Kategoriler
Mobilya dünyası

Klasik Koltuk Takımı Seçiminde Renklerin Önemi

Klasik koltuk seçimi süreci boyunca üzerinde hassasiyetle durulan en önemli zaman dilimi renklerin belirlenmesine ayrılıyor. Klasik koltuklar kesimleriyle, işlemeleriyle, üretimlerinde kullanılan malzemelerle, kısacası tüm tasarım özellikleriyle birlikte en çok renkleri ile değerlendiriliyorlar. Nihai kararı belirleyen birden fazla unsur olsa da ana neden çoğunlukla renkler oluyor. Klasik koltuk seçiminde renkler öylesine etkili ki, bu renkleri gördüğümüz anda doğrudan klasik koltukları hatırlıyoruz. Belli başlı renkleri klasik koltuklara yakıştıramıyoruz. Ancak kimi zaman dikkatsizce hataya mahal veriyor, klasik koltuk seçimi yaparken renklerin üzerine gereğince eğilmiyoruz.

Ayrıca yolun başındayken de bir yanılgının altını çizip düzeltmekte fayda var. Klasik koltuk takımları çoğu zaman koyu tonlardan oluşuyor. Ancak bu bir sınırlama değil. malesef klasik koltuk seçimi denince sadece ahşap renkleri ve koyu renkler hatırlanıyor. Bir takım renklerin klasik koltuklarla özdeşleştiği doğru. Çünkü klasik stilin belli karakteristik özellikleri var. Bununla birlikte klasik koltuk takımlarının renkleri ahşap tonları ve koyu renklerle sınırlandırılmış değil. Canlı renkleri de seçebilirsiniz, ancak bu durumda klasik koltuk seçimi için tavsiye edilen başlıca renklerle kombine edilebilecek canlı renkleri tercih etmelisiniz.

Klasik Koltuk Seçimi Yapamadan Önce!

Seçiminizi belirlemeden evvel evinizin hangi bölümü için seçim yapacağınızı hatırlayın. Nasıl bir ortam oluşturup, kendinizde ve konuklarınızda hangi duyguları uyandırmak istediğinize karar verin. Klasik koltuk seçiminde renkler belirlenirken dikkate değer ilk durum bu kararın ortaya konmasıdır. Her şey bu karar zemini üzerine inşa edilir.

Bu zemini sağlam tutmak için atacağınız ilk adımı da, koltuk takımınızı seçerken, bu takımın yan yana olacağı diğer mobilya, aksesuar ve tekstil ürünlerinin renklerini de hesaba katmak olacaktır. Nasıl ki takımın renk ve desenleri birbirleriyle uyumlu olmak durumundaysa, aynı şekilde koltuklar da perde ve halılarla, aksesuarlarla uyum içinde olmalılar.

Ayrıca her rengin bir anlamı olduğunu unutmayın. Bu anlamlar doğrudan sizin üzerinizde psikolojik etkilerde de bulunacaklar. Siz de ister istemez etkileneceksiniz. Eğer yanlış seçimler yaparsanız, günlük motivasyonunuzu kaybedebilirsiniz. Zaman içerisinde büyüyen ve başka olumsuz getirileri de peşinden sürükleyen bu durum evinizden dekoratif açıdan soğumanıza neden olabilir. Mavi ve yeşil doğayla özdeşleştirilen renkleri huzur verirken, gümüş ve bej bir arada ışıltı için kullanılır. Siyah derinlemesine karakteristik bir atmosfer oluştururken, krem tonları bu atmosfere zarif, sakin fakat çarpıcı bir hava kazandırır. Altın tonları ise klasik koltuk seçimi için vazgeçilmezdir. Lüks mekanlara gösteriş kazandıran altın tonları klasik koltukların hemen her birinde kendisini gösterir!

Yanlış Renk Seçimi Kasvetli Mekanlar Oluşturur!

Klasik koltuk seçimi sonunda renklerin yanlış tercih edilmesi yapılan tüm dekorasyonun deyim yerindeyse çökmesine neden olur. Bunu herkes biliyor. Ancak kimi zaman durumu tam anlamıyla idrak edebilmek için bazı detaylara daha yakından bakmak gerekiyor.

Renk seçimi yaparken mekanın genişliğini ve ne kadar ışığa ihtiyaç olduğunu göz önünde bulundurmadan, koyu tonların hakim olduğu bir koltuk takımı seçerseniz, olduğundan küçük görünen kasvetli alanlar oluşturabilirsiniz.

Klasik Koltuk Seçiminde Renkler!

Klasik koltuk seçimi için öne çıkan renklerden ilki kahverengidir. Toprak ve kahve tonlarını, krem rengi izlerken; siyah, beyaz, altın ve gümüş renkleri klasik koltukların başat renkleri arasındadır. Daha enerjik renkler kullanmak isterseniz bu başlıca renkler ile uyum sağlayacak olanları tercih etmelisiniz. Örneğin mavi, yeşil ya da turkuaz gümüş tonlar ile muhteşem bir uyum yakalıyorlar. Ayrıca hemen hatırlatalım, adaçayı yeşili ile gümüş gibi pastel tonlar sezonun trend renkleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Lüks koltuk seçimi nasıl yapılır? İşte koltuk takımı seçerken dikkat etmeniz gerekenleri paylaştığımız blog makalemizi şimdi inceleyin.