Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Sağlıklı Bir Uyku için Yatak Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Yeni bir yatağa mı ihtiyacınız var? Güne iyi başlamak, rahat bir uyku çekmek ve uyandığınızda kendinizi zinde hissetmek istiyorsanız, yatak seçimi nasıl yapılmalı konusunda detaylı bir araştırma yapmanızı öneririz. Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için sağlıklı bir uykunun ne derece önemli olduğunu biliyor olmalısınız. Geçmek bilmeyen uykusuzluk hissi, geçmek bilmeyen bel ağrıları, omuz ağrıları, yorgunluk hissi derken yaşam kalitenizin düşmesinden şikayet ediyorsanız, yatağınızı değiştirmenizin zamanı geldi demektir. Peki, nasıl bir seçim yapılmalı? İdeal yatak hangisi? Bu soruların cevabı için yazının bundan sonraki kısmını dikkatlice okumanızı öneririz.

İdeal Yatak Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Yatak alacak olanlara şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki ‘ideal yatak’ kişiden kişiye farklılık gösterir. Yani belirli nitelikleri bulunan bir yatağı işaret ederek onun ideal yatak olduğunu söyleyemeyiz. Bu nedenle ideal yatak seçimi nasıl yapılmalı sorusuna cevap arayanlar için önerimiz beklentilerine göre hareket etmeleri olacak. Burada verebileceğimiz ilk tüyo, yatak boyunun kişinin boyundan en az 20 cm fazla olmasıdır. Yatağın eninin ise rahat bir uyku için en az 95 cm olması gerekir.

Yatak seçiminde dikkat edilmesi gereken diğer unsurlara geçecek olursak;

* Ray ve dolgu kalitesine dikkat edin.

Yatak seçimi yaparken öncelikle dikkat etmeniz gereken unsurlarında başında şilte kalitesi geliyor. Şilte alırken kullanılan ray sistemi hakkında bilgi edinmelisiniz. Çetmen satış noktaları sorumluları yatak seçiminde bütün sorularınızı özveriyle cevaplayacaktır. Satış sorumlusundan kaç adet ray sisteminin kullanıldığını, dolguda hangi malzemelerin tercih edildiğini ve kullanılan kaplama kumaşın türünü öğrenebilirsiniz.

Colleen Yatak

* Yatağın sıkı dokunmuş olması gerekir.

Sağlıklı bir uyku için yatak seçimi nasıl yapılmalı sorusunda dikkat edilmesi gereken cevaplardan biri de bu! Yatağın konforlu olabilmesi için sıkı dokunmuş olması gerekir. Bu nedenle yatak alırken öncelikleriniz arasında sıkı dokunmuş olması yer almalıdır. Geniş gözenekleri ve solgun süngerli uyku pedi ile Colleen yatak bu konuda ideal seçenekler arasında yerini alıyor. Ekstra konfor sunan Colleen, kaliteli uyku çekmek isteyenlerin beklentilerine cevap verecektir. Yatak hakkında daha ayrıntılı bilgiye ürün sayfası üzerinden erişebileceğinizi unutmayın.

* Vücudun doğal S şeklini koruyor mu?

Yatak konusunda önceliğiniz şöyle rahat bir uyku çekmekse, satın alacağınız yatağın vücudun doğal S şeklini koruyacağından emin olmalısınız. İdeal yatak, vücudun doğal S şeklini koruyan yataktır. Bu nedenle baş, boyun, sırt ve bel kısmını destekleyerek vücudun şeklini koruyacak olan yatak, sizin için ideal yatak olabilir. Vücudun şeklini koruması, aynı zamanda sert olması gerektiği anlamına gelmemeli. Bazen çok sert bir yatak da uyku kalitenizin düşmesine neden olabilir. Çok yumuşak olan bir yatak da yine konforu engelleyebilir. Omurga için uygun olmayan yumuşak yataklar, vücudun bel ve sırt gibi desteklenmesi gereken noktalarını destekleyemediği için ağrıları beraberinde getirebilir.

Juliska Yatak

* Dayanıklı malzemeler kullanılmış mı?

Yatak seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken unsurlardan biri de malzeme kalitesidir. Özellikle kalitesi yayların kullanılması kısa sürede deforme olmasına neden olduğu gibi, iyi bir uyku çekmenizi de engeller. Visco-elastik malzemenin kullanıldığı yataklar, vücudun basıncına ve ısısına duyarlı olduğu için uyku kalitesini artırırken, vücut ısınını korur ve iyi bir uyku çekme şansı tanır. Ayrıca uzun süre dayanıklılık gösterir. Çetmen imzalı akıllı yatak Juliska bu konuda en iyi örneklerden biri. Bel ve sırt ağrılarını minimuma indirecek özelliklere sahip olan Juliska yatak, pocket spring yay teknolojisi kullanıldığı için uzun yıllar yeni gibi kullanmayı garanti ediyor. Vücudun ağırlık noktalarına göre düzenlenen yay dizimi sayesinde ergonomi sağlayan Juliska, uyku kalitesini artırmak isteyenlerin favorisi olacağa benziyor.

* Sadece tasarıma bakmayın!

İyi bir tasarıma sahip olan yataklar her zaman ilgi çekmeyi başarır. Ancak bu tek başına bir belirleyici olmamalıdır. Bir yatak ne kadar etkileyici görünürse görünsün konforlu olmadığı müddetçe iyi bir kullanım şansı tanımayacaktır. Gözünüze güzel göründüğü için satın aldığınız bir yatak, kısa süre içerisinde deforme olursa ciddi anlamda rahatsızlık hissinin yaşanması söz konusu olacaktır. Tasarımının etkileyici olmasının yanı sıra beklentilerinizi karşılayacak konforu sunmasına da dikkat etmelisiniz.

* Hem ekonomik hem konforlu bir yatak mümkün!

Yatak alırken birçok kişinin aklında yer eden durum, konforlu yatakların yüksek fiyatlara sahip olmasıdır. Aslında durum tam olarak böyle değil. Hem konfor sağlayabilecek niteliklere sahip hem de ekonomik rakamlarla satışa sunulan seçenekler yok değil. Çetmen yataklar içerisinde hem bütçenize hem de beklentilerinize uygun seçenekleri görebilirsiniz. Sağlıklı, konforlu ve ekonomik olan bu yataklar sayesinde artık sağlıklı bir uyku çekmek sizin için de mümkün olacak!

Thermobond elyafın kullanıldığı, bone yay teknolojisinin tercih edildiği Flop yatak da ekonomik seçeneklerden biri. Konforu ve işlevselliği ile dikkat çeken Flop yatak, uzun süre yeni görünümünü ve kalitesini koruyacaktır. Her bütçeye uygun ergonomik yataklar sunan Çetmen, yatak seçimi nasıl yapılmalı sorusuna cevap niteliğinde ürünleri ile dikkat çekiyor. Ürün sayfaları üzerinden detaylı bilgi edinebilir, sağlıklı bir uykuya geçiş yapmak için en yakın Çetmen mağazasında ürünleri görme şansına sahip olabilirsiniz.

dekorasyon önerileri yatak odası yatak şeçimi