Kategoriler
Mobilya dünyası

Kış Bahçesi Dekorasyon Fikirleri

Hepimiz evlerimizde huzuru ve lüksü arıyoruz. Günlük yaşamdan sıyrılıp kendimize vakit ayırabileceğimiz mekanları evimizde yaratmak ise hem ruh sağlığımıza iyi gelen, dinginlik yaratan bir durum hem de evlerimizdeki farklı mekanların estetiği ile lüks bir yaşama da açılan kapı olacaktır. Bu nedenler teras ve bahçelerimizde kuracağımız kış bahçesi fikirleri ile evlerimizi diğerlerinden farklı hale getirebiliriz. Evinizin bir köşesinde farklılık yaratacak olan kış bahçeleriyle ilgili birçok seçenek bulunmakta. İsterseniz balkonunuza bile uygulayabileceğiniz kış bahçeleri yaşam alanlarınızda toprak ve bitkilerle uğraşabilmenize olanak sağlamanın yanında doğadan uzaklaşmış şehir yaşamına da taze bir nefes getirir.

Kış Bahçesi Nasıl Oluşturulur?

Kış bahçeleri hem ruhen hem fiziken dinlenmemizi sağlayan mekanlar olarak bahçesi ya da terası olmayan apartman katlarına bile uygulanabilir. Yani balkon ve teraslarınızın bir bölümünü ya da tamamını camla kapattırmak kış bahçesi önerileri arasında en kolay uygulanabilir olanıdır.

Kış bahçesi nasıl oluşturulur diyorsanız, öncelikle kış bahçesi önerileri ile ilgili araştırma yapmalısınız. Kış bahçesi fikirleri içinden dikkat edeceğiniz ilk nokta evinizin stiline uygun olup olmadığı. Çünkü, genellikle kış bahçeleri spor mobilyalarla bezeli olarak düşünülür ama klasik bir eviniz varsa ne yapacaksınız? Klasik tarz sevenler için de kış bahçesi önerileri mevcuttur. Önemli olan kendi tarzınızı belirleyip ihtiyacınıza göre bir kış bahçesi oluşturabilmektir. Tarzınızı belirledikten sonra mekânı nereye kuracağınıza karar verin. Kış bahçesi fikirleri göz önünde bulundurulduktan sonra yapılacak şey bahçeye ait ölçüler almaktır. Genellikle cam kullanılarak oluşturulan kış bahçelerinin sıcaklığı da çok önemlidir. Bu yüzden kış bahçenize bir ısıtma sistemi yerleştirmeyi de düşünmelisiniz. İnşa konusunda alacağınız profesyonel danışmanlık doğru kış bahçesi oluşturmada etkili olacaktır. Mevsim bitkilerinden oluştur olduğunuz konsepti de tamamladıktan sonra kış bahçesi nasıl oluşturulur sorusunun dekorasyon kısmına geçebilirsiniz.

Kış Bahçesi Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Kış bahçeleri için genellikle dayanıklı malzemelerden üretilmiş mobilyalar tercih edilir. Çünkü, çoğunlukla kış bahçelerinde ısıtma sistemleri bitkilerin nem isteğine göre düzenlenir ve kış bahçelerinde ahşap kullanımı kötü sonuçlar doğurabilir. Yani ısıtma sistemi dayanıksız bitkilere göre ayarlanmış ise kış bahçelerinde ahşap mobilyaya pek de rastlanmaz. Kış bahçenize koyacağınız mobilyalar dayanıklı ve kolay temizlenir olmalıdır. Çünkü, kış bahçelerinizde toprakla da uğraşmanız gerekeceğinden temizlik önemli bir unsurdur. Kış bahçeleriniz için bitkilerinizle ilgilenmenizi sağlayan araç gereçler için mutlaka kapalı bir alan olmalıdır. Bu alan bir dolap şeklinde ya da duvar döşemesi olarak duvara gömülü olabilir. Bu dekorasyon açsında da şık bir seçim olacaktır. Şömine görünümlü bir saklama alanı ise kış bahçenizin estetiğini katlayacaktır. Eğer sıcak iklim bitkileri ile oluşturduğunuz bir kış bahçeniz varsa burada gerçek şömine de kullanabilirsiniz. Kış bahçelerinde genellikle bir oturma grubu bulunur. Misafirlerinizi yaz kış bu oturma alanında rahatça ağırlayabilirsiniz. Orta sehpa kullandığınız bu oturma alanları, piknik masası ve banklardan da oluşabilir. Kış bahçelerinin vazgeçilmez mobilyalarından biri olan salıncaklar da mekânın konforunun keyfini sürmenize olanak sağlar.

Kış bahçeleri için aydınlatma çok önemlidir. Cam bir yapıya sahip olan kış bahçeleri gün ışığından faydalanır fakat, akşam aydınlatması da kış bahçeleri için gereklidir. Sadece bitki yetiştirmek için kullanmayacağınızı varsayarak kış bahçelerinin bitkilere zarar vermeyen lambalarla aydınlatmasını öneririz. Duvara monte küçük aydınlatmalar ya da ayaklı lambalar akşamlarınızı kış bahçenizde keyifle geçirmenize yardımcı olur.

Bahçe sözcüğü bize doğayı ve bitkileri anımsatsa da kış bahçelerinde yoğunlukla bitki olması gerekmez. Bazı kış bahçeleri, evlerin bahçe zemini seviyesindedir ve bitki içermez. Oluşturacağınız kış bahçesi ne olursa olsun size huzur vereceği ve evinizin estetiğini artıracağı kesin.

Siz de pinterest ev dekorasyonu fikirleri gibi şık ve etkileyici konseptler oluşturmak istiyorsanız, blog makalemizi mutlaka inceleyin.