Kategoriler
Mobilya dünyası

Dekorasyonda Ahşap Doğallığı

Ahşap, dekorasyonda her dönemin modası olan ve en yaygın olarak tercih edilen materyaldir. Dekorasyona doğal bir hava katan ve sıcak bir ortam yaratan ahşap; zemin kaplamalarından mobilyalara, yapı malzemelerinden çatı iskeletlerine kadar birçok alanda kullanılmaktadır.

Her zevke uygun renk ve tasarımda ahşap bulunabilmesi mümkündür. Kullanılan ağacın türüne göre farklı renkler ve tonlarla evleri süsleyen ahşap mobilyalar, tasarımda uyumu sağlamak için ideal öğelerdir. Kullanımı ve temizlemesi oldukça kolay olan ahşap, ısı yalıtımı sağlayan bir malzemedir. Rutubeti emerek hava nem dengesini sağlar ve yenilenebilme özelliğine sahiptir.

Sade ve gösterişten uzak dokusuyla ahşap, tasarımda doğallığı ön planda tutanların ilk tercihidir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta; kullanılacak olan ahşabın tonunun ne olduğu ve hangi renklerle birlikte kullanılacağıdır. Örneğin; ahşap parkeler evlerin zemin döşemesinde sıklıkla kullanılır. Bu parkelerin de açık ve koyu tonlarda birçok farklı çeşidini bulabilmek mümkündür. Kullanılacak parkenin rengi ve tonuyla uyumlu mobilyalar seçilerek tasarımda bütünlüğün sağlanması gerekir. Bu sayede göze hoş görünen, şık bir dekorasyon elde edilmesi mümkün olacaktır.

Ahşabın en doğal hali masif mobilyadır. Doğal ahşap mobilya olarak da bilinen masif mobilya doğal ağaçtan üretilirken, metal veya tutkal gibi maddeler bu tür mobilyalarda kullanılmaz. Su bazlı boya ve cilalar ile kullanılan masif mobilya doğal ve sağlıklıdır. Dayanıklı bir ürün olan masif mobilya, eskime veya yıpranma halinde bakımı yapılarak uzun ömürlü kullanılabilmektedir. Bu sebeple masif mobilya, ahşap mobilya türleri içinde en çok kullanılan modellerin başında gelir.

Kaliteli ahşabın iyi işçilikle birleşerek ortaya çıkarttığı ahşap yemek odası takımları ise uzun süre kullanılabilen ve yemek odasına uyumlu dokuya sahip modellerdir. Ahşabın doğal rengi ve dokusunu yansıtan yemek masası modelleri tasarımda kolaylığı ve şıklığı bir arada sunarken; doğal ahşabın beyaz ile uyumlu ve zarif bir görünüm sunacağını da belirtmekte yarar var.