Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

İlham Veren Küçük Ev Dekorasyonu Fikirleri

Geniş bir ortamı dekore etmek her zaman daha kolaydır, ancak küçük ev dekorasyonu için aynı şeyi söylemek çok da mümkün değil. Bu nedenle işinizi biraz olsun kolaylaştırmak adına küçük evler için uygun mobilya seçimi ve dekorasyon fikirleri önerilerini sizler için inceledik.

Kendimizi en rahat ve özgür hissettiğimiz yer şüphesiz ki evimiz… Zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz bu yaşam alanımızı güzelleştirmek, yerleşik hayatın tarihinden beri çabaladığı unsurlardan biri. Bu nedenle ev dekorasyon fikirleri her devirde önemli olacağa benziyor. Dünya üzerinde en çok baskısı yapılan unsurun dünyaca ünlü bir mobilya mağazanın kataloğu olması hiç de şaşırtıcı değil. Çünkü yaşadığımız ortamı daha konforlu ve daha şık hale getirmek doğamızda var.

Modern hayatın getirdiği problemlerden biri kalabalık şehirlerde, küçük metrekareli evlerde yaşamak zorunda kalmak, ama sadece 30 metrekare kutu gibi bir eve sahip olsak bile, bu alanın bizim için en kullanışlı hali alması için çabalıyoruz. Tabi ki dar alanları dekore etmek, geniş alanları dekore etmek kadar kolay olmuyor. Ancak işinizi kolaylaştıracak küçük ev dekorasyonu fikirleri de yok değil. Bu konuda tüm dekorasyon tüyolarını sizin için sıraladık:

Küçük Ev Dekorasyonu Yapacaklar için İpuçları

Femei Salon Takımı

Renklerin gücünden yararlanın…
•Küçük ev dekorasyonu fikirleri genellikle evi daha geniş gösterme uygulamalarıyla başlar. Bunun da ilk yolu renklerin desteğini almak… Bunun için evin her alanını rengârenk döşemenize gerek yok. Yapmanız gereken tek şey koltuklarınıza ve duvarlarınızda enerjik renklere yer açmak. Açık kahve, krem ya da gri koltuklar dar salonlarda eşyalar sebebiyle oluşacak olan karanlığı ortadan kaldırır. Ancak tekli koltukların renkli döşemelere sahip olması ortamın havasını hemen değiştirebilir. Bu fikir hoşunuza gitmediyse renkli koltuk minderleri kullanmayı da deneyebilirsiniz. Bu hem modern bir görünüm ortaya çıkartır hem de salonunuzun daha geniş görünmesine olanak sağlar. Çetmen salon takımı seçeneklerimiz içerisinde yer alan Femei salon takımı da iyi bir seçim olabilir.

Tek bir koltuk ya da köşe takımı…
•Dar salonlar için çok sayıda koltuk kullanmak iyi bir fikir gibi görünmüyor. Sıkışık eşyalar arasında hem zihniniz hem de bedeniniz asla rahat olmayacaktır. Bu nedenle üçlü bir koltuk ve yanında alana göre bir ya da iki berjer kullanabilirsiniz. Biraz daha rahatına düşkün bir ev sahibiyseniz, köşe takımları beklentilerinize cevap verebilir. Küçük ev dekorasyonu söz konusu olduğunda sık sık önerilen corners takımlar rahatlık, konfor ve şıklığı bir araya getiriyor. Yine aynı şekilde renklerin desteğini almak salonun bocuğu bir havaya bürünmesini engelleyecektir.

Yaşayan duvarlar…
•Ev dekorasyonunda yapılmaması gereken hataları sıralamak isteseydik, şüphesiz ilk sırada boş duvarlara yer verirdik. Evinizde sıcak ve modern bir ortam ortaya çıkartmak istiyorsanız, duvarlarınıza yaşadığı hissettirin. Nasıl mı? Sadece birkaç tablo ya da dekoratif çerçeve yardımcınız olabilir. İlgi alanlarınıza göre seçimler yapmanız çok daha iyi bir fikir olacaktır. Duvarlardaki hareketlilik, daha geniş bir ortamda bulunulduğu hissi ortaya çıkartır. Çerçeveler arasında bir ayna eklemek bu konuda başka bir artı daha kazanılmasını sağlar.

Benimsediğiniz dekorasyon stilinde tercih ettiğiniz tarz ve renklere uygun çerçevelerle yaşayan bir duvar, küçük evleri daha geniş ve ferah hale getirebilir. Ayrıca duvarlar için büyük saatler de hiç fena olmayacaktır. Alanının büyüklüğüyle doğru orantılı olarak saat boyutuna karar verebilirsiniz. Ancak salonlar için alan nasıl olursa olsun büyük bir duvar saati kullanmak hem gösterişli bir hava ortaya çıkartır hem de geçen zamanın değerini fark etme konusunda bir farkındalık oluşturabilir. Çetmen satış noktaları aracılığıyla evinizde kullanabileceğiniz farklı aksesuar seçeneklerine ulaşabileceğinizi de unutmayın.

Aydınlık her zaman mutlu eder…
•Büyük pencereleri olan küçük bir ev, bu dünyada başınıza gelen en güzel şey olabilir. Gün ışığını tamamen içeri alan ve bundan uzun süre yararlanmanızı sağlayan bir evde kendinizi ne kadar mutlu hissedeceğinizi tahmin edebilirsiniz. Ancak henüz bu kadar şanslı değilseniz, duvarlarınızın rengini değiştirmekle işe başlayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey duvarları beyaza boyatmak. Beyaz duvarlar küçük alanların daha büyük ve ferah görünmesine olanak sağlar. Bu işlemi taşınmadan önce yaptırmış olmanız büyük ölçüde üzerinizden yük alacaktır. Eşyalarınız henüz içerde değilken boya işleminin yapılması ve gerekli temizlik uygulamalarının gerçekleştirilmesi zaman kaybını da önleyecektir.

Daha fazla dolap…
•Ev dekorasyon fikirleri söz konusu olur da dolaplardan söz edilmez mi? Evinizde kendinize daha fazla özgür alan ortaya çıkartmak istiyorsanız, daha fazla dolap kullanmanız gerekiyor demektir. Ayakaltında kalabalık ortaya çıkartacak her şeyi dolaplara yerleştirerek hem olası dağınıklığı önler hem de bu dağınıklığın evinizi olduğundan daha dar göstermesine engel olursunuz. Dekorasyon stilinize uygun dolap seçeneklerini kullanmak oluşturduğunuz şıklığın zarar görmesini de büyük ölçüde önleyecektir. Yatak odasında da küçük ev dekorasyonu için uygun olan dolapları tercih etmenizi öneririz. Bu konuda köşeli gardırop seçeneği sunan takımlar uygun olacaktır. Aytaşı yatak odası takımı küçük metrekareli yatak odaları için doğru bir seçim olabilir. Daha konforlu ve kullanışlı bir yatak odası tasarlayabilmek adına ‘Yatak Başlığı ve Baza Modelleri Nasıl Seçilmeli?’ konulu blog yazımızı da okumanızı öneririz.

Mutfakta fark ortaya çıkartmak için…
•Küçük mutfak dekorasyonu konusunda bütün öneriler açık renkli duvarlarla başlar. Ancak bu durum mutfakta saatlerini harcayanlar için hiç de cazip değildir. Burada kendinizi iyi hissetmek ve yorgunluğunuzu unutmak için gri duvarlarla birlikte sarı dolaplar iyi bir seçim olabilir. Sarının enerjisinden evinizin her alanında yararlanmanı mümkün. Ancak mutfakta sıradanlıktan kurtulmayı amaçlıyorsanız, sarı ve gri uyumu hoşunuza gidecektir. Uzak durmayı önerdiğimiz bir renk var ki: Kırmızı… Kırmızının kan seviyesini yükselttiği ve açlık hissi ortaya çıkarttığı bir gerçek. Bu nedenle mutfakta kırmızıdan uzak durmak mantıklı bir seçim olacaktır.

Aytaşı Yatak Odası

Dikdörtgen masa hayat kurtarır…
•Dar bir salonu daha geniş göstermek ve konforlu hale getirmek için masa seçiminde farklılık yapabilirsiniz. Eğer çok geniş bir alana sahipseniz masa seçimi konusunda detaylıca düşünmenize gerek kalmayacaktır. Uygun yemek odası takımları içerisinde dilediğiniz seçimi yapabilirsiniz. Ancak sar bir alansa sandalye seçimleriniz de çok fazla yer kaplamayacak modellerden yana olduğunda, mutfağınız daha kullanışlı hale gelebilir. Yuvarlak masa daha geniş yer kapladığı için küçük evlerde dikdörtgen ve açılabilir özellikte, ayrıca sandalyeleri de ince formlu yapıda seçenekleri değerlendirmenizi öneririz.

Sıra dışı lambalar…
•Evinizin ne kadar dar olursa olsun lamba kullanma konusunda özgürsünüz. Büyük avizeler sandığınız gibi ortamın küçük görünmesine neden olmaz. Sıra dışı modellerle evinizin her alanına farklılık kazandırabilirsiniz. Mutfakta bile… Yapmanız gereken tek şey modern lamba seçeneklerine göz atmak. Yemek masası üzeri ve mutfak için sarkık modelleri tercih etmek göz alıcı bir ortam ortaya çıkartmanız olanak sağlayabilir. Salon için koltuğunuzun yanına yerleştireceğiniz bir lambader de hoşunuza gidecektir. Ev dekorasyon fikirleri içinde genellikle önerildiği gibi yatak odanızda da lambader bulundurabilirsiniz. Özellikle uyumadan önce kitap okumak için ayırdığınız zamanlarda bu yatağınızın yanında konumlandırdığınız lambader fazlasıyla işinize yarayabilir.

Duvar nişlerine gömme dolaplar…
•Herkes içerisinde geniş gömme dolaplara sahip bir giysi odasının bulunmasını hayal eder. Ancak büyükşehirlerin küçük apartman dairelerinde bu çoğunlukla mümkün olan bir özellik değildir. Gömme dolabın konforundan yararlanmak ve kendinize yatak odanızda özgürce hareket edebileceğiniz bir alan ayırmak istiyorsanız, duvar nişleri bu dolaplar için en uygun yerler olabilir. Konusunda uzman olan bir ekip duvarınızın ölçüsünü alarak ona en uygun gömme dolabı hazırlayacaktır. Olmasını istediğiniz özelliklere göre yapımı biraz zaman alacak olsa da beklemeye değer. Bütün giysilerinizi hatta kullanmadığınız birçok eşyanızı içerisine alabilecek olan gömme dolabınız, yatak odanızda kendinize bir oturma alanı, hatta kitap okuma köşesi ortaya çıkartabilmenize de imkân tanır.

Az eşya, çok huzur…
•Minimalizm artık dekorasyon stillerinde de bir numara! Bu öneriye birçok ev dekorasyon fikirleri dergisinde rastlamışsınızdır. Yatak odanızın tasarımında mümkün olduğunca çok eşyadan uzak durun. Fazla eşyanın ortamda ortaya çıkartacağı dağınık görünüm zihninizin de dağılmasına neden olur. Özellikle burada bir çalışma ortamı da ortaya çıkartmak istiyorsanız, ne kadar az eşya kullanırsanız konsantrasyon gücünüz o kadar fazla olacaktır. Yatak odasında gömme dolap, yatak ve masa dışında bir eşyaya yer vermemek, dar bir odada geniş bir alan ortaya çıkartmanıza olanak sağlayacaktır. Duvar raflarından yararlanarak burada küçük bir kütüphane de oluşturabilirsiniz. Eğer çalışma odası için ayırabileceğiniz başka bir odanız bulunmuyorsa, uyuduğunuz odada kitaplarınızın da yer alması hoşunuza gidecek bir detay olabilir. Ancak alandan tasarruf etmek amacıyla duvar raflarının kullanılmasını önerdiğimizi bir kez daha hatırlatalım.

Küçük ev dekorasyonu konusunda önerilerimizi dikkate alarak küçük metrekareli yaşam alanlarınızı daha kullanışlı ve konforlu hale getirebilirsiniz.

dekorasyon önerileri ev dekorasyon fikirleri ev dekorasyonu