Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Evlenecek Çiftler için Yeni Ev Düzenleme Tüyoları

Evlilik belki de yaşantımız içerisinde verdiğimiz en önemli kararlardan biri. Birbirini seven çiftler için mutlu bir an olsa da hazırlıklarının epeyce zahmetli olduğu bilinen bir gerçek. Bunun bir de ev düzenleme aşaması var. Mobilyalar için düğün alışverişi sadece karar aşamasında bile günler alırken, tek tek bütün mobilyalar için bir fiyat listesi yapmak bile yorucu oluyor. Üstelik her mobilyanın başka bir yerden alınması, nakliyesinde çıkan aksaklıklar nedeniyle yeni evin düzenlenmesi kısmında aksaklıkların oluşmasına neden oluyor. Peki, bu konuyu daha kolay hale getirmek için ne yapmak gerekiyor?

Çeyiz Paketleri Ev Düzenleme Aşamasını Kolaylaştırır!

Evlenecek çiftler için ilk önerimiz mobilyaları tek bir markadan almayı tercih etmeleri olacak. Bu sayede her mobilya aynı anda ve aynı kişilerce getirileceği için nakliye işlemi tek seferde gerçekleşir. Bu büyük bir zaman kaybının ortadan kalkmasını sağlarken, heyecanlı bekleyişin daha uzun sürmesine de engel olur. Üstelik mobilya paketleri fiyat olarak da avantajlıdır. Birbirine uygun mobilyaların takım olarak paket hale getirildiği mobilya çeyiz setleri, zaten satın almak istediğiniz ürünleri tek kalemde, avantajlı fiyatlarla satın almasına olanak sağlar.

Çeyiz paketleri hakkında genel yanılgılardan biri de paketlerde çok da kaliteli olmayan mobilyaların yer alıyor olmasıdır. Markanın zaten normalde de tekil olarak sattığı ürünlere paketler içinde yer veriyor olması, bu yanılgının da ortadan kalkmasına neden olacaktır. Çetmen çeyiz paketlerinde bunu rahatlıkla görebilirsiniz. Zaten tekil olarak da satılan takımlarla yapılan paketlerde konforlu, kaliteli ve modern tasarımlara sahip mobilyalara yer verilirken; bu paketlerin her bütçeye göre uygun olması için farklı seçeneklerle sunulduğunu da göreceksiniz. Beklentilerinize, kendi ev düzenleme hayalinize ve elbette bütçenize göre bir seçim yaparak mobilya alışverişini daha ekonomik ve kolay hale getirebilirsiniz.

Şimdi gelelim ev düzenleme tüyolarına:

Ella Koltuk Takımı

Mobilyalar gelmeden önce tadilat yaptırın.

Eğer yeni bir evde yaşamayacaksanız mutlaka tadilat ya da bakım söz konusu olacaktır. Bunlar ev içerisinde eşyalar varken yapılması zor olan unsurlar olabilir. Özellikle yer döşemelerini değiştirme gibi bir planınız varsa, eşyalarınız gelmeden önce mutlaka bu işlemleri yaptırmalısınız. Bu sizi zahmetli bir temizlik yapma durumundan da kurtaracaktır. Yer döşemesi için seçim yaparken de bunun dekorasyon stilinize uygun ve modern bir seçenek olmasına dikkat etmenizi öneririz. Evlenecek Çiftler için Ev Dekorasyonu Örnekleri başlıklı yazımız da bu konuda ilginizi çekebilir. Mutlaka göz atmalısınız.

Özgür alanlar bırakın.

Ev düzenleme konusunda belki de en sık yapılan hataların başında eşya kalabalığına neden olmak geliyor. Yuvanızı ferah hale getirmek için odaların ölçülerine göre mobilya seçimi yapmanız gerekir. Dar alanlar için geniş mobilyalar kullanmak ortamın hem karmaşık hem de rahatsız edici görünmesine neden olacaktır. Daha ince yapılı mobilyaları tercih etttiğinizde ferah bir alan oluştururken, kendiniz için özgür alanlar bırakabilirsiniz. İçerisinde rahat hareket edemediğiniz bir oda ne kadar şık olursa olsun sizi memnun etmeyi başaramayacaktır. Bu nedenle yaşayacağınız eve karar verdikten sonra mobilya seçimine geçmeden kullanım alanlarının boyutlarını not etmenizi öneririz.

Koltukları duvara yaslayın.

Aslında ev düzenlerken bu birçok kişinin içgüdüsel olarak yaptığı bir şeydi. Ancak son dönemde farklı ev düzenleme fikirlerinin ortaya çıkması bu konuda farklılıkların yaşanmasına neden oldu. Salona girer girmez kapıya sırtı dönük bir koltukla karşılaşabiliyoruz. Bu kişinin zevklerine göre şık bir görünüm sunuyor olsa da aslında bir dekorasyon hatasıdır. O koltukta oturan kişinin kendisini rahatsız hissetmesine de neden olur. Güvensizlik hissine sebep olduğu da bir gerçekken koltukları duvar kenarlarında konumlandırmak en iyi seçenek olacaktır. Ortamda daha geniş bir alanın kalmasına da fırsat verebilir. Ancak duvara tamamen yaslı olmamasına dikkat etmelisiniz. Bu hem kötü bir görüntü oluşturur hem de duvarın zedelenmesine neden olur. Kullanılacak olan odanın metrekaresine göre uygun bir koltuk takımı seçmeli ve onu duvar arkasında kalacak şekilde konumlandırmalısınız.

Tamamlayıcı ürünlere yer verin.

Ev düzenleme konusunda evlenecek çiftler için önerilerimizden biri de tamamlayıcı ürünlere yer vermeleri. Bu şekilde tabir edildiğinde çok anlaşılamıyor olabilir. Ancak tamamlayıcı ürünler, yaşam alanlarımızda boşlukları doldurarak hem şık hem de daha konforlu bir alan oluşturmamıza olanak sağlayan parçaladır. Bunlar içerisinde en çok kullandığımız elbette sehpa. Değeri ancak yokluğunda anlaşılan bir ev aksesuarı olan sehpa, aslında ev yaşantısı içerisinde en çok kullanılan unsurlardan biri.

Televizyonda en sevdiğiniz film başlamak üzere ve siz şöyle arkanıza yaslanıp bir şeyler atıştırarak o filmi izlemek istiyorsunuz. Tepsi bu esnada bir derece yardımcı olabilir, ama sehpalar evin en sosyal alanı olan oturma odalarında olmazsa olmazlardan biridir. Eğer yeterli alan varsa bir orta sehpa kullanabilir ya da yoksa iç içe konumlandırabileceğiniz zigot sehpalar ile işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Art Zigon Sehpa bu konuda iyi bir seçenek olabilir.

Aytaşı Yatak Odası

Köşeli dolaplar alandan tasarruf sağlar.

Yatak odasında alandan tasarruf sağlamak istiyorsanız, köşeli dolapları tercih edebilirsiniz. Köşeli gardırop modelleri hem daha az yer kaplar hem de yatak odasında alışılmışın dışında bir görünüm oluşturabilmenize izin verir. Eşyalarınızı rahatlıkla yerleştirebileceğiniz kapasiteye sahip, ancak tasarım olarak köşeli dolap seçenekleri iyi bir seçenek olacaktır. Çok sayıda raf ve gizli çekmece alanı sunan köşeli dolaplar eşyalarınızı daha düzgün konumlandırabilmenize izin verir. Bu konuda Aytaşı yatak odası ilginizi çekebilecek detaylara sahip. İncelemeniz faydalı olabilir.

Ev düzenleme konusunda detaylı bilgiler elde etmek ve dekorasyon trendlerini keşfetmek için blog yazılarımızı takip etmeye devam edin!

dekorasyon önerileri mobilya seçimi yeni evlenecekler yeni evlenecekleri mobilya önerileri