sahip olan dolaplar da küçük yatak odalarının derinlik kazanmasına olanak sağladığı için doğru bir seçim olacaktır. Alanın daha geniş algılanmasına ve daha ferah görünmesine yardımcı olan bu tarz seçeneklerden birine sahip olmak için Loan yatak odası uygun bir tercih olabilir. Ürün sayfasına giderek takım hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Minimal ve kullanışlı…

Yatak odası takımları sadece yataktan ve gardıroptan ibaret değil. Bu nedenle diğer parçalarda da minimalliğe dikkat etmek gerekiyor. Şifonyer ve komodinlerin de küçük yatak odası dekorasyonu için uygun minimalliğe sahip olduğundan emin olmalısınız. Ancak bu durum işlevsel olmayacağı anlamına da gelmemeli. Gizli bölmeleri bulunan, az yer kaplamasına rağmen maksimum fayda sağlayan şifonyer seçenekleri de mevcut. Takılarınız için bile uygun alanlara sahip olan şifonyerler söz konusuyken, seçimlerinizi az yer kaplayan ama çok fayda sağlayan seçeneklerden yana yapmak elbette doğru daha doğru olacaktır.

Eşya kalabalığına karşı sandıklı baza…

Yatak odasında belki de işinizi en çok kolaylaştıracak olan şeylerden biri sandıklı baza olacak. Eğer nereye koyacağınızı bilemediğiniz çok sayıda eşyanız varsa ve küçük bir odaya sahip olduğunuz için küçük bir gardırop tercih etmeniz eşyalarınızı depolamanızı zorlaştırıyorsa, sandıklı bazayla acilen tanışmalısınız. Oldukça geniş bir iç hacme sahip olan sandıklı bazalar, eşyalarınızı rahatlıkla içerisine yerleştirebilmenize izin verir ve düzenli bir ortama sahip olma şansı tanır. Sağladığı kolaylığın hoşunuza gideceğine eminiz.

Sandıklı bazaların da uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesi için kaliteli seçeneklerden yana tercihlerde bulunmak gerekir. Rastgele tercihler yapıldığında bazanın sandık kısmında kullanılan sunta çökme yapabilir. Bu da konforlu bir şekilde kullanmaya devam etmenizi büyük ölçüde engelleyecektir. Ayrıca iyi bir emniyet sistemine de sahip değilse, kullanım esnasında tehlike doğurabileceği için işinizi fazlasıyla zorlaştıracaktır. Kullanışlı bir baza seçiminde bulunmak istiyorsanız, Çetmen Papatya baza iyi bir seçim olabilir.

Küçük yatak odası dekorasyonu için sizin önerileriniz neler? Fikirlerinizi yorum olarak bizlerle paylaşmanızı bekliyoruz.

ilham veren fikirler yatak odası yatak odası dekorasyonu