Kategoriler
Mobilya dünyası

Boho Dekorasyonundan İlham Alan Çocuk Odaları

Fransızca kökenli “bohem” sözcüğünün karşılığı olan “boho”, adını Çek Cumhuriyeti’nde bir bölge olan Bohemia’dan alır. Yersiz yurtsuz yaşayan, kural tanımayan anlamlarında da kullanılan boho kelimesi sanatsal zevklerin doruğa çıktığı bir yaşama da işaret eder. Sanatla iç içe bir yaşamı anlatan boho dekorasyonu tarz sahipleri için vazgeçilmez. Birçok alt stili olan boho tarz özgür, zamansız, kural dışı ve uyumsuz olanların tercihi. Son derece cesur bir tarz olan boho stili yaşam alanlarınıza renk ve farklılık getirir. Çocuk odalarında boho dekorasyon ise hayal gücümüzün sınırlarını zorlar. Korkmayın. Yaşam alanlarımızı güzelleştiren boho dekorasyonu çocuk odalarınıza hareket ve özgürlük getirecek.

Özgürlüğün ve Sanatın Sınırlarını Zorlayan Boho Dekorasyon

Kuralsız, özgür ve doğaya saygılı yaşamak boho kelimesinin eksik bir tanımı olacaktır. Asıl mesele bu yaşam tarzının sanatsal boyutunda. Gerçek çıkış noktası 1970’li yılların Hippi hareketi olan Boho stil evrensel bir tarzdır ve her kültürde farklılık gösterdiği için birçok alt stili bulunur.  Boho chic, Afrika boho, modern boho, Avrupa boho gibi stiller kültür ve sanat anlayışı yüzünden birbirinden farklıdır. Ama genel ortak noktaları uyumsuz hatta karşıt gözüken materyal, mobilya ve renklerin bir arada kullanılmasıdır.  Boho dekorasyonu rahatlığı ön planda tutar. Bu yüzden de uyum aranmaz. Boho dekorasyonda uyumsuzluğu ahengi hakimdir. Birçok obje bir arada kullanılır. Boho dekorasyonu oluştururken modaya uygun bir tarz aranmaz.   Zıt renklerin özgürce birlikte kullanıldığı bu stil etnik öğeler barındırır. Aynı zamanda vintage unsurlar da içeren bu stil eski ya da eskitilmiş eşyaların konak yeri gibi görünür. Her an eşyalar yer değiştirebilirmiş hissi verir ve mekânda dağınık bir hava hakimdir. Stil karmaşası gibi gözüken mobilya ve aksesuarlar birlikte müthiş bir uyumsuzluk yaratarak ahengini bulur. Bu dağınık ve karmaşık hava göz yormaz, coşku verir.

Dekorasyonlarımızın hayatımızı nasıl şekillendirdiğini düşündüğümüzde boho dekorasyonu anlam kazanır. Tercihlerimiz tarzlarımızı ve kişiliğimizi yansıtır. Giyimimiz, ev aksesuarlarımız ve yaşam alanlarımızın dekorasyonu kişiliğimize uygun olmalıdır.

Çocuk Odalarında Boho Dekorasyon

İmkânsız gibi gelse de çocuk odalarını da boho stilinde dekore edebilirsiniz. Bunun için bol bol minder ve yumuşaklık hissi veren, köşesiz, keskin hatlı olmayan oturma grupları ve yatak kullanabilirsiniz. Eskitilmiş ahşap malzemelerden çocuklarınız için modernin ötesinde bir tarz yaratabilirsiniz. Çocuklarınızın rahatı için de bu yer minderleri, yumuşak hatlı koltuklar ve yere yakın mobilyalar işlevsel olacaktır. Çocuk odalarında boho dekorasyon uygulanması çocuğunuzun rahat ve samimi bir ortama sahip olmasının yanında ona stil de kazandıracak. Rengarenk eşyalar çocuğunuzu neşelendirecek. Eşyaların sabit yerlerinin olmaması da çocuğunuza özgürlük hissini tattıracak. Çocuğunuzun eskinin değerini anlamasını da sağlayacak çocuk odalarında boho dekorasyon. Çocuğunuzun odasına koyacağınız sandıklardan çıkarılmış el yapımı örtüler bu iş için ideal. Bu da çocuğunuzun daha üretken olmasını sağlayacak. Farklı kültürlerden aksesuarları da çocuğunuzun odasına yerleştirebilirsiniz. Doğa desenli kumaşlardan yapılmış minderler ve doğayı anımsatan mobilya kumaşları ile perdeler de çocuk odalarında boho tarzı yaratacak. Kuş, hayvan, ağaç ve çiçek desenli nevresimler ve hatta lambalar çocuklarınızın güne mutlu uyanmasını sağlayacak. Boho tarzı kendi kültürümüzden unsurlarla da besleyebilirsiniz. Örneğin, çocuğunuzun odasına yerleştireceğiniz bir sedir çocuğunuza alan açacak ve kültürümüzden bir parçayı onun yaşam alanına taşıyacaktır. Boho dekorasyonu yaratmak için bir alan da duvarlar. Boho tarzın özgürlük vurgusuyla çocuğunuzun kendi duvarını rengarenk boyamasına izin verin.

Bırakın çocuğunuz rengarenk odasında neşeyle, özgürce büyüsün.

Z kuşağı gençlerin odaları nasıl olmalı? Z kuşağı gençlerin oda dekorasyonuna dair verdiğimiz önerileri keşfetmek için şimdi blog makalemizi inceleyin.