Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Spor Salon Dekorasyonu Yapmak İsteyenlerin Bilmesi Gerekenler

Spor salon dekorasyonu hakkında merak ettiğiniz her şeyi sizin için derledik. Salonunuzu dekore etmeden önce bunu mutlaka okumalısınız!

Yeni nesil dekorasyon stillerinden biri de spor dekorasyonlar. Altın işlemeli aksesuarlar, avangarde takımlar, oymalı dolaplar ve saraylardan çıkma görünen koltuklar geride kaldı. Şimdi genç çiftlerin tercihi modern takımlarla hayata geçirdikleri spor ev dekorasyonları oluyor. Etrafınızdaki yeni evli çiftleri düşünün. Evlerinde tercih ettikleri dekorasyon stilinin hemen hemen aynı olduğunu fark edeceksiniz. Keten ya da şönil kumaşların tercih edildiği, geometrik detaylara sahip, spor stilleriyle beğeni kazanan koltuk takımları favori seçenekleri oluyor. Ayrıca köşe takımları da evlerinde olmazsa olmazlardan biri oluyor. Peki, yeni evli çiftlerin favorisi olan spor salon dekorasyonu nasıl yapılıyor?

Farklı Tasarımlarla Spor Salon Dekorasyonu

Spor salon dekorasyonu yapmak istiyorsanız öncelikle bilmeniz gereken şey şu ki; farklı tasarımlara karşı açık olmalısınız. Sıradanlıktan kurtulmak spor salon dekorasyonunda önceliklerden biri. Her ne kadar alışılagelmiş detaylara sahip takımlar size daha yakın gelse de modern detaylara sahip seçeneklere yer vermek bu dekorasyon stilinde daha doğru olacaktır.

Koltuk Seçimi Nasıl Olmalı?

Spor salonlar için ilk adımınız koltuk seçimi yapmaksa, Çetmen salon takımları içerisinde yer alan Monza salon takımı seçeneğine göz atmanızı öneririz. Farklı stili ile dikkat çeken Monza, canlı renk seçenekleri ile genç çiftlerin favori seçenekleri içerisinde yer alıyor. Deri görünümlü kumaş dokusu farklı bir hava kazanmasına olanak sağlarken, yüksek ayaklı tasarımı sayesinde kullanım esnasında kolaylık sunuyor. Özellikle dinamik bir salon hayal edenler için uygun seçeneklerden biri olan Monza, konforu ile de beğeni kazanan seçeneklerden biri. Ekstra konfor sağlayan sünger özellikleri ve seyyar minder seçeneği ile dikkat çeken salon takımı, spor salon dekorasyonu için uygun koltukların başında geliyor.

Monza Salon Takımı

Monza sadece tasarımı ile değil, renkleri ile de spor salonlar için uygun bir seçenek. Turuncunun canlılığı ve grinin asaleti bir araya geldiğinde ortaya çıkan hem huzurlu hem de enerjik atmosfer sizin de misafirlerinizin de hoşuna gidecektir. Berjer seçimini farklı renklerden yana yaparak biraz daha farklı bir atmosfer oluşturma yoluna da gidebilirsiniz. Ancak turuncu ve grinin uyumuna bayılacağınıza emininiz. Spor şıklığı salonunuza taşımanıza olanak sağlayacak olan Monza salon takımı, Çetmen imzası taşıdığı için uzun süre aynı kaliteyi koruyarak yeni gibi kullanılabilecektir.

Hangi Yemek Takımı Uyumlu Olur?

Spor salon dekorasyonu için Monza salon takımı ya da bir benzerini tercih ettiğinizi düşünerek hareket edersek, yemek takımı seçimini de buna uygun olarak gerçekleştirmeniz gerekir. Öncelikle aklınızdan çıkarmamanız gereken şey, yemek takımında da aynı tasarım özelliklerinin korunuyor olmasının gerektiğidir. Yani spor detaylara sahip bir yemek odası takımı tercihinde bulunmanız şart görünüyor. Aksi durumda tam anlamıyla spor bir dekorasyon söz konusu olmayacaktır.

Monza ile uyumlu olabilecek yemek odası seçeneklerine göz attığımızda öne çıkan seçeneklerden biri Latina yemek odası oluyor. Modern ve sade tasarımı ile dikkat çeken Latina, hem tasarımsal anlamda hem de renk uyumu anlamında Monza için uygun seçeneklerden biri. Dilerseniz sandalye renklerinde de koltuk takımında olduğu gibi gri seçeneklere yer verebilirsiniz. 2 adet gri sandalye bu takım içerisinde hiç de fena durmayacaktır. Genel olarak sadeliğin şıklığını yansıtan Latina, kullanışlı özellikleri ile de spor salonlar için ideal seçeneklerden biri.

Latina Yemek Odası

Latina yemek odası takımının işlevsel özelliklerinin başında şüphesiz ki açılabilir masası geliyor. Özellikle yemek odasının kullanım alanı yeterince geniş değilse ya da siz bu takım için fazla bir alan ayırmak istemiyorsanız, sizin için tam anlamıyla beklentilerinizin karşılığı olabilecek takım karşınızda diyebiliriz. Açılır masa özelliğine sahip olan Latina, misafirlerinizi ağırlamak istediğiniz anlarda kurtarıcı olacaktır. Normal kullanımlar esnasında az yer kaplarken, misafirlerinizi ağırlamak istediğiniz anlarda da işlevselliği sayesinde yine dar alanda en iyi şekilde kullanım sağlayacak olan takım, küçük salonlar için de ideal seçeneklerden biridir.

Doğal ahşap desenlerinin korunduğu Latina yemek odasında krem ve kahvenin muhteşem uyumunu da görüyoruz. Huzurlu ve spor salon dekorasyonu yapmak için en iyi örneklerden biri olan Latina gibi, Loan yemek odası da iyi bir seçenek olabilir. Takımı detaylıca incelemek için ürün sayfasını ziyaret etmenizi öneririz. Doğal ahşabın sıcaklığını yansıtan bu takım da özellikle sandalye tasarımları ile beğeninizi kazanmayı başaracaktır.

Tercihiniz Köşe Takımından Yanaysa…

Spor salon dekorasyonu sizin için rahatlık anlamına geliyorsa, eminiz koltuk seçiminde tercihiniz köşe takımlarından yana olacaktır. Şehir Yaşamının Vazgeçilmezi Köşe Koltuk Takımları başlıklı yazımızda köşe takımları ile ilgili dekorasyon fikirlerine fazlasıyla değinmiştik. Ancak burada spor salon dekorasyonu için tercih edilebilecek bir takım önermemiz gerekirse, Sandler köşe takımı önerilerimizden biri olabilir.

Sandler Köşe Takımı

Salon dekorasyonunda söz konusu temamız spor dekorasyon olsa bile mobilya seçimininde biraz daha kaliteli ve tasarımıyla öne çıkan seçeneklere yer vermemiz gerekir. Monza koltuk takımı önerisinde bulunurken de bu durumu dikkate alarak hareket etmiştik. Aynı durum köşe takımı seçiminde de geçerli. Farklı bir tasarıma sahip olması ve ekstra konfor sunuyor olması nedeniyle spor salon dekorasyonu için kullanılabilecek önerimiz Sandler köşe takımı oluyor.

Sandler canlı renklerin ustalıkla kullanıldığı bir takım. Spor salonlarda ana rengimiz haline gelen grinin enerjik renklerle kombinlendiği bu takımı evinizde kullanırken de aynı renk uyumuna dikkat etmenizi öneririz. Takıma dinamik bir görünüm kazandıran sarı temel renklerimizden biri. Evinizin duvarında sarıya yer veremiyor olsanız bile, kullanacağınız aksesuarlarda sarı seçiminde bulunmanız iyi bir fikir olacaktır. En basitinden sehpa seçimi yaparken içerisinde sarı rengin bulunduğu zigon sehpalardan yana seçim yapmanızı öneririz. Belki duvarda sarı detaylara yer verilen bir tablo da bulundurabilirsiniz.

Evinizi dekore ederken işinizi kolaylaştıracak ve size ilham olabilecek dekorasyon önerileri için blog yazılarımızı takip etmeye devam edin!

dekorasyon önerileri spor salonu dekorasyonu