Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Feng Shui’ye Göre Koltuk Takımı Renkleri

Doğanın enerjisini yuvanıza taşımaya hazır mısınız? Feng Shui enerjisine göre koltuk takımı renkleri içerisinden doğru seçimleri yaparak, yaşam alanınızı doğa ile uyumlu hale getirebilirsiniz.

Çin kültüründe oldukça geniş bir yere sahip olan Feng Shui, birçok kişinin bildiği gibi rüzgâr ve su anlamına geliyor. Çİn’in sınırlarını yaşan ve dünyanın dört bir yanında hayranlık duyulan Feng Shui, doğanın yaşæam enerjisini yuvasına taşımak isteyenler için de bir kılavuz olmayı başarıyor. Ortamda huzurlu bir atmosfer oluşturmak isteyenlerin ilgilendiği ve yaşam alanlarını ona göre düzenlediği Feng Shui, hayalinizdeki enerjiyi açığa çıkarmanıza olanak sağlayabilir.

Feng Shui’ye göre koltuk takımı renkleri seçimine geçmeden önce, bu felsefeyi benimseyenlere için önerimiz evlerinde bütün fazlalıklardan kurtulmaları olacaktır. Feng Shui’de kullanılmayan, unutulan, kalabalık ortaya çıkartan eşyalara yer yoktur. Bunlar enerjinin ortam içerisinde hareketini kısıtlar ve geçişleri engeller. Bu nedenle mümkün olduğunda eşya kalabalığından kurtulmanızı öneririz.

Tercih Edebileceğiniz Koltuk Takımı Renkleri

Ev dekorasyonunda Feng Shui felsefesine yönelik adımlar atmak istiyorsanız, renk seçeneklerine geçmeden önce koltuk seçimi ve dekorasyonu hakkında bilgi paylaşacağız.

Öncelikle Feng Shui’de esas olanın Çin kültüründe yaşam enerjisi olarak belirtilen Chi olduğunu unutmamalısınız. Evinizin doğayla ve sizinle uyumlu hale gelmesi bu enerjinin açığa çıkmasına ve etrafınızı sarmasına izin verecektir. Kendinizi huzurlu ve sakin hissetmenize olanak sağlayacak olan bu enerjinin geçişleri için koltuk takımında ayakları yere yakın seçeneklerden uzak durmanız gerekecek. Yüksek ayaklı tasarımlara sahip salon takımları bu konuda en iyi seçenekler olacaktır.

Tasarım dışında Feng Shui’ye göre konumlandırma da oldukça önemli. Koltuklarınızı duvar önünde konumlandırmalı, ancak duvarla koltuk arasında biraz mesafe bırakmalısınız. Bu enerji geçişi için önemli bir detaydır. Arkası kapıya dönük şekilde koltuk yerleştirmemeye dikkat etmenizi de öneririz. Bu sadece Feng Shui açısından değil, dekorasyonda şıklığa dikkat etmek açısından da önemli bir detay. Zaten kapıya arkası dönük olan bir koltuğun ortamda hoş bir görüntü ortaya çıkartmayacağını tahmin edebilirsiniz. Duvara dönük koltuklar şık duracağı gibi oturanlarda güven hissi de ortaya çıkartır.

Renklere gelecek olursak…

Feng Shui renk ve elementlerine biraz yakından bakalım:

Ateş, su, toprak, metal ve ağaç olmak üzere Feng Shui’de 5 element vardır. Bu elementlerin her biri hayatımızda farklı özellikleri temsil eder ve her birinin temsil ettiği renkler bulunur. Bu renkler arasında denge sağlamak Feng Shui’ye göre ev dekorasyonu yapma konusunda da önemli bir detaydır.

Ün ve tutkuyu temsil eden ateş elementinin renkleri kırmızı, fuşya, parlak sarı ve turuncu gibi ilgiyi üzerine toplayan renklerdir. Toprak elementinin rengi ise pastel sarı, açık kahve ve gül kurusudur. Ancak temsil ettiği duygular iç huzur ve dinginliktir. ortaya çıkartıcılığı ve bilgeliği temsil eden metal elementinin rengi ise gri tonları, gümüş, altın ve bronz renkleridir. Özellikle ortaya çıkartıcı düşüncenin gelişmesi istenen ofislerde bu renklerin dengeli bir şekilde kullanılması önerilir. Kariyeri temsil eden su elementinin renkleri ise mavi ve siyahın tonlarıdır. Para ve sağlığı temsil eden ağaç elementinin renkleri de yeşil ve kahvenin tonlarıdır. Adından da anlaşılabileceği üzere doğaya en yakın ve doğada en çok bulunan renkler ağaç elementinin renkleridir.

Hangi Renkleri Tercih Etmeli?

Koltuk takımı renkleri içerisinden Feng Shui’ye göre seçim yapılmak istendiğinde öncelikle elementlere ve onların temsil ettiği duygulara göre seçim yapılmalıdır.

Adonis Salon Takımı

Eğer kariyerinizde ilerlemek, üzerinde çalıştığınız alanda uzmanlaşmak ve dolayısıyla güçlü bir konsantrasyona sahip olmak istiyorsanız, koltuk takımında seçimleriniz mavi ve tonlarından yana olmalıdır. Çetmen salon takımı seçenekleri içerisinde yerini alan Adonis bu konuda iyi bir seçim olabilir. Mavinin en güzel tonlarından birinin kremle olan uyumuna tanıklık etme şansı tanıyan Adonis salon takımı, sadece Feng Shui ile uyumlu olmasından dolayı değil, modern görünümü ve sağladığı üst düzey konfor ile de tercih edilmesi önerilen seçeneklerin başındadır.

Ün ve tutkuyu temsil eden ateş elementinin enerjisini yuvanızda hissetmek istiyorsanız, bu durumda kırmızı renge yer verilen koltuk seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Ancak Feng Shui’de dengenin önemini unutmamalısınız. Tek bir rengi yoğun olarak kullanmak, o rengin enerjinin çok fazla vurgulanmasına neden olur ve bu atmosferi bozar. Bu nedenle kırmızı ile birlikte kullanacağınız açık bir renk seçiminde bulunmalısınız.

Aytaşı Yemek Odası Takımı

Krem bu konuda iyi bir seçenek olabilir. Bir yandan gösterişli, diğer yandan ise sakin bir ortam ortaya çıkartabilirsiniz. Koltuklarda krem, yastıklarda kırmızının tercih edildiği salon takımı seçenekleri iyi bir tercih olabilir. Yemek odası takımları içerisinden de seçim yaparken açık renkleri tercih etmeniz yoğun bir kırmızının oluşmasını engelleyecektir. Bu konuda Çetmen yemek odası takımları içerisinde yerini alan Aytaşı yemek odası iyi bir seçenek olacaktır.

Para ve sağlığı temsil eden ağaç elementi, tabi ki her birimizin yaşam alanlarında bulundurmak istediği enerjilerin temsili. Yeşil ve kahvenin tonlarının kullanıldığı bu elementi yuvanızda kolaylıkla kullanabilirsiniz. Kahverengi tonlarında koltuk takımı bulmak günümüz şartlarında en kolay durumlardan biri. Çetmen salon takımı seçeneklerimiz içerisinde kahve tonlarında renklere sahip seçenekleri rahatlıkla görebilirsiniz.

Yaratıcılık söz konusu olduğunda gri ana rengimiz diyebiliriz. Feng Shui’ye göre ortamda ortaya çıkartıcılığa dair enerjilerin açığa çıkmasını istiyorsanız, metal elementini temsil eden renkler olan griye ağırlık vermelisiniz. Aksesuarlarda da gümüş rengi, gold ya da bronz rengine yer vermek doğru bir seçim olacaktır. Gri salon takımını da rahatlıkla bulabilirsiniz. Spor salon takımı seçeneklerinden biri olarak dikkat çeken modelimiz Girona salon takımı doğru bir tercih olacaktır. Berjerlerinde koyu gri seçiminde bulunursanız çok daha şık bir görünüm ortaya çıkabilir.

Huzurlu ve dingin bir ortam oluşturmak istiyorsanız, bu durumda koltuk takımı renkleri içerisinde seçiminiz gül kurusu ve tonlarından yana olmalıdır. Bu koyu bir renk olduğu için açık renklerden biriyle dengeli bir şekilde kullanılmazsa ortamın basık bir havası olmasına neden olabilir. Bordo ile yakışan renklerin başında krem ve açık gri geldiği için seçimlerinizi yaparken bu renklere yer vermeniz iyi olacaktır.

Feng Shui’ye göre koltuk takımı renkleri içerisinden seçim yapmak istiyorsanız, bu konuda önerilerimizi okuduktan sonra hareket etmeniz faydalı olacaktır. Çetmen mağazaları aracılığıyla ürünlerimizi yakından görebileceğinizi unutmayın!

dekorasyon önerileri Koltuk takımı