Kategoriler
Mobilya dünyası

Sedir Koltukları Seçerken Dikkat Edilecekler

Sedir koltuk modelleri geçmişten bugüne yaptıkları ve zamanı arşınlayan yolculukları nedeniyle bir mobilya tasarımı olmanın ötesine çoktan geçmiş durumdalar. Sedir koltuklar kültürün, nostaljinin, otantikliğin temsil somut göstergeleri haline gelmiş durumdalar. Her daim de dikkat çekici ve şıklar! Dolayısıyla sedir koltuk seçimi yaparken ele alınan tüm ayrıntılar bu arka plandan besleniyor. Bir mobilyadan fiziksel ve dekoratif anlamda beklenilen her şey işin içine sedirler girince ikiye katlanıyor.

Dünden bugüne, saraylardan konaklara, konaklardan apartman dairelerine ve hatta stüdyo tipi evler ile lüks otellere varana kadar her yerde sedir koltuk modelleri yer alıyor. Biz de bugün her birine hayranlıkla bakıyor, bir mobilyanın çağlara yayılan kullanım zamanı boyunca neredeyse her yıl kendini yenileyerek yeniden ve yeniden güncellemesini şaşkınlıkla izliyoruz.  Kullanım konforları ve estetik değerlerini her geçen saniye katlayarak büyüten bu tasarımların kendi yaşam alanlarımızı süslemesini arzu ediyoruz. Hal böyle olunca da, deyim yerindeyse doğru seçimi yapabilmek için özen göstermemiz gereken noktaların peşine düşüyoruz!

Sedir Koltuklar Yalnızca Geniş Evlerde Kullanılmaz!

Sedir koltuk seçimi yalnızca büyük ve geniş yaşam alanları için yapılmıyor. Günümüzün değişen ihtiyaçları karşısında kendisini yeni koşullara adapte etmesini bilen sedir koltuk modelleri bugün büyük ya da küçük tüm evlere uyum sağlayabiliyor. Değişen ölçü, renk, desen ve malzemelerle üretilen modeller her tip yaşam alanına yerleşebiliyor. Asortie Mobilya ile evinizdeki ölçülere tam uyum bir sedir koltuğa sahip olmanız mümkün! Yeter ki seçiminizi yapın. Gerisini Asortie Mobilya’nın tecrübeli ellerine bırakın! Bununla beraber sedir koltuk seçimi için bilmeniz gerekenleri öğrenmek istiyorsanız, elbette öğrenmelisiniz. Ancak Asortie gibi tecrübeli bir marka demek, zaten bilmeniz gerekenden fazlasının dahi size, sizi memnun etmek üzere sunulması demek! Bunun altını çizdikten sonra devam edebiliriz.

Sedir Koltuklarla Kurulan Keyifli Köşeler

Köşe koltuk takımları çağımızın vazgeçilmez mobilyaları arasında bulunuyor. Sedir koltuklar ise evlerde geleneksel ve modern çizgilerle oluşturulmuş keyifli köşelerin oluşmasına olanak veriyor. Bu keyif köşeleri çok sevilip, önemsendiğinden seçim yapmadan önce bir takım detayları bilmek gerekiyor.

Sedir koltuk modelleri arasından yapacağınız seçimle bir şark köşesi mi oluşturmak istiyorsunuz yoksa bir köşe takımı formumu oluşturmayı düşünüyorsunuz buna karar vermelisiniz. Hemen ardından seçeceğiniz model ile bu modeli yerleştireceğiniz mekanın ölçüleri arasındaki orana dikkat etmelisiniz. Herhangi bir daralma yaşanmayacak biçimde ferah bir alan oluşturmak üzere bu ayrıntıları bilmeniz oldukça elzem! Ek olarak sedir koltuk seçimi yaparken eğer ekstra muhafaza alanlarına da sahip olmayı diliyorsanız, bazalı yahut çekmeceli biçimde tasarlanmış bir model belirlemelisiniz. Sözün kısası, önceliklerinizi seçim yapmadan evvel her açıdan netleştirmelisiniz!

Lüks Mekanlarda Gösterişli Modeller!

Sedir koltuk seçimi yaparken koltuğunuzun yerden yüksekliğe de dikkat etmelisiniz. Hemen ardından oturum alanı genişliğine, sırt kısmının yüksekliğine odaklanabilirsiniz. Sedir koltuk modelleri geleneksel olarak sert süngerlerden üretilir. Üretim malzemelerini bilmeniz, sahip olmayı istediğiniz konforla bir araya gelmeli ve kumaşların deseninden süngerlerin sertliğine kadar her bir detaya karar vermelisiniz.

Sedir koltukları saran kumaşlar çoğu zaman geleneksel desenlerle süslenir. Tıpkı sedir koltukların ahşap kısımlarının bu tip motiflerle bezenmesi gibi! Dolayısıyla pek çok sedir bir renk, desen ve motif bolluğu taşır. Çoğu zamanda bu bolluk, lüks mekanlarda zengin duran gösterişli modellerin ortaya çıkmasına sebep olur. Ama siz daha sade ve zarif çizgilerin sedir koltuk modelleri ile evinize taşınmasını arzu ediyorsanız, seçimlerinizi bu yönde belirlemelisiniz.