Kategoriler
Mobilya dünyası Uncategorized

Genç Odası Dekorasyonu Yaparken Hangi Renkler Kullanılmalı?

Genç odası dekorasyonu söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken önemli unsurlardan biri de renk seçimidir. Genellikle bu odada tek renk kullanmak yerine farklı renklerin kombini yapılması yoluna da gidilir. Ancak renk seçimi dikkat edilmesi gereken bazı unsurların olduğunu da bilmenizde yarar var. Öncelikle odanın büyüklüğü ve içerisinde kullanılacak olan eşya oranı renk seçimi üzerinde etkilidir. Yeteri kadar gün ışığı almayan ve çok fazla eşya bulunan bir odada, koyu renklerin kombinin yapmak ortamın daha karanlık ve basık görünmesine neden olur. Eğer burada geçireceğiniz zamanı daha keyifli hale getirmek istiyorsanız, açık ve sıcak renkleri tercih etmeniz doğru olacaktır. Güncel dekorasyon önerileri takibi yaparak genel dekorasyon stilleri hakkında da renk uyumları konusunda da iyi fikirlere sahip olabileceğinizi bilmelisiniz.

3 Renkli Genç Odası Dekorasyonu

Dekorasyonda renk seçimi her oda için önemli, ancak genç odası dekorasyonu yaparken de renk seçimi büyük önem kazanıyor. Önerimiz bu odayı dekore ederken 3 ayrı rengi bir arada kullanmanız. Tek renk ya da iki renk seçiminde bulunduğunuzda zaman içerisinde bu oda sıkıcı görünebilir ve bu durum hayal dünyanız üzerinde bile kendisini gösterir. Odada iyi bir görsellik ortaya çıkartmak ve estetik açıdan renk uyumuyla dikkat çekmek istiyorsanız, birbiri ile uyum yakalayan 3 renk seçiminde bulunmalısınız.

Son dönemde popüler ev dekorasyon renkleri içerisinde dikkat çeken seçeneklerin başında sütlü kahve geliyor. Ahşapla müthiş bir uyum yakaladığı için tercih edilen sütlü kahve, beyaz mobilyalarla da şıklık kazanıyor. Bu iki sıçan renk pembe ya da mavi ile bir araya geldiğinde ise huzurlu bir atmosfer açığa çıkıyor. Genç kız odası için renk seçimi yaparken sütlü kahve, beyaz ve pudra pembesi seçiminde bulunurken, erkek genç odası için pembe yerine mavi seçimi yaparak oldukça hoş bir uyum yakalayabilirsiniz. Aynı şekilde çimen yeşili de bu renkler ile uyumludur. Ancak biraz koyu düşebilir. Eğer oda yeterince büyük değilse çok açık tonlarda bir yeşil tercih etmenizi öneririz.

Enerjisi yüksek bir ortam için…

Enerjisi yüksek bir genç odası dekorasyonu yapmak istiyorsanız, önerimiz sarıyı renk seçenekleriniz arasına dâhil etmeniz olacak. Şehir yaşamında apartman dairelerinde genel olarak yer döşemesinde ahşap tercih edildiği için, ona uyumlu olacak doğal ahşap renginde mobilyalar, lacivert yatak başlığı ve pufla birlikte kullanıldığında hem şık bir ortam hem de iyi bir renk uyum sağlanabilir.

Norte Genç Odası

Sarının ne kadar dinamik bir renk olduğu herkes tarafından biliniyor. Yaşam alanlarınızda küçük parçalarda olsa dahi sarıya yer vermek, o alanda enerjinizin yükselmesine olanak sağlayacaktır. Açık griye boyadığınız duvarlarda bir şerit sarıya yer verin. Mobilyada ahşap ve lacivertin uyumu ile birlikte bu dört tonun birbirine nasıl yakıştığını göreceksiniz. Tekstil ürünlerinde de genel dekorasyonla uyumlu renkleri tercih ettiğinizde, genç odasında oluşturduğunuz ortam evinizin en gözde yeri haline gelmesine neden olabilir.

Enerjisi yüksek bir genç odası tasarlamak isteyenlerin Çetmen Norte genç odası seçeneğine göz atmasını öneririz.

Retro bir atmosfer ortaya çıkartmak için…

Genç odası dekorasyonu yaparken retro bir tasarım yapmak istiyorsanız, öncelikle mobilya seçiminde renklere dikkat etmelisiniz. Retro tasarımlarda genellikle pastel renklerin kullanıldığını fark etmiş olmalısınız. Özellikle genç kız odalarında tercih edilen bu tür tasarımlarda, mint yeşili ve açık lila kullanmak iyi bir fikir oluyor. Ayrıca tekstil ürünlerinde tercih edilen puantiye desenlerini bazen mobilyalar üzerinde de görebiliyoruz. Eğer odada retro esintisi istiyorsanız, buna en uygun seçeneklerden birinin Marten genç odası olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Rengi ve tasarımıyla herkesi büyülemeyi başaran Marten genç odası, kalitesi ile de beğeni kazanıyor. Uygun aksesuarlarla dekore edildiğinde kendinizi 70’lerde şık bir odanın içerisinde hissetme şansına sahip olabilirsiniz.

Retro demek, aslında biraz da huzurlu bir ortam demek. Renklerin insanların psikolojisi üzerinde ne denli etkili olduğunu biliyor olmalısınız. Bu odada kafa dinlemek, uyumak, düşünmek ve en çok da huzur bulmak istiyorsanız, sıcak renkleri kullanmaya özen göstermenizi öneririz. Beyaz da tercihleriniz arasındaki yerini alabilir. Özellikle iyi bir uyku çekebilmenize olanak sağlayacak renklerin başında gelen beyazı, mobilyalarınızda da tercih edebilirsiniz. Huzurlu bir uykunun olmazsa olmazı yatağın kalitesi ve konforu olduğu için, yatak seçiminde de özenli olmanızı öneririz.

Gösterişli ve modern…

Bazen sizi memnun eden şey ortamın gösterişi ve ihtişamıdır. Bu hissi vermek renklerle de mümkün olabiliyor. Genç odası dekorasyonu yaparken hedefiniz ortaya gösterişli bir stilin çıkması ise bu durumda kullanmanızın gereken renklerin başında mor geliyor diyebiliriz. Zenginliğin ve asaletin rengi olarak bilinen mor, gri ile kombinlendiğinde ortaya çıkan uyum hayranlık uyandırıcı. Bunu sadece genç odası tasarımı yaparken değil, genel olarak evin her alanında uygulayabilirsiniz. Açık gri, koyu gri ve mor, belki de fuşya… Bu seçenekler içerisinden 3 renk belirleyerek ona göre tasarım gerçekleştirmeniz şık bir görüntünün ortaya çıkmasına izin verir. Ayrıca bu renklere beyazı dâhil etmenin de iyi bir fikir olacağını söyleyebiliriz.

Gösterişli bir genç kız odası için mor ve gri tonlarını kullanabileceğinizi aktardık. Ancak genel olarak ne tür mobilyaları tercih etmeniz gerektiği konusunda da fikre ihtiyacınız varsa, şık ve modern genç kız odası dekorasyonu temalı blog yazımıza göz atmanız da faydalı olacaktır. Önerilerimizi dikkate alarak hareket ettiğinizde ev dekorasyonu konusunda doğru adımlar atacağınıza eminiz.

Sadece beyaz…

Beyaz şüphesiz en sevdiğimiz renklerin başında geliyor, ama aynı zamanda en zahmetli renkler listesinde de ilk sıranın sahibi oluyor. Her dokunuşun iz kaldığı, her lekeyi üzerine kaydetme konusunda ustalaşan beyaz, genç odasında da tercih edilen renklerden biri. Üstelik tamamen beyaz bir dekorasyon stilinin benimsemek de mümkün, ancak bu çok da sağlıklı bir tercih olamayabiliyor.

Greengy Genç Odası

Genç odası dekorasyonu yaparken tamamen beyaz kullanmak bu odanın yorucu hale gelmesine neden olur. Nasıl ki karla bembeyaz karla kaplı bir alanda yürümek zorlaşır ve göz yorucu hale gelirse, bembeyaz dekorasyonun yapıldığı genç odasında da göz yorgunluğu kendisini göstermeye başlar. Bu nedenle bizim önerimiz genç odası dekore ederken tek başına beyazdan kaçınmanız. Beyazı mobilya seçimi yaparken tercih edebilirsiniz. Son moda detaylarıyla dikkat çeken ve beyaz renk ağırlıklı olan Greengy genç odası bu konuda iyi bir seçenek olabilir. İçerisinde hafif yeşil geçişinin olması dekorasyonda da bu tarz seçeneklerle hareket etmeniz konusunda yol gösterici olabilir. Beyaz yatak örtüsü, perde gibi tekstil ürünleri, yeşil tonlarında halı ve aksesuarlarla birlikte kullanıldığında bu oda hayal ettiğinizden çok daha şık hale gelecektir.

Genç odası dekorasyon trendleri konusunda güncel bilgiler vermeye devam ederek, tasarım alanında doğru adımlar atmanıza ve içerisinde yaşamaktan keyif alacağınız ortamlar oluşturmanıza yardımcı olacağız. Takipte kalarak hem dekorasyon önerilerimizi hem de buna uygun Çetmen ürünlerini keşfedebilirsiniz. Ürünleri Çetmen mağazalarından elden ödeme kolaylığı ile satın alabileceğinizi unutmayın!

genç kız odası genç odası dekorasyonu genç odası takımı renk seçimi