Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Odayı Daha Aydınlık Gösterecek Mobilya Renkleri

Yaşam alanlarınızı doğru mobilya renkleri ile daha aydınlık ve ferah bir hale getirebilirsiniz. Küçük ve güneş almayan evlerde koyu renk mobilyalar özenle seçtiğiniz eşyalarınızın gölgede kalmasına neden olur. Bu da elbette asla istemeyeceğiniz bir durumdur. Mekanlarınızı iç açıcı bir aydınlığa kavuşturmak için yazının bundan sonraki kısmını çok daha dikkatli okumanızı öneririz.

Gün ışığı herkes için en büyük enerji kaynaklarından biri. Yeteri kadar ışık almayan ortamlarda bulunmak enerjinin düşmesine neden olduğu gibi, ortamın cazip görünmesini de engeller. Özellikle güneş almayan ortamlarda doğru mobilya renk seçimleri yapılarak ortamın etkileyiciliğinin ortaya çıkması sağlanabilir. Her şeyden önce yapmanız gereken şeyin duvarlarınızı beyaz ya da krem boyatmanız. Bunun sonrasında ise mobilya renkleri konusunda doğru seçimler yapmanız. Duvar renginde anlaştıysak mobilya renk seçimi için ip uçlarına geçebiliriz:

Hangi Mobilya Renkleri Tercih Edilmeli?

Duvarlarda olduğu gibi elbette mobilyalarda da önerimiz açık renkleri tercih etmeniz. Ancak her zaman beyaz ve krem kullanmak hoşunuza gitmeyebilir. Özellikle küçük çocuk sahibi olanlar için bu renkler riskli renk statüsünde bulunuyor. Hemen leke yapması ve bu lekeyi belli etmesi nedeniyle riskli kabul edilen renklerden biri olan beyaz yerine farklı renkler de tercih edilebilir.

Milo Yemek Odası

Lake kaplamalı beyaz mobilyalar son dönemde yeni nesil seçenekler olarak kendisini göstermeye başladı. Ancak doğal ve sakin bir tasarım yapmak isteyenler için düz beyaz doğru bir seçim olmuyor. Doğal ahşap desenlerini koruyan krem renklerinde TV üniteleri ve yemek odası takımları da uygun seçim olabilir. Açık renk mobilyalar, bir ton koyusu sandalye minderleri derken oldukça şık bir görünüm ortaya çıkartabilirsiniz.

Yaşam alanlarınızda kullanmak üzere açık renk mobilya alternatifleri görmek istiyorsanız Çetmen imzalı Milo yemek odası takımına göz atın! Milo yemek odasında kullanılan ahşabın kalitesi ve tasarımı eminiz hoşunuza gidecek. Birinci sınıf işçilikle hazırlanan, özel detayları ve renkleri ile beğeni kazanan Milo, küçük ev dekorasyonu için de uygun seçeneklerden biri. Her ortama uyum sağlayabilecek özelliklere sahip olan takımı en yakın Çetmen mağazasında detaylıca inceleyebilirsiniz.

Hangi Renk Koltuk Takımı Ortamı Aydınlık Gösterir?

Yenilik arayanlar için turkuaz…

Koltuk takımı seçiminde sıradanlıktan kurtulmanızın zamanı geldi. Yeni renkler için kapılarınızı aralama vakti! Evet aydınlık bir ortam için koltuk takımlarında ilk öneri beyaz ve krem ağırlıklı seçenekleri tercih etmek oluyor. Ancak bu durum sizin için sıkıcı bir hal almaya başladıysa turkuaz için kapılarınızı aralamaya ne dersiniz? Kullanıldığı ortama dinginlik kazandıran ve huzur veren renklerden biri olan turkuaz, değişimin ve dönüşümün rengidir. Bu nedenle birçok uzman tarafında da ev dekorasyonunda kullanımı öneriliyor. Eğer yaşam alanlarınız size sıkıcı gelmeye başladıysa ve bir değişiklik arıyorsanız turkuaz koltuk takımı seçiminde bulunmak iyi bir adım olabilir. Etkisini kısa süre içerisinde göstermeye başladığını fark edeceksiniz. Turkuaz ve pembenin muhteşem uyumunu yansıtan Lungo salon takımı bu konuda iyi bir örnek olabilir. Tamamen turkuaz kullanmak elbette ortamı boğabileceği için, salon takımı seçeneklerinde bu renkle uyum yakalayan seçimlerin kombinlendiği modelleri tercih etmenizi öneririz.

Lungo Salon Takımı

Turkuaz aynı zamanda insanlar üzerinde konsantrasyon açısından etkili bir renktir. Bu özelliği ile çalışma odası gibi işlerinize yoğunlaşmak istediğiniz alanlarda kullandığınızda odaklanma gücünüzün artmasına yardımcı olacaktır.

Gri ve beyazın uyumu ferahlık sağlar…

Dünyanın neresine giderseniz gidin beyazın favori renklerden biri olduğunu göreceksiniz. Yaşam alanlarını aydınlık hale getirmek isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olan beyaz, şimdilerde gri ile birlikte kullanılarak oldukça modern ortamların ortaya çıkartılmasına olanak sağlıyor. Koltuk takımı renkleri içerisinde de dikkat çeken bu ikili, küçük ve gün ışığı olmayan odanızı daha aydınlık ve ferah bir hale getirebilir. Ortamın estetikliğinin de ortaya çıkmasına imkân tanıyacak özellikte renkler olan gri ve beyaz ikili, sadece mobilya renkleri için de duvar renkleri için de iyi bir seçim olabiliyor. Tek başına grinin hâkimiyetini yansıtmak isteyenler için de Octavo salon takımı uygun seçeneklerden biri olacaktır.

Pudra pembesi ile hem şık hem sakin…

Mobilya renkleri içerisinde en favori koltuk renklerden biri de pudra pembesi olmaya başladı. Modern görünüm kazanmasına olanak sağlayan pudra rengi, ayrıca ortamın daha aydınlık görünmesine olanak sağlıyor. Son dönemde kadife kumaş dokusu ile karşımıza çıkan pudra rengi koltuk takımları, yaşam alanlarımıza keyifli bir hava kazandırıyor. Bu rengi, mor yastıklarla kombinlemek de iyi bir fikir olabilir. Tabi ki daha aydınlık bir ortam ortaya çıkartmak için beyaz ve kremle de birlikte kullanabilirsiniz.

dekorasyon önerileri mobilya seçimi